ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Закарпаття: Безстрокове голодування розпочали в Перечині активісти громадської організації "Місто"

    12 мая 2024 воскресенье
    56 переглядів

    Сьогодні в Ужгородському прес-клубі відбулося засідання, на якому активісти громадської організації «Місто» (м. Перечин) оголосили безстрокове голодування.

    Активісти акції протесу проти дій влади Перечинського району пояснили свою позицію. Так, екс-мер Перечина Іван Погоріляк заявив, що район перебуває у занепаді. «Суть наших вимог, розповів І. Погоріляк, — негайно припинити незаконне виділення земельних ділянок туристичного району мешканцям далеко не Перечинщини, і то по декілька гектарів». За словами голодувальника, влада району масово продає знамениті рекреаційні території сіл Лумшори, Тур’я-Поляна, Новоселиця.

    «Акція протесту організована зовсім не в знак того, що я не виконую обов’язки міського голови. На цю посаду прийду лише через вибори, а не через суд, наприклад, щоб зняти питання, буцім-то це акція помсти», — заявив Іван Погоріляк.

    Протестант навіть зробив припущення, що влада закриває очі на медичні проблеми району, щоб розпоряджатися землями вимерлих сіл. Так, останнім часом на Перечинщині зафіксовано епідемії гепатиту А, черевного тифу, «свинки». 147 мешканців лише одного села Тур’я-Ремети пройшли цьогоріч через обласну лікарню.

    Мешканка Перечина Любов Луцук, одна з учасників акції протесту звернула увагу на проблеми молоді і охорони дитинства району. За її словами, нагальною є проблема дитячого садка, який планується найближчим часом віддати на приватизацію у приватні руки. «Я безкоштовно займалася з дітьми у будинку культури, та голова райдержадміністрації М.Данча заборонив мені проводити заняття, сказав, що він Господь Бог і може розпоряджатися справами району як хоче», — розповіла Л. Луцук. Вона також стверджує, що керівництво району замовчує випадки вірусних захворювань у селах.

    Мітингувальники вимагають дострокової відставки голови райдержадміністрації. Перечинський районний суд заборонив громадській організації «Місто» проводити безстрокову акцію протесту, а також «будь-які інші збори, походи, мітинги і демонстрації перед будинком «Перечинської міської ради», повідомили в Ужгородському прес-клубі.

    Протестант Мирослав Ковач безпосередньо на прес-конференції одягнув на голову пов’язку «Я голодую». Доповідач нагадав, що 16 років тому таким же методом домігся справедливості у Перечині. «Пов’язку зніму або після нашої перемоги, або її зніме з мене хтось інший, коли сам буду не в силі», — заявив М. Ковач.

    «Ми плануємо провести народні збори на манер давньогрецьких віче, до голосування запропонуємо мешканцям постанову про висловлення повної недовіри голові райдержадміністрації Михайлові Данчі, вимагою скасувати його рішення, а також відсторонити від виконання обов’язків в.о. міського голови Перечина через здійснення корупційних дій», — повідомив І. Погоріляк.
    Сьогодні на Перечинщині розпочнеться безстрокове голодування?
    ТЕРОР ПО-ПЕРЕЧИНСЬКИ: Усунутий з посади мер Погоріляк побив жінку, яка виконує обов'язки міського голови!
    "Військові" баталії навколо мерського крісла в закарпатському Перечині
    Закарпаття: Усунутий власними депутатами з посади Перечинського міського голови Іван Погоріляк не бажає прощатися з мерським кріслом

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору

    Комментарии

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Данча так зашугав вже всіх, що люди бояться вийтина вулицю, щоб висловити свою точку зору.
    Де голова ОДА? Пан Гаваші приїдьте у Перечин, без Данчі підіть до людей і ви почуєте багато негарного.
    Дійшло до того, що старі друзі бояться публічно спілкуватися. Бо пан Данча у всьому бачить "заговір". Боже, доки цей самодур буде мучити перечинців! Він навіть заборонив працівникам райадмінісмтрації спілкуватися з працівниками районної ради, люди живуть гірше , як у 1937 році.
    Без погодження з обланими управліннями призначає керівників різних структур. Без його погодження не можна влаштуватися вихователем дитсадка чи вчителем школи. Без його згоди не можна провести концерт чи щось інше. Перечинці порібно щось міняти, бо нас вважають "козлами" і щоденно посилають на три букви...

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    перечинцю, а нова мерша перечина гураничка добра вам, коли за неї візьметеся?

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Поцікавтесь, який корінний житель Погоріляк! і хай так не кричить: "Я перечинець, я перечинець!" Чмо Оріховське! А Грицик теж корінний??? Поцікавтесь у них!! А на мітинги хто прийшов? Волохи і студенти ужгородські!!!

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Перечинець! Не говори кіть не знаєш і людей не дури!!!

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Аноніме тобі данча ще не дав землі, може не маєш "капусту"?

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Та придурок дав не лише землю а і вілу в мальовничоку куточку Закарпаття!!! шо жаба давить?