ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Ужгородська митниця звинуватила ICTV у непрофесійності та необ’єктивності

    14 мая 2024 вторник
    46 переглядів

    Ужгородська митниця звернулася з офіційним листом до генерального директора ІСТV Олександра Богуцького, в якому попросила «чесно і справедливо відреагувати на непрофесійну та необ’єктивну роботу журналіста програми «Факти тижня з Оксаною Соколовою». Про це сьогодні, 6 грудня, повідомили в прес-службі Ужгородської митниці.

    В листі також йдеться, що на думку всього колективу митниці, журналіст Сергій Смальчук повинен понести дисциплінарну відповідальність і письмово вибачитись перед закарпатськими митниками.

    ***

    2 грудня в програмі «Факти тижня з Оксаною Соколовою» транслювався сюжет про боротьбу з контрабандою в Україні, в якому журналіст Сергій Смальчук показав примітивну організацію переправлення через словацько-український кордон фальшивої контрабанди. В одному із словацьких сіл він наочно продемонстрував, як загортає в газету блокнот, видавши це за ікону, а пластмасовий пістолет та пакетик з цукровою пудрою – за вогнепальну зброю і наркотики, та заховав їх в салоні і багажному відділенні автомобіля. Для підтвердження безперешкодного переміщення лжеконтрабанди через кордон С.Смальчук прихованою камерою відзняв відео, обминувши зйомку пред’явлення інспектору свого власного посвідчення, і прохання прискорити митний контроль.

    Напередодні митники отримали та задовольнили письмове звернення керівника відділу публіцистичних програм Оксани Соколової дозволити відеозйомку на митному посту «Ужгород». Та після зйомки журналіст повідомив митників, що хоче відзняти сюжет про життя словаків після вступу Словаччини в ЄС, тому знімальна група продовжуватиме роботу на території Словаччини. Він попросив прискорити проходження митного контролю, мотивуючи стислими строки відрядження телегрупи.

    Митники стверджують, що журналіст завдав їм моральної шкоди та принизив імідж митної служби в цілому. А також додають, що службові собаки митної та прикордонної служб пройшли спецпідготовку з виявлення наркотичних засобів, зброї, вибухових речовин, а не цукрової пудри та виробів із пластмаси, повідомляє ЗІК.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору

    Комментарии

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Честь мундира митника... А що слабо звернутися до журналіста і запитати його думку щодо цього? А так всі митники пухнасті, хабарів не беруть, працюють не покладаючи рук

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Який у митників "мундир" - тут питань нема. Але сюжет був дійсно дебільний. Чувак взяв пачку білого порошку, блокнот у папірці і іграшковий пістоль, і перетяг це через кордон. Ну то й що? Якби він був контрабандистом-початківцем, він би на кордоні облажався, і його б по очах вирахували. Якби професіоналом - тут два варіанти. Якщо усе схоплено, то коридор вільний. Якщо "зальотний" - скоріш за все, спіймали б.
    А що,треба усіх на кордоні роздягати, ще й в дупу кожному зазирнути? Хай для експерименту пронесе у задниці 100 грам порошку, і потім підніме галас - караул, кордон дірявий! Даєш повальний шмон!

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Митник переважно психолог, коли мова іде про митний контроль осіб. Журноблядь би це мала розуміти. Однак тупість завадила. Ніс би цей покидьок реальну ікону чи важкий пістолет потів би і ссався, а може і пісрався на митниці. Був би вирахований на ура.
    Я б рекомендував митниці від сьогодні всіх журналістів перевіряти по вищому розряду. 4-5 годин з роздіванням та розбором відеоапаратури. І всім казав адресу ICTV на яку слід відсилати подяку. Шкода. що це не законно.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Soferiv rejsovex avtobusiv,kotri jizdyaty za hotare, vsix,xto majuty spravu zi sportom,"benzovoziv",samex metnekiv..... cilej buket...vsix ne pereraxuvate!!!Prosto smissno! Kordone, osoblevo sxidni teper, projduty roke,aporyadku ne bulo i ne BUDE!!!

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Треба було цього журналіста на кордоні тримати 5-6 годин, а за його відео подати в суд. Обнагліли зовсів, дезінформацію пускають