ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Закарпатські працеохоронці заявляють про небезпечну самодіяльність будівельників Ужгородського відділку Львівської залізниці

    17 мая 2024 пятница
    52 переглядів

    Небезпечна самодіяльність - саме так у Територіальному управлінні Держгірпромнагляду по Закарпатській області кваліфікували дії з підготовки до опалювального сезону посадових осіб Управління будівельно - монтажних робіт і цивільних споруд № 5 Ужгородського відділку Львівської залізниці.

    - Ігнорування елементарного порядку, вимог та правил, що запобігають нещасним випадкам при експлуатації котельного господарства, - прокоментував ситуацію начальник Територіального управління Держгірпромнагляду Михайло Саварин, - могло обернутися серйозною трагедією. Гіркий досвід такої саме у Чопі – загинула людина, житлові будинки залишилися без вікон - ми вже мали три роки тому...

    Тож “розбір польотів” у кабінеті начальника наглядового відомства був безстороннім. З’ясувалося, що з 18 котлів, наявних на чотирьох об’єктах теплозабезпечення відділку у Чопі, Батьові та Мукачеві, 8 заборонено експлуатувати взагалі. З рештою ж, що мали бути задіяні до роботи в поточному осінньо-зимовому періоді, вирішили вчинити, як їм, господарям, зручніше. Отримали триденний дозвіл на пусконалагоджувальні роботи, що, на думку експлуатаційників, мав “плавно” перейти в опалювальний сезон безпосередньо. Перший хибний крок, як водиться, потягнув за собою серію порушень. Їм посприяли й працівники ВАТ “Закарпатгаз”. Замість навідатись в організацію після закінчення терміну, відведеного на пуск та наладку опалювальних котлів, і відключити газопостачання, вони обмежились письмовим попередженням про те, що мають намір це зробити. Тож газ відключали вже самі споживачі, коли”грім грянув”.

    “З 9 години ранку 27 листопада, написав у своєму поясненні слюсар КВПіА котельних Володимир Сорока, я проводив розпалювання котла №6 станції “Чоп”, що на проспекті Миру. Витяжки майже не було, тому що випари води з котла гасили факел. Працював з перервами до 15.00. О 15.40 знову спробував розпалити котел. Вийняв з нього запальник, який, як потім з’ясувалося, я не виключив, чим і загазував топку котла. Зробив розпал останнього. Стався хлопок, в результаті якого вирвало зривний клапан котла та повилітали шибки з вікон котельні...”

    Запитань – не до слюсаря, в обов’язки якого входить виключно відрегулювати контрольно - вимірювальну апаратуру, а до виконуючого обов’язки інженера-теплотехніка Олександра Гойдича та головного інженера Михайла Томаша, котрі повинні належно контролювати дії підлеглих працівників, що забезпечують безпечну експлуатацію котельні - безліч: від “чому слюсар взявся за розпалювання котла, і за пів дня ніхто не побачив й не зреагував на те, що він засунув запальник у котел і там його залишив?” до “ чи не є така згубна практика на об’єктах теплозабезпечення цього управління системою?” Відповідь одна: “вину свою усвідомлюємо, втратили пильність, більше такого не допустимо”.

    Щоб гіркий урок пішов на користь і на довше запам’ятався, головний інспектор Державної інспекції об’єктів підвищеної небезпеки, гірничого нагляду та охорони надр Борис Стогнієнко провів оперативну перевірку чотирьох котельних Управління будівельно-монтажних робіт і цивільних споруд №5 Ужгородського відділку Львівської залізниці в Чопі, Батьові та Мукачеві, виявивши 12 порушень нормативно-правових актів з безпеки виробництва та охорони праці, заборонив експлуатацію 8 водогрійних котлів та наклав адміністративні стягнення на винуватців ситуації, що могла завершитися фатально, повідомили в Територіальному управлінні Держгірпромнагляду по Закарпатській області.
    Закарпаття: Залізничну катастрофу попередили на Ужгородщині
    Закарпатці знову зможуть їздити до румун-сусідів на дизель-поїзді!

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору

    Комментарии

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    При таких технологах, як Гойдич, можна чекати гіршої біди.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Тарифи за опалення підняли до немислимих розмірів, а батереї холодні.Обслуговування системи опалення нікудишне. Не дай бог повторитись Дніпропропетровську.