ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Два проекти обласного прапору — русинський і український — запропоновано на чергову сесію Закарпатської обласної ради

    20 мая 2024 понедельник
    103 переглядів

    12 грудня в Ужгороді відбулося спільне засідання постійної депутатської комісії з питань освіти, науки, культури, духовності, молодіжної політики, фізичної культури і спорту, національних меншин та інформаційної політики і конкурсної експертної групи з розгляду проектів прапора Закарпатської області.

    Учасники спільного засідання винесли на своє обговорення проект рішення обласної ради «Про затвердження прапора Закарпатської області» та Положення про зміст, опис і порядок використання прапора Закарпатської області.

    Заступник голови обласної ради Василь Брензович, який, водночас, є і співголовою конкурсної експертної групи, ознайомив присутніх із змістом Положення та запропонував прийняти його за основу.

    В ході обговорення свої зауваження, доповнення та редакційні поправки внесли депутати облради Микола Вегеш, Володимир Шкріба, Степан Медвідь, Михайло Попович, Євген Жупан, Володимир Піпаш, а також члени експертної групи Михайло Белень, Олег Сліпецький, Павло Федака, Іван Канюка.

    З урахуванням прийнятих поправок і зауважень депутатів та членів експертної групи, учасники спільного засідання рекомендували винести на розгляд чергової сесії обласної ради, яка відбудеться наприкінці грудня ц.р., два проекти прапора Закарпатської області, представлені авторським колективом Закарпатського художнього інституту та Народною Радою Русинов Закарпаття, а також Положення про зміст, опис і порядок використання прапора Закарпатської області.

    Водночас членам експертної групи було висловлено побажання щодо остаточного визначення переможця даного конкурсу.

    * * *

    Цього ж дня відбулося і засідання конкурсної експертної групи з розгляду проектів прапора Закарпатської області, під головуванням заступника голови облради Василя Брензовича.

    Із десяти присутніх членів експертної групи більшістю голосів ( сім «за») перевагу було віддано проекту прапора Закарпатської області, запропонованого авторським колективом Закарпатського художнього інституту, який і визнано переможцем конкурсу.

    Владислав Бильов, сайт Закарпатської обласної ради
    Прапор Закарпатської області має стати символом єднання...
    ТРАДИЦІЇ КРАЙОВОГО ПРАПОРА ЗАКАРПАТТЯ
    Закарпаття: Свій угорський прапор жителі Берегова таємно зберігали понад 60 років
    Кому вигідна "нова національність" РУСИН, проголошена Закарпатською обласною радою

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору

    Комментарии

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Непонятно, почему свой проект флага края продавливается пришлыми зайдами под крышей " Закарпатського художнього інституту" ?
    Кроме того, представленный "національно правильно налаштованими" проект содержит один из центральных экстремистских символов-крест. Вспомним только "кельский крест"-символ неонацистов, символ Ку Клус Клана-крест, помещенный в круг "с капелькой крови", нацистскую свастику и "железный крест", крест "фронта Америки".
    Помимо того, крест содержат все без исключения флаги движений с выраженными экстремистскими сепаратистскими тенденциями: флаг ингерманландских финов, флаг басков и каталонцев, флаг Квебека, флаг "Святого Георга" ...
    И это в то время когда можно обратиться к добрым историческим традициям и венуться к флагу Общества им. А.Духновича, предложенному НРРЗ...

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Нашто вдумувати все штось новоє? Каждый пришляк з Востока тягне за собов не лем тютку и свата, а ищи и сімволы, котрі ту уже давно хоснувуть и без них...

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Если не ошибаюсь, повторять провинции символику метрополии ограничено на уровне законодательства. В противном случае все области бы тупо повторяли флаг "жовто-блакитний". Кроме всего прочего, с эстетической точки зрения проект, предложенный "патриотами" несет ощущения перегрузки элементами символа, излишего нагромаждения и искусственности. Оставляет впечатление курсовой работы незадачливого семинариста...

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    увидим результаты голосования.Кто с депутатов какой поддержит. Как лакмусовая бумажка. Кто против русинского будет внесен в люстрационные списки, и будет люстрирован в первую очередь через полгода!

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Але є і Андріївский хрест (як російський так і шотландський), і шведський, і данський, і фінський, і норвезький, і швейцарський, і панамськкий, і Юніон Джек анлійський, і на чеському гербі все хрест на хрест, і на словацькому між іншим хрест, на хорватському теж. Але як на мене вам "русинам" ніяк не догодиш, бо справа не в тому який герб, а як би випендритися.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Мы мали уже прапор такый кой украинов туй и ни пахло. Ай будеме мати даже кить буде прийнятый нерусинськый. Просто у нас буде ищи дополнительно аргумент ош бандеры всьо роблят через коліно

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Ну, й прапор вам в руки!

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Удивительно, что титаны " Закарпатського художнього інституту" не нашли в проекте места для тризуба. И надписи в уголке-"УПА всенародне признання"...

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Идите на йух, "русины", сине-бело-красный флаг в "вашем" варианте - это наш флаг, флаг нашей Гагаузкой автономии в составе Молдовы (центр - г. Комрат). Как вам не стыдно обижать маленький 40-тысячный народ?

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    гагауз
    14.12.07 (09:51)
    Так у вас никто ничего и не пробует забирать. У вас герб тоже медвед?

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    гурт русинських збочинців зібрався, та словесно один одного утішають. скільки Вас там русинів, 2, 3, 4? А такий галас. Запамятайте все зло вам повернеться, шовіністи кляті...незалежність вам.Так ви не чистокровні русини, розмились ви в історії!!!! Та пак што будете чинити з тов незалежністьов? Збочинці... (під збочинцями русинами маю на увазі провокаторів які видають себе за псевдо русинів, і ганьблять цей старовинний народ) почніть зміни з себе!!!

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    А "свідомі" русини мовчати мають у тряпочку?

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    В Закарпатті знав всього одного гагауза. Він колись був головою колгоспу в с. Худльово. Давно не бачив...

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Проект художнього інституту неправильний і не може бути взятим за прапор Закарпаття. Подивіться уважно: Україна не є складовою частиною Закарпаття, отже ні прапор області, ні її герб не можуть складатися із кольорів, символіки, що має загальнодержавне значення, а тим більше, змінювати їх традиційне розташування. Крім того, Закарпаття не має традицій використання цих кольорів, бо з ними історично не пов"язано нічого на цій території, окрім дій українських націоналістів, які не вправі представляти населення Закарпаття.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Каждый депутат обл. совета в открытом голосовании, поднявший руку за проект "Закарпатського художнього інституту", т.е. поднял руку на свою землю, должен четко отдавать себе отчет, что завтра на этой земле он не найдет себе убежища...

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    сожалению, государственные символы (флаги, гербы, ордена и пр.) не относятся к объектам авторского права. Таким образом, русины не станут преследовать гагаузов в судебном порядке.
    Вол всяком случае, принятый в 1995 г. флаг гагаузской автономии если чем-то и напоминает флаг Общества им. А.Духновича, принятый 23.03.1923 г. в Мукачево, то это уже головная боль гагаузов.
    И все претензии титанов украинского духа в нашем крае -к гагаузам...

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    не найдет себе убежища... мягко сказано! Он по полной программе будет зачислен в списки "враголв народа" со всеми вытекающими...

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    винести на розгляд наступної сесії облради, яка відбудеться 27 грудня, питання про затвердження проекту прапора Закарпатської області з тим, щоб у Новий 2008 рік увійти із символікою краю.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Панславянские цвета, красный, синий (голубой) и белый — цвета, используемые на флагах большинства славянских государств и народов. Их использование символизирует общее начало славян. Панславянские цвета были введены 1848 на Первом панславянском съезде в Праге.

    Эти три цвета, символизирующие свободу и революционные идеалы, также используются на флагах многих неславянских государств, включая США, Соединённое Королевство, Нидерланды и Францию...

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Україна - Закарпаття = одне й теж. прапор буде наш, а долбойоби - русини пососуть хуй.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    русини- долбойоби. і ця їхня метушня це ще раз підтверджує. а прапор буде нормальний, синьо-жовтий, і всі про це знають.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    ANONIM I TAKIE KAK ITI NEUKI BERITE ISTORIYU V RUKI I XOROSHENKO IZUCAYTE NETOLKO UKRAINSKUYU NO I DRUGIX GOSUDARSTV NATO VAM BOG DAL GOLOVU NA PLECI SHOB DUMALI OCOM GOVORIT KULAKAMI I DURATSKIMI KRIKAMI VI UNICTOSHITE VASHUSHE UKRAINU STRANA KATORAJA SHIVYOT NA LSH DOLGO NESUSHESTVUET KAK ETO BILO SOYUZOM, YUGOSLAVII...ITAKDALIE GDE ONI? VSO STANET NA KRUGI SVOJ KAK V NORMALNOM CEVILIZOVANOM MIRE P.S.UKRAINCI KOTORIE SHIVU V ZAKARPATTI UCITE RUSINSKIY JZIK BESPLATNIY SOVET NA BUDUSHEE POVERTE