ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Закарпаття: На КПП "Ужгород" завершили будівництво нового терміналу

    14 мая 2024 вторник
    39 переглядів

    Українсько-словацький кордон стає комфортнішим. Незабаром водії вантажівок перетинатимуть його без тисняви. Принаймні це обіцяють закарпатські митники. На пункті «Ужгород» завершили будівництво нового терміналу, який пропускатиме уп'ятеро більше транспорту. Митники називають його одним з найкращих в Україні.

    Віталій Філіп за кермом вантажівки вже 7 років. Щозими подорожі до Словаччини - для нього справжня морока. Дорога до пропускного пункту «Ужгород» не пристосована для великих авт: дорога тут іде вгору. Тут і влітку фури й легковики заважають одне одному, а взимку шлях перетворюється на суцільну ковзанку.

    Віталій Філіп, водій: "Взимку тут підійматися дуже важко, тому що дуже великий підйом. Дороги не посипаються, починається боксування, шліфовка. Починаються проблеми – то їсть дуже багато аварій прямо на підйомі."

    Сподівання Віталія, що цього сезону кордон можна буде перетнути безнапасно не виправдалися. Хоч там і збудували новий пункт пропуску, під’їзної дороги зробити не встигли. Тепер чиновники обіцяють прокласти новий шлях до травня. А щоб поліпшити настрій, розповідають про зменшення черг у майбутньому.

    Михайло Порада, керівник Ужгородської митниці: "Нові умови. Прекрасні умови європейського рівня для перевізників не тільки Закарпатської області, а й перевізників всієї України і Європи. Ми отримали другі потужні ворота в Закарпатській області в Європу."

    Новий вантажний термінал - це лише перша частина реконструкції наявної митної інфраструктури Закарпаття. На черзі - модернізація пропускного пункту «Ужгород» для легкових автомобілів. На його реконструкцію Єврокомісія пообіцяла надати 12 мільйонів євро.



    Олександр Савоченко, Леся Рудман, Галина Ларіонова, Закарпаття, програма «Вiкна», СТБ


    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору