ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Роберт Фіцо, прем'єр-міністр Словаччини: "Посилення контролю на спільному кордоні не перешкоджатиме розвитку відносин з Україною"

    17 мая 2024 пятница
    49 переглядів

    Посилення контролю на спільному кордоні не буде перепоною для подальшого розвитку сусідських відносин з Україною. Таку заяву зробив 20 грудня глава словацького уряду Роберт Фіцо на словацько-австрійському переході "Петржалка-Берг", де разом із канцлером Австрії Алфредом Гусенбауером (Alfred Gusenbauer) в урочистій обстановці перепиляв прикордонний шлагбаум, що протягом десятиліть був символом завіси.

    Входження Словацької Республіки до Шенгенської зони є великою справою, здійсненою разом із нашими європейськими партнерами, підкреслив Роберт Фіцо, виступаючи на австрійсько-словацькому прикордонному переході з нагоди приєднання Словаччини до Шенгену. Водночас глава словацького уряду наголосив, що по відношенню до України посилення контролю на спільних кордонах не буде перепоною для подальшого розвитку сусідських відносин з Українською державою.

    У святковій акції на австрійсько-словацькому кордоні також узяли участь Президент Словацької Республіки Іван Гашпарович та староста люксембурзького села Шенген Роджер Вебер. Саме в цьому населеному пункті в 1985 році було підписано угоду щодо ліквідації контролю на внутрішніх кордонах країн Євросоюзу.

    Урочистостями на кордоні розпочалося святкування у Словаччині входження країни до Шенгенської зони, що відзначатиметься протягом наступних трьох днів у прикордонних населених пунктах словаками спільно з австрійцями, поляками та угорцями.

    Степан ВАШ, Укрінформ
    Шенген упритул наблизився до західних кордонів України
    Словаччина розпочне видавати шенгенські візи з 1 січня 2008 року
    В Ужгороді підписано План спільних дій на 2008 рік між Закарпатською областю України та Пряшівським самоврядним краєм Словацької Республіки
    П’яти пунктів пропуску на українсько-словацькому кордоні сьогодні явно недостатньо

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору