ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Президенти України і Словаччини Віктор Ющенко та Іван Гашпарович зустрілися в Ужгороді

    17 мая 2024 пятница
    57 переглядів

    На міжнародному автомобільному пункті пропуску /МАПП/ "Ужгород" зустрілися сьогодні Президент України Віктор Ющенко та Президент Словацької Республіки Іван Гашпарович. Вони ознайомилися з ходом розбудови прикордонної інфраструктури, яка здійснюється тут за програмами міжнародної допомоги.

    МАПП "Ужгород" - найпотужніший пункт пропуску на українсько-словацькому кордоні. Він знаходиться у транспортному коридорі N5, що об'єднує країни-члени Європейського співтовариства, тому приваблює значну кількість вантажних перевізників на транзитному шляху Трієст-Любляна-Будапешт /Братислава/-Львів. З огляду на це МАПП "Ужгород" було включено до інвестиційного проекту реконструкції Програми прикордонного співробітництва ТАСІS. Мета реконструкції - чітке розмежування пасажирських і вантажних потоків; створення належних умов для боротьби з контрабандою зброї та засобами тероризму, наркотиків, розпосюдженням екологічно небезпечних речовин та незаконною міграцією; збільшення вантажо- та пасажиропотоків.

    Реконструкція здійснюється у два етапи. У грудні 2007 року завершено будівництво комплексу з митного оформлення вантажного транспорту, на будівництві якого освоєно 3 млн євро. Крім того, за рахунок бюджетних коштів Ужгородська митниця виконала роботи майже на 5 млн гривень.

    Другий етап передбачає реконструкцію існуючих об'єктів митної інфраструктури з пропуску пасажирського транспорту. Після завершення обох етапів реконструкції пропускна спроможність МАПП "Ужгород" значно зросте. Якщо, скажімо, тепер за добу тут пропускають 1400 легкових автомобілів, то потім тиких буде 5000, вантажних автомашин - відповідно 180 і 500, автобусів - 29 і 80, громадян - 5000 і 10 000.

    Віктор Ющенко та Іван Гашпарович ознайомилися зі станом справ на спільному кордоні, оглянули вантажний термінал, повідомляє Ярослав Ядловський, УКРІНФОРМ.
    Сьогодні в Ужгороді Віктор Ющенко зустрінеться зі своїм словацьким колегою Іваном Гашпаровичем
    За два дні Старого Нового року на Закарпатті побувають три Президенти (ФОТОРЕПОРТАЖ)
    Закарпаття: Україна й Угорщина обміняються пам’ятниками на честь один одного
    На Меланку дві школи закарпатського селища Вилок отримали від Ющенка комп'ютерні класи, літературу та три автобуси

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору