ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Коли Україна підпише Шенгенську угоду, то в її східних сусідів будуть такі ж проблеми, як зараз в українців

    13 мая 2024 понедельник
    62 переглядів

    «Коли Україна стане членом ЄС та підпише Шенгенську угоду, то у її східних сусідів виникнуть такі ж проблеми, як зараз в українці», – заявив учора, 16 січня, під час зустрічі з пікетниками на Міжнародному автомобільному пункті пропуску «Краковець» радник Посла Республіки Польща в Україні Роман Ковальчук.

    Р.Ковальчук заявив, що «ситуація на українсько-польському кордоні виникла через значно ширшу проблему, ніж цей пікет на ПП «Краковець». Можу сказати, що польський та український уряди посильно працюють над тим, щоби членство Польщі в ЄС та прийняття Польщею вимог Шенгенської угоди були якнайбільш сприятливими для контактів українців і поляків. Це загальні слова, але так насправді є. Те, що Польща підписала Шенгенську угоду, є вибором Польщі. І, коли Україна також буде у Шенгенській зоні, після її вступу у Європейський Союз, то виникнуть також такі ж проблеми з іншими сусідами на Схід. І це буде ваш вибір», інформує ЗІК.

    Р.Ковальчук також повідомив, що учора, 16 січня, у польському уряді завершилася внутрішня конференція, під час якої було прийнято остаточний варіант угоди від польської сторони про малий прикордонний рух з Україною. «Ми справді усі зауваження з боку української сторони приймаємо і намагаємося максимально погоджувати усі питання з нашими колегами з України», – сказав він.
    Шенген упритул наблизився до західних кордонів України
    На пути Україны в Венгрию и Словакию возникли таможенные трудности
    Малий прикордонний рух — панацея для закарпатців?
    В Германии предложили отменить визы для украинцев

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору