ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Минулоріч понад 40% від загальної кількості ДТП на Закарпатті склали наїзди на пішоходів і велосипедистів

    15 мая 2024 среда
    49 переглядів

    Протягом 12 місяців 2007 року на автошляхах Закарпаття трапилося 1137 дорожньо-транспортних пригод з потерпілими, в яких загинули 223 особи та 1350 - травмовано. У 2007 році на 20% почастішали випадки практично всіх ДТП (окрім наїздів на транспортні засоби, які стоять; падіння пасажирів та наїзди на тварин), число загиблих зросло на 27%, а травмованих - на 19%.

    Про це під час прес-конференції в Ужгороді розповів начальник управління ДАІ УМВС України в Закарпатській області Олександр Яцканич.

    Найбільш поширеними видами пригод в області продовжують залишатися наїзди на пішоходів і велосипедистів. У 2007 році таких аварій було 495, або понад 40% від загальної кількості ДТП. З вини самих пішоходів і велосипедистів скоєно 167 ДТП - майже 15% від усієї кількоісті.

    На думку пана Яцканича, ситуацію з аварійністю за участі велосипедистів та пішоходів ускладнює «недостатня кількість пішохідних та велосипедних доріжок, що становить в області всього 33,5 км, а також відсутність освітлення на них у темну пору, що змушує велосипедистів пересуватися по проїжджій частині наражаючи себе на небезпеку». Ще однією з причин погіршення стану транспортної дисципліни серед учасників дорожнього руху, зі слів правоохоронця, були зміни у діючому адміністративному законодавстві, коли були значно зменшені штрафні санкції за порушення правил дорожнього руху, у тому числі і грубих, які безпосередньо впливають на безпеку дорожнього руху. Тому «буде правильно, якщо штрафи піднімуть», - наголосив Олександр Яцканич, інформує ЗІК.
    Під колесами джипа на Закарпатті загинув сільський велосипедист
    331 водія "впіймано" у нетверезому стані на автошляхах Закарпаття. За 6 днів!
    Закарпатець сам "напросився" під колеса автомобіля...
    Закарпаття: Двоє людей травмовано на Мукачівщині через зіткнення легковика з рейсовим автобусом

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору