ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Безпритульних собак в Ужгороді планують знищити за 2 місяці

    15 мая 2024 среда
    59 переглядів

    Повністю знищити безпритульних собак планують в обласному центрі Закарпаття місті Ужгороді за 2 місяці. У місті виявили сказ та запровадили карантин. Уже закупили 2 машини та створили спеціальний підрозділ, який має ліквідувати майже 3 тисячі собак. Захисники тварин зі свого боку обіцяють боротися за кожне собаче життя.

    Очистити місто від безпритульних собак – а їх у місті за попередніми даними, трохи менше 3-х тисяч – планують вже за 2 місяці. Чиновники кажуть, до такого рішення їх спонукало поширення останнім часом серед тварин сказу.

    Світлана Волкова, ветеринар: "Очень часто сей час собаки собираются в стаи и нападают на людей и люди попадают под прямую угрозу заболеть бешенством. Поскольку бродячие животные считаются переносчиком такого опасного заболевания".

    Олег Подебрій, речник Ужгородського міського голови: "Виявилось що собака, яка покусала жінку була хвора на сказ, тому на виконкомі вирішили негайно ввести карантин. В умовах коли в нас є сказ, ми маємо право протягом 2-х місяців карантину вживати жорстоких заходів по скороченню популяції псів".

    Ужгородські захисники тварин б'ють на сполох – вони проти такого жорстокого поводження із безпритульними собаками. Кажуть, ще рік тому пропонували чиновникам їх відловлювати та стерилізувати. Втім, відповіді так і не отримали. Активістів підтримують і місцеві мешканці. Кажуть, відстрілювати псів не дозволять.

    Віра Романова, голова громадської організації "Допоможи другові": "Если собак будут уничтожать прямо на улицах, мы напишем протест прокурору. Мы поставим в известность европейское сообщество о том, что творится в нашем городе".

    Тетяна, місцева мешканка: "Я считаю что уничтожение - это варварство. Воспитание жестокости".

    Допоки захисники тварин готуються до протестів, міські чиновники закупили 2 спецмашини для відлову тварин та створили окремий підрозділ, що вже за кілька днів розпочне полювання на чотирилапих безхатченків.

    Галина Ярцева, Микола Скунць, "5 канал"
    В Ужгороді розпочали відстріл бродячих собак. Шприцами з отрутою!
    Через укус жінки скаженим собакою в Ужгороді оголошено карантин
    В обласному центрі Закарпаття запроваджено "собачий" податок розміром 1,7 гривні на рік
    В Ужгороді зграї бродячих собак нападають на людей!

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору

    Комментарии

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Я пропоную не так: треба винищити усіх ужгородських чиновників. Від них більше зла і де, ніж від собак. Буде гарний приклад і для інших міст.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    згоден - а почати треба з Ратушняка. Поцілити йому з того шприця в дупу