ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Закарпаття: 89 дерев породи тополь та 4 ясена вартістю 178,678 тисяч гривень незаконно зрубали на автошляху між Мукачево та КПП "Лужанка"

    04 мая 2024 суббота
    33 переглядів

    На Закарпатті вздовж автошляху "Мукачево-Берегово-КПП "Лужанка" державними інспекторами з охорони навколишнього природного середовища відділу екологічного контролю раціонального використання, охорони біоресурсів та природно-заповідного фонду обласної Державної екологічної інспекції в січні 2008 року проведено перевірку законності вирубки захисних насаджень.

    Встановлено, що на цьому відрізку автошляху зрубано 93 дерева, з них - 89 породи тополя та 4 породи ясен. Обстеження дерев проведено з грубими порушеннями законодавства та без залучення відповідних служб. Акт, складений посадовими особами органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, державного управління охорони навколишнього природного середовища в Закарпатській області, служби автодоріг області не відповідає жодним нормативним вимогам. Ордер на вирубку захисних насаджень вздовж автошляху виданий без визначення маси деревини, що вирубується, її технічної якості та зазначення терміну проведення робіт. Таким чином, дерева зрубані незаконно.

    Державною екологічною інспекцією в Закарпатській області проведено розрахунок нанесеної шкоди, зумовленої незаконною рубкою дерев в кількості 93 штук, масою 445,95 м3. Загальна сума збитків становить 178,678 тисяч гривень.

    Матеріали перевірки передано в прокуратуру Закарпатської області для відповідного реагування, повідомили в Державній екологічній інспекції в Закарпатській області.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору