ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Тимошенко прагне звільнити Черновецького(оновлено)

    02 мая 2024 четверг
    50 переглядів

    Кабінет Міністрів має намір звернутися до Президента України Віктора ЮЩЕНКА з проханням звільнити Леоніда ЧЕРНОВЕЦЬКОГО з посади голови Київської міської державної адміністрації.
    Таке рішення ухвалене сьогодні на засіданні уряду.
    При голосуванні 16 представників уряду підтримали таке рішення і 5 - утрималися.Водночас уряд ухвалив рішення звернутися до Верховної Ради з пропозицією невідкладно розглянути питання щодо прийняття рішення про проведення дострокових виборів мера Києва і Київради.

    Крім того, уряд має намір звернутися до Генеральної прокуратури з проханням розслідувати факти порушення законодавства посадовцями КМДА.

    Також, відповідно до рішення уряду, всі інформаційні матеріали, розглянуті сьогодні на засіданні Кабінету Міністрів, а також доповіді міністрів будуть передані Президентові України. «Президент України не інформований повною мірою про те, що відбувається в мерії. Ми повинні ретельно і детально поінформувати Президента. Я хотіла б, щоб ми не захищали Президента від цієї інформації», - сказала прем'єр-міністр України Юлія ТИМОШЕНКО.

    На її думку, уряд має всі підстави для звільнення Л.ЧЕРНОВЕЦЬКОГО з посади голови КМДА.

    Серед головних претензій на адресу голови КМДА: безаукціонний розпродаж київської землі, через який держава недоотримала 15 мільярдів гривень, нецільове використання коштів зі столичної скарбниці, і недостатню турботу про соціальне забезпечення киян.



    Юлія Тимошенко, прем'єр-міністр України: "Я думаю, що ми - як демократична команда, маємо всі підстави сьогодні звертатися до Президента щодо звільнення цієї людини, якщо для цього, як це зазначено, є правові підстави. Я не хотіла би, щоб ми, як команда, в тому числі і зараз, і Президента не інформували - так як це мусить бути, і не давали йому документи, які абсолютно адекватними роблять дії Президента. Я вірю в те, що ми будемо вчитися крок за кроком адекватно реагувати на незаконну діяльність, яка здійснюється тими чи іншими чиновниками".



    Натомість Олександр Шлапак, заступник глави Секретаріату Президента, вважає, що Віктор Ющенко може і не підписати Указу про звільнення Черновецького.



    Олександр Шлапак: "Я не є юристом, тому мені важко судити - наскільки виправдане таке рішення. Мені здається, шо воно виходить за рамки сьогоднішньої правової конструкції. А саме: є рішення Конституційного суду. І тільки він може тлумачити Закон про Кабінет міністрів, Закон про столицю, де чітко записано, що головою адміністрації призначається - підписується Указ Президентом - тільки та людина, яка обрана мером. І хочу дещо наголосити, що як на мене - саме закон про столицю (...), умовно кажучи - я в лапки це беру - є "головною кришею" для сьогоднішньої безвідповідальності київської адміністрації".






    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору