ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Львівська область – це широко відчинені ворота у світ контрабанди і наркотиків

    01 мая 2024 среда
    53 переглядів

    У вівторок, 11 березня, прокурор Львівської області провів координаційну нараду керівників правоохоронних органів з питань дотримання вимог законів на державному кордоні України, ефективності ролі правоохоронних органів в протидії контрабанді та порушенням митних правил, а також щодо незаконної міграції.

    Зокрема, Олексій Баганець зазначив, що він незадоволений ефективністю роботи митниці та піддав критиці стан розслідування злочинів про контрабанду з боку слідчих управління Служби безпеки України у Львівській області. Про це сьогодні, 13 березня, ЗІК повідомила прес-служба прокуратури Львівської області. Олексій Баганець під час свого виступу звернув увагу на недостатньо ефективну роботу митниці, яка, незважаючи на розширення в минулому році її сфери діяльності на весь Західний регіон, не активізувала боротьбу з контрабандою та порушеннями митних правил, а навпаки, результативність як в частині виявлених адміністративних порушень, так і щодо порушених кримінальних справ за фактами контрабанди погіршилась.

    Як повідомив прокурор області, при переміщенні через митні пости області товарів на суму майже 12,5 млрд грн, митниця вилучила товарів на суму менше як 48 млн грн, що становить лише 0,4% від загального товарообігу. Водночас митниця порушила лише 9 кримінальних справ про контрабанду та 5 справ про контрабанду наркотиків.

    Також він піддав критиці стан розслідування злочинів про контрабанду слідчими УСБУ у Львівській області. Він навів статистичні дані про те, що із 62 порушених кримінальних справи цієї категорії до суду скерували лише 7 справ, із 11 розслідуваних справ про контрабанду наркотиків до суду скерували лише 5 справ, а з 22 кримінальних справ про контрабанду, які розслідують слідчі УСБУ на цей час, розкрито лише 3, щодо решти справ злочинці не встановлені.

    "Маразм крєпчал...", або Дещо про львівську політику
    "Маразм крєпчал...", або Дещо про львівську політику
    Влада Львова має "чорний список" громадських організацій?
    Львівська міліція займається здирництвом?

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору