ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Прокурора області турбує криміногенна ситуація на Закарпатті

    10 мая 2024 пятница
    37 переглядів

    Юрій Бенца: „ Необхідно активізувати роботу органів міліції щодо викриття і знешкодження організованих груп та злочинних організацій” 13 травня у прокуратурі області відбулась міжвідомча нарада керівників прокуратури області та УМВС України в Закарпатській області.



    На ній обговорювався стан додержання органами внутрішніх справ області Закону України „Про міліцію”, кримінального та кримінально-процесуального законодавства за 2007 рік та перший квартал 2008 року.



    Прокурор області Юрій Бенца зазначив, що при несуттєвому зниженні загального рівня злочинності в області на 6,2%, з початку року вже зареєстровано 7 вбивств, 6 випадків спричинення тяжких тілесних ушкоджень зі смертельними наслідками, 7 розбоїв, 70 грабежів, 231 крадіжка, 17 випадків ДТП зі смертельними наслідками.



    А це суттєвий привід органам внутрішніх справ переглянути свої підходи до роботи та активізувати діяльність на попередженні злочинності.



    Турбує прокурора області і ріст злочинності у молодіжному середовищі. Причиною цьому передусім є бездоглядність дітей, серед яких набуває поширення пияцтво та наркоманія. Зазначене, на думку прокурора, перш за все, пов”язано з малопомітною роллю кримінальної міліції та інших державних органів щодо профілактики правопорушень серед неповнолітніх.



    Потребує посилення і оперативно-розшукова робота органів внутрішніх справ щодо виявлення злочинів у сфері економіки.



    Не досягнуто значних позитивних зрушень в роботі органів внутрішніх справ щодо виявлення злочинів у сфері незаконного обігу наркотичних засобів.



    Як в минулому, так і в поточному роках органами внутрішніх справ області допускаються порушення законності при розгляді заяв і повідомлень про злочини. У минулому році прокурорами скасовано 361 незаконна постанова про відмову в порушенні кримінальної справи з одночасним порушенням, з яких 101 кримінальну справу направлено до суду. Цього року прокурорами вже скасовано 84 таких незаконних рішень.



    Проблемним є стан протидії органів внутрішніх справ області організованій злочинності, особливо спецпідрозділом УБОЗ. Так, за 3 місяці поточного року спецпідрозділом викрито лише одну таку группу.



    Наголошував прокурор області і на необхідності покращення стану виконання органами внутрішніх справ вимог Закону України “Про боротьбу з корупцією”.



    У першому кварталі поточного року складено 26 адмінпротоколів про вчинення корупційних правопорушень, із яких: на держслужбовців 3 категорії – 1; на держслужбовців 4 категорії - 8 адмінпротоколів; на держслужбовців 5 категорії – 2; на держслужбовців 6 категорії – 5.



    Також необхідно звернути увагу і на той факт, що не зважаючи на географічне положення області, яка межує з 4 іноземними державами, органами внутрішніх справ не складено жодного протоколу про корупційні діяння вчинені працівниками органів митної і прикордонної служб.



    Прокурор області зазначив, що необхідно оперативно усунути вказані порушення і недоліки у роботі, активізувати роботу на викриття і знешкодження організованих груп та злочинних організацій, насамперед на пріоритетних напрямках у сфері економіки, пов'язаних з корумпованими зв'язками, хабарництвом та контрабандою.



    За інформацією прес-служби прокуратури області, UA-Reporter.com






    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору

    Комментарии

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    ПОЧНИ ІЗ СЕБЕ!

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    вор ратушняк проклят

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    ПОЧНИ ІЗ СЕБЕ!

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    вор ратушняк проклят