ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Регіонали Ужгородщини приєдналися до всеукраїнського партійного суботника

    26 квітня 2024 п'ятниця
    47 переглядів

    У суботу, 20 квітня, у рамках всеукраїнської акції з благоустрою «За чисте довкілля» члени Ужгородської районної організації Партії регіонів, представники громадської організації «Молоді регіони», а також активісти та просто небайдужі до свого краю закарпатці привели до ладу столітній парк у селі Великі Геївці.

    Вибір саме на цей парк упав не випадково. За словами голови Ужгородської РДА та очільника Закарпатського обласного осередку ГО «Молоді регіони» Віктора Ледіди, уже цього року тут розпочнеться будівництво нового дитячого садка:
    - Минулого року ми придбали дві будівлі, які знаходяться на території цього парку. У них ми плануємо розмістити дитячий садок та сільську раду. Проектно-кошторисна документація для будівництва дошкільного навчального закладу уже підготована, тож можна приступати до будівництва.
    Окрім того, у цьому місці росте чимало рідкісних старовинних дерев. Вік деяких із них сягає 100 років і саме сьогодні учасники суботника спробували дати запущеному та забутому колись парку друге дихання. Кілька десятків місцевих жителів, депутатів сільської ради, членів виконкому, а також представники Ужгородської районної організації Партії регіонів разом зі своїм очільником Емеріхом Крицкійом зібрали сміття (яке ледь помістилося у вантажівку), прочистили кущі, пофарбували паркан, прибрало доріжки та алеї. Окрім того спеціально для парку регіонали закупили саджанці каштанів, сосен, кленів, беріз та яворів, до висадки яких долучився і голова Закарпатської обласної організації Партії регіонів та очільник ОДА Олександр Ледида:
    - Традиція весняних суботників для закарпатців не нова – жителі краю традиційно влаштовують велике прибирання до Великодніх свят. І, знаєте, я так чи інакше причетний до організації таких акцій уже багато років поспіль, але те, що побачив сьогодні, мене приємно здивувало. Такої кількості ентузіастів, які із завзяттям взялися до справи благоустрою рідного краю, ще не було. Тож хочу щиро подякувати кожному, хто не залишився осторонь, - резюмував Олександр Ледида.
    Чистішим сьогодні став не тільки великогеївський парк. Учасники суботника пройшли уздовж усього села та прибрали узбіччя центральної дороги. Учительський колектив місцевої школи подбав про територію, прилеглу до навчального закладу, а дітвора зібрала кілька десятків мішків сміття навіть за межами селами – на узбіччі доріг.
    Прес-служба Закарпатської обласної організації Партії регіонів

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору
    Похожие новости