ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Представник Адміністрації Президента України відвідав Ужгородський район

    26 квітня 2024 п'ятниця
    77 переглядів
    Сергій Снопков разом із головою райдержадміністрації Віктором Ледідою

    На Ужгородщині з робочим візитом перебуває представник Адміністрації Президента України, головний консультант-інспектор головного управління з питань регіональної та кадрової політики Сергій Снопков. У вівторок, 29 жовтня, Сергій Снопков разом із головою райдержадміністрації Віктором Ледідою відвідали кілька населених пунктів району. Зокрема, вони побували у Великій Доброні, де відвідали недержавний дитячий будинок «Добрий самаритянин». Разом із ними були також перший заступник голови райдержадміністрації Сергій Когутич, начальник служби у справах дітей РДА Василь Томишинець, сільський голова Золтан Сільваші.

    Директор Будинку Василь Катко показав гостям дитячий заклад та розповів про його діяльність. Вихованці притулку – дівчата від 2 до 12 років, незалежно від віросповідання чи етнічного походження. Часто це діти з важкими захворюваннями, діти-сироти, напівсироти або діти зі складного соціального середовища. Зараз у Будинку 68 вихованців. Частина дітей, які відстають у розвитку, навчається безпосередньо у притулку, інші – у місцевій школі. Діти відвідують за бажанням музичну школу та гуртки. Тут є ферма, також фруктовий сад, теплиці, пасіка, конюшня, пекарня, рибний ставок, діє швацька та майстерня з ремонту інвалідних візків. Є і власний автопарк, який нараховує кілька тракторів, комбайн, автобуси. Ферма забезпечує потреби притулку в м’ясі, а пекарня – хлібі. Медичні кабінети обладнані як для планових оглядів медсестрами, так для процедур фахових лікарів, функціонує кабінет стоматології. Житловий корпус складається з 9 кімнат, в кожній з яких проживає по 6-8 дівчат, що поділені за віком та розвитком. На території є ігровий майданчик та футбольне поле.

    Як зазначив Сергій Снопков, дуже добре, що діти відчувають себе, як у справжній великій сім’ї. Кожна дитина потребує родину, тому створенню дитячих будинків сімейного типу зараз приділяється неабияка увага.

    * * *

    На Ужгородщині незабаром запрацює стаціонарний територіальний центр соціального обслуговування, який надаватиме послуги громадянам похилого віку, що перебувають у складних життєвих обставинах та потребують сторонньої допомоги. Це – нагальна вимога часу. Районна влада серйозно працює над тим, аби відкриття Центру не було формальним. 15 листопада він прийме перших 20 пацієнтів. Чи готовий Центр до роботи, днями знайомилися представник Адміністрації Президента України, головний консультант-інспектор головного управління з питань регіональної та кадрової політики Сергій Снопков, голова райдержадміністрації Віктор Ледіда та перший заступник голови райдержадміністрації Сергій Когутич.

    Центр створено на базі колишнього терапевтичного відділення районної лікарні у селі В.Добронь. Тут зроблено капітальний ремонт, поміняно вікна, двері, затишно обладнано палати на 2, 3, 4 місця. Облаштовано медичні кабінети, кухню, їдальню, вбиральні.

    Як розповів директор Ужгородського територіального центру соціального обслуговування Іван Гомович, зараз на обліку в територіальному центрі більше 1540 одиноких та малозабезпечених громадян, які потребують соціальної допомоги. У Центрі діятимуть три відділення: соціальної допомоги вдома; організації надання адресної грошової та натуральної допомоги та стаціонарне відділення тимчасового перебування при Середнянській районній та Оноківській дільничних лікарнях. Працівники центру за фахом – педагоги, медики середньої ланки та культосвітні працівники, тобто люди, які в розмові з одинокими і вдалу тональність вміють підібрати, і хорошу пораду дати, і при необхідності – першу медичну допомогу. Знайти самотніх, хворих, безпомічних людей, підтримати, допомогти, запропонувати свої послуги – головне завдання соціальних працівників центру. До речі, позитивні приклади роботи подібних закладів у районі є. Один із них – будинок милосердя для інвалідів та громадян похилого віку тут же, у Великій Доброні. Його також відвідали поважні гості.

    Як запевнив представника Адміністрації Президента Віктор Ледіда, державна підтримка найбільш вразливих верств населення – пенсіонерів, інвалідів, ветеранів – основна мета соціальних ініціатив Президента України, тому і районна влада докладатиме максимум зусиль, щоб стовідсотково реалізувати всі завдання і доручення Глави держави.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору

    Коментарі

    Картинка користувача Гость.

    Коментар: 

    Да бред це все підараси рда самі себе хвал ть а натомість хамлять людям всіх відшивають елементарно навіт відбирають будинк. І землі в громадян а не те щоб помогли комусь...

    Картинка користувача Гость.

    Коментар: 

    Да бред це все підараси рда самі себе хвал ть а натомість хамлять людям всіх відшивають елементарно навіт відбирають будинк. І землі в громадян а не те щоб помогли комусь...

    Похожие новости