ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

У закарпатському місті Мукачево розпочався обласний фестиваль–конкурс "Червене вино", на який планують завітати Президенти України та Угорщини

    30 апреля 2024 вторник
    57 переглядів

    У місті Мукачево, що на Закарпатті, розпочався обласний фестиваль–конкурс «Червене вино». Тут традиційно напередодні старого Нового року збираються як відомі винарі, так і просто любителі цього напою.

    «В неділю чекаємо на Президента України, — сказав начальник відділу культури Мукачівської міськ­ради Ілля Греба. — Близько четвертої він прилетить разом із делегацією. Також прибуде і президент Угорщини. Правда, гостюватимуть глави держав тільки один день».

    Саме дійство проходитиме вже втринадцяте. «Минулої зими фестиваль зібрав близько 80 винарів із Виноградівського, Мукачівського, Берегівського, Іршавського й Ужгородського районів, — розповідає Ілля Васильович. — Цього разу чекаємо більше гостей: близько сотні винарів».

    Самі ж винороби заздалегідь попереджають: якщо минулого року вино на фестивалі коштувало від 7 до 50 гривень, то цьогоріч ціну трішки піднімуть. Та, кажуть, червоного вина вистачить на всіх, адже, за словами голови Асоціації винарів Закарпаття Олександра Ковача, щорічно в Мукачеві винарі везуть по 300—500 літрів напою. Окрім торгівлі вином, учасники фестивалю–конкурсу змагатимуться і за найкращий напій. «Протягом трьох днів спеціальна комісія дегустуватиме вина і на завершення фестивалю, 14 січня, обере найкращих винарів», — зазначив Ілля Греба. Замість кубків переможці отримають овець і поросят.

    Ярина Матчак, "Україна молода"
    Президенти України, Словаччини та Угорщини їдуть на Закарпаття
    На Старий Новий рік на Закарпаття завітає Віктор Ющенко
    Мукачево: Переможцям "Червеного вина" даруватимуть ...овець і поросят

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору

    Комментарии

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Щойно з Мукачева, там фестивалем ще й не пахне!Він з завтрашнього дня тільки!

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Як гадаєте, краще їхати в суботу чи неділю?
    Я думаю,що в неділю через В.Ю. нема чого туди пхатись: маю гіркий досвід вересневого книжкового форуму у Львові...

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Намети дійсно вже дехто розставив і навіть почав продавати вино. Так що фестиваль, можна сказати, розпочався. їхати краще в суботу або до 13.00 в неділю. Гіркий досвід минулого фестивалю:)