ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

В Ужгороді підбили підсумки соціально-економічного розвитку Закарпаття у 2004-у році

    30 апреля 2024 вторник
    63 переглядів

    Сьогодні на засіданні колегії Закарпатської облдержадміністрації офіційно підбито підсумки соціального та економічного розвитку Закарпаття за 2004 рік. У цілому минулий рік для області був вдалим. Є суттєві зрушення в багатьох сферах, закладено міцні підвалини для подальшого поступу вперед. Разом з тим говорили на колегії і про проблемні моменти, а відтак – про завдання на 2005 рік.

    Як повідомила “UA-Reporter” заступник голови Закарпатської ОДА Лариса Ричик, обсяги промислового виробництва у 2004 році зросли на 27,5 відсотка. У грошовому еквіваленті реалізація продукції склала понад 2 мільярди гривень. Збільшення промислового виробництва досягнуто у 16 із 18 адміністративно-територіальних одиниць області, а також у всіх секторах економіки. В сільському господарстві обсяг продукції збільшився на 5,5 відсотка. Зросло виробництво молока, м’яса, яєць.

    Упродовж 2004 року, який обласною владою було оголошено Роком гази-фікації населених пунктів краю, природний газ надійшов у 53 закарпатські села. Програмою передбачалося побудувати 438 кілометрів газових мереж. Натомість побудували більше – 567 кілометрів. Відтак голубе паливо з’явилося в 9 тисячах 800 житлових будинках. На роботах з газифікації з початку року освоєно 31 мільйон гривень. До того ж, замість запланованих 2,5 мільйона гривень на це з обласного бюджету надійшло 5,5 мільйона.

    Збільшилося і надходження інвестицій: за 9 місяців – понад 50 мільйонів доларів, що на 20 відсотків більше, ніж у 2003 році.

    Зросла і середня заробітна плата. На початку минулого року вона становила 384 гривні, а в листопаді 2004 р. – уже 517.

    Як поінформувала заступник голови ОДА Тетяна Шаповалова, минулоріч отримано 117 мільйонів гривень прибутків. До слова, у 2003 році ця цифра становила 87 мільйонів гривень. Всі райони та міста області спрацювали без збитків. Скоротилася із 201 до 67 кількість збиткових підприємств. Досягнуті показники забезпечили і зростання надходжень до бюджетів усіх рівнів. До казни у 2004 році вперше за роки незалежності надійшло 1 мільярд 132 мільйони гривень податків і зборів. Це на чверь більше, як у 2003 році.

    На ринку праці також відчутні позитивні зміни: 28 тисяч 528 закарпатців минулого року отримали роботу.

    Втім, на колегії вказували і на проблемні питання. Продовжує залишатися високим рівень тінізації економіки, особливо у сфері малого бізнесу. Податковий борг хоча і зменшився на третину, проте залишається високим – майже 25 мільйонів гривень. Рівень середньої заробітної плати ще не дотягує до середньоукраїнського. На колегії обговорювалися шляхи подолання цих та інших проблемних моментів. Більш детально їх обговорять на галузевих засіданнях колегій управлінь облдержадміністрації.
    ОДА офіційно підбили підсумки соціально-економічного розвитку області за 9 місяців
    Цьогоріч на Закарпатті регіональною програмою зайнятості населення передбачено ввести в дію 22,7 тис. робочих місць
    Сьогодні в Ужгороді аналізували підсумки соціально-економічного розвитку Закарпатської області за 8 місяців 2004 року
    Закарпаття. У центрі уваги обласної влади- наповнення місцевих бюджетів та погашення податкового боргу

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору