ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Відтепер підприємства, що добувають корисні копалини на Закарпатті, зобов’язані 50 відсотків своєї продукції відпускати мешканцям та фірмам краю

    17 мая 2024 пятница
    47 переглядів

    На території Закарпаття понад 120 підприємств-ліцензіатів розробляють родовища корисних копалин. Разом з тим у краї відчувається гострий дефіцит їхньої продукції.

    Щоб вирішити проблему, депутати обласної ради 29 листопада прийняли рішення №403, яким рекомендували 48 підприємствам, що добувають копалини для виробництва будівельних матеріалів, відпускати до 50 відсотків обсягів виробленої продукції мешканцям та підприємствам краю.

    У першу чергу це стосується тих, які будують об’єкти соціально-культурного та побутового призначення. Крім того рекомендовано надавати десятивідсоткову знижку від відпускної ціни цих матеріалів деяким категоріям населення.

    Коментує рішення сесії начальник головного управління економіки обласної державної адміністрації Віктор Погорєлов.

    – Закарпатські забудовники зіштовхнулись із ситуацією, коли підприємства, що виробляють будівельні матеріали на території області, фактично відмовляють їм у продажу своєї продукції і майже повністю реалізують її за межами області. Деколи їм доводиться місяцями очікувати “лімітів” із Києва на придбання матеріалів місцевого виробництва. Особливо відчувається дефіцит піску, щебеню, цегли та інших будматеріалів. Хоча, за нашими підрахунками, якби кожне із таких підприємств відпускало за потребою місцевих мешканців свою продукцію, то проблему значною мірою вдалося б вирішити.

    Щоб частково компенсувати високі ціни на такі будматеріали, облдерж-адміністрація підготувала та подала пропозиції, а депутати їх підтримали – рекомендувати їхнім виробникам надавати знижки на придбання матеріалів місцевого виробництва ветеранам війни та прирівняним до них; особам, які мають особливі заслуги; вдовам та батькам загиблих, які мають особливі трудові заслуги; жертвам нацистських переслідувань; звільненим із військової служби, які під час її проходження стали інвалідами; батькам та членам сімей військовослужбовців, які загинули або пропали безвісти під час проходження військової служби; реабілітованим громадянам, які стали інвалідами внаслідок репресій або є пенсіонерами; громадянам, котрі постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи; працівникам державних та комунальних закладів, підприємств та організацій культури, які працюють і проживають у сільській місцевості та селищах міського типу, а також пенсіонерам з їхнього числа. Повний перелік підприємств та тих осіб, яким рекомендовано надавати 10-відсоткову знижку на дану продукцію, є у відділах промисловості райдержадміністрацій.

    Щоб придбати будматеріали за зниженими цінами, на підприємство необхідно подати посвідчення про належність до даної категорії пільговиків та паспорт забудовника. Скажу, що виконання рішення сесії – на контролі в облдержадміністрації. Якщо у вищезгаданих категорій забудовників виникнуть проблеми при придбанні матеріалів, вони можуть звернутися до головного управління економіки облдержадміністрації за телефоном 3-53-03.

    Управління інформації та зв’язків із громадськістю Закарпатської облдержадміністрації
    Ужгород. Комерсантка вивезла за кордон андезиту на суму понад 230 тисяч гривень

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору

    Комментарии

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Закарпаття вже незалежна держава ? Вже мае своi власнi закони в сферi пiдприемництва i сферi соцiального захисту ? Чи просто "моча в голову вдарила" обласним чиновникам ?

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Моча тобі в розум вдарила писака!І правильно роблять захищаючи інтереси закарпатців,правовик хренов.Ідь у росію та пиши ко ментарі жереновському-пусі-кусі у марусі.Деяки твоі підприємці на надрах Закарпаття міліарди підіймають,а інваліду 100 % .Що Майєрчик збідніє Якщо продасть цеглу по с обівартості.А взагалі читай РЕКОМЕНДОВАНО-сука.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Тибар не злися. Куся-Пуся відомий тут провокатор. Однак продаж будь чого будь кому як результат адміністративного акту не є добре.