ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Путінська Росія висунула неприйнятні умови на переговорах у Мінську

    28 квітня 2024 неділя
    92 переглядів
    Мінськ. Зустріч у "нормандському форматі".

    Президент України Петро Порошенко заявив про «неприйнятні» умови Росії на переговорах у Мінську.

    Про це у четвер, 12 лютого, поінформували французькі ЗМІ, зокрема телеканал France-24, передає Інтерфакс-Україна .

    Нагадаємо, за підсумками зустрічі, яка тривала в Мінську вже понад півдоби, очікується підписання президентами Росії, Франції, України та канцлером ФРН документу з вирішення конфлікту в Донбасі.

    Агенція Associated Press опублікувала основні пункти, за якими зараз тривають переговори в «нормандському форматі» в Мінську. Як повідомляє The Telegraph , сторони обговорюють такі положення:

    Лінія розмежування. Україна наполягає на тому, щоб лінія проходила згідно з вересневими домовленостями. Однак Росія вимагає нової лінії, по якій під контролем бойовиків залишаються захоплені ними території.
    Відвід з української території солдатів і військової техніки РФ. Росія продовжує стверджувати, що в Україні немає російських солдатів і техніки.
    Контроль над кордоном. Україна хоче відновити контроль над своїм кордоном повною мірою, проте Росія заявляє, що контроль, принаймні частковий, повинен залишатися за терористами, які захопили ряд важливих прикордонних постів.
    Широка автономія регіонів, що знаходяться під контролем терористів. Україна запевняє, що може надати цим регіонам широку автономію, але Росія вимагає деяких гарантій, а також - зняття фінансової блокади.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору