ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Закарпатський заслужений народний хор б’є на сполох!

    12 мая 2024 воскресенье
    57 переглядів

    Закарпатський заслужений народний хор, без перебільшення, і нині залишається творчим обличчям гірського краю. Виступи колективу завжди зустрічають бурхливими оплесками у Казахстані, Німеччині, Франції, Португалії та багатьох інших країнах цілого світу. На жаль, і досі нема пророків у своїй країні. Балетмейстер Клара Балог, яка ось уже 60 років працює в колективі, скаржиться на занепад культури на Закарпатті. Дійшло до того, що навіть студенти не цікавляться народними витоками свого мистецтва. „Ми готові влаштовувати для них концерти, коли вони скажуть, аби лише молодь знала звичаї і традиції предків", - каже Клара Федорівна.

    Нині ж через брак коштів уся гастрольна діяльність хору зводиться до поїздок у санаторії, в Ужгороді колектив виступає хіба на якихось заходах. Через низькі зарплати в хорі велика плинність кадрів. За 400 грн. на місяць навіть не прохарчуєшся добре, а танцюрист, до речі, за одну репетицію втрачає до півкілограма ваги. Костюми доводиться латати, бо на нові немає коштів.

    „Чому до нас таке ставлення, ми ж пропагуємо культуру краю? Аранжування закарпатських пісень частіше лунають на національному радіо. У нас же їх не почуєш", — справедливо зауважує Клара Балог.

    В Ужгороді роздавали обласні премії в галузі літератури й мистецтва
    Закарпатцям — державні нагороди

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору

    Комментарии

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Разве бандитам нужна культура? Именно ексрекетиры и ексбандиты господствуют при помощи награбленых миллионов. Балога в день имеет 100 тысяч гривен, а он задекларировал такую сумму за год и... "Ладу" жигули. А может он имел ввиду ладу (ящик) с деньгами? Такая ситуация и в Ужгороде:воры, козлы, цапы, бандиты решают судьбу культуры. Но ведь культура этих цапов-бандитов сама избирала!!!

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Який народ-така й культура.
    Бидлу вона не потрібна.
    А влада-це ж "кращі" представники
    народу! Де ви бачили,щоб злодії співали в хорі або слухали його??

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Маєте те, що з піною обирали 26 березня... Туди вам і дорога! Маєте, що маєте!