ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Закарпатці на фестивалі етнічної музики "Шешори-2006"

    08 мая 2024 среда
    27 переглядів

    .... Невеличке прикарпатське село Шешори перетворилося на меку музичних гурманів. На щорічний міжнародний фестиваль з"їхалися близько 10 тисяч музикантів. Окрім традиційної програми - етномузики на цьогорічному дійстві запланували кінопрограму. Шешори четвертий рік поспіль гостинно приймають на своїй землі близько 10-ти тисяч гостей з усіх куточків України та світу. Місцеві жителі пропонують гостям придбати вишиванку, плетені гуцульські шкарпетки та скуштувати гуцульської кулеші, повідомляє "5-й канал".

    Андрій Лук’янов Андрій із Закарпаття у Шешори приїхав не з порожніми руками. Всі ці музичні інструменти пан Андрій виготовляє власноруч. Вистукуючи ногами по фоліо та граючи на флейті - майстер створює свою власну етномелодію.

    Андрій Лук'янов: "Самый сложный это инструмент фолио. Он изготовлен из двух инструментов. Это барабан с педалью и струнно-ударный тоже с педалью. При этом я на нем играю. На флейте джина. И все это вместе называется лесная музыка."

    А ось художники на фестивалі звели власну “галерею просто неба”. Місцева річка та земля для митців лендарту слугують своєрідним полотном для створення композицій. На шешорській галявині працює київський художник Геннадій Донець. Узявши у руки купу соломи, мотузок та дерев"яні палиці, він створив ось таку скульптуру. Її назва „Сіно-солом’яні годинники”.

    Геннадій Донець, художник: "Це тіпа плин часу, тобто це цикли річні. Весна, літо, осінь, зима. Трава росте, потім її збирають, сушать, потімвони її якось використовують. От і так воно з року в рік, з рокцу в рік.І це така штучка, яка не відривна від цього їхнього життя."

    У іншому ж куточку села Шешори у невеличкій залі народного дому справжній аншлаг. Тут демонструються документальні фільми з етнографічної та екологічної тематики, створені режисерами з різних країн Європи.

    Екскурсія стежинами гуцульського села, звуки етнічних мотивів, запальний гуцульський танок та запах свіжої кулеші. Все це, підсумовують учасники та гості фестивалю - понурення у минуле та крок до майбутнього, а ще це справжній відпочинок по-українськи.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору