ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Закарпаття: На г.Петрос височітиме хрест із розп’яттям Ісуса Христа

    19 мая 2024 воскресенье
    48 переглядів

    На одній із найвищих вершин Карпат - Петросі - відтепер височітиме хрест із розп’яттям Ісуса Христа. Його встановили на знак єднання церков в єдину Українську помісну церкву, повідомив телеканал "TV4". Розп’яття виготовили у Бучачі, освятили в церкві Різдва Христового у Тернополі. Потім його доставили у селище Ясіня на Закарпатті. Далі ініціатори акції почали сходження на Петрос, де свого часу були встановлені капличка і хрест.

    Ясінянський селищний голова Дмитро Поляк вважає, що і капличка, і хрест з розп’яттям мають сприяти толерантності між усіма релігійними конфесіями.

    Попри надії Дмитра Поляка акція, що проходила під знаком єднання українських церков, не отримала широкої підтримки духовенства і вірян ні Тернополя, де вона почалася, ні в Івано-Франківській та Закарпатській областях, через які проліг маршрут нечисленних ініціаторів акції. Можлива причина в тому, казали учасники сходження на Петрос, що подібні справи треба готувати ретельніше, маючи для цього не тільки благословення вищих ієрархів церков, але й відчуття духовного пориву широких мас віруючих.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору