ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Закарпаття: Якщо бажаєте субсидії, сплатіть за "отримані" ЖКП!

    18 мая 2024 суббота
    30 переглядів

    Як відомо, Кабмін спростив процедуру надання субсидій. Відтепер достатньо лише пред’явити довідки про доходи кожного члена сім’ї і про забезпеченість житлом та комунальними послугами. Проте, якщо маєте борги, їх доведеться таки сплатити.

    Інші необхідні документи для призначення субсидій надають житлово-експлуатаційні організації або інші установи, визначені місцевими органами виконавчої влади, у сільській місцевості — сільради.

    Передбачено, що сім`ї непрацездатних громадян, сплачуватимуть за житлово-комунальні послуги в межах норм споживання не більше 15 відсотків середньомісячного сукупного доходу. Такий же порядок діє навіть у разі, коли деякі з них займаються трудовою діяльністю. Коли ж у житловому приміщенні мешкають лише непрацездатні громадяни, то за придбання скрапленого газу, твердого та рідкого побутового палива вони сплачуватимуть 15% річного сукупного доходу. Зауважимо, що непрацездатними вважаються особи, що досягли пенсійного віку, інваліди, а також діти до 18-ти років. Розрахунок субсидій за новими відсотками сукупного доходу провадиться лише у разі звернення громадян за їх призначенням або у разі підтвердження права на отримання субсидії на новий термін.

    Спрощений порядок надання субсидій передбачає і новий підхід до врахування майнового стану громадян. Так, раніше субсидії не призначалися, якщо в сім’ї був транспортний засіб (експлуатація не більше 10 років). За новим порядком, до уваги береться лише наявність більше одного автомобіля. У такому разі, якщо сім’я володіє кількома транспортними засобами, у наданні субсидії можуть відмовити.

    Хто ще не встиг перевірити своє право на призначення субсидій, прохання звертатися до управлінь праці та соціального захисту населення за місцем проживання або уповноважених осіб сільських та селищних рад, повідомили в управлінні інформації та зв’язків із громадськістю Закарпатської облдержадміністрації, повідомляє ЗІА "Простір".
    Ужгород: Через необгрунтоване підвищення тарифів на ЖКП меру Ратушняку загрожує кримінальна справа?
    Якщо київські депутати знизили тарифи на ЖКП, то народним обранцям Ужгорода городяни-виборці — по ба-ра-ба-ну!!!

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору