ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

За кордоном нині працюють 300-350 тисяч закарпатців, які не можуть знайти роботу в рідній державі

    07 мая 2024 вторник
    111 переглядів

    Згідно з Конституцією, кожна людина має право на працю й на гідну заробітну плату. Одним із прикладів порушення цього права є Закарпатська область, в якій на сьогодні одні з найнижчих зарплат у державі, і майже третина населення якої виїжджає на заробітки за кордон.

    Закарпаття завжди було непромисловим краєм. Крім того, 70 відсотків області – гори, тому про розвиток сільського господарства в області не йдеться.. Через ці дві основні причини в краї завжди існували проблеми з офіційним працевлаштуванням. Тобто закарпатці завжди були і є потенційними заробітчанами.

    "МАЙЖЕ 70 ТИСЯЧ ЗАКАРПАТЦІВ ЖИВУТЬ НА КОНТРАБАНДІ"

    Офіційна статистика свідчить – в області близько 8 тисяч безробітних Принаймні стільки людей офіційно зареєстровані в Центрах зайнятості. Реальна ж цифра інша, її наводить історик, керівник Карпатського центру полінгових досліджень Федір Шандор: "Із 750 тисяч працездатного населення лише 400 тисяч забезпечені на місці, і вони мають середньостатистичну зарплату. Можна сказати, що з цих людей ще чимало – працюють на базарах як приватні підприємці, частково – зайняті в нелегальному бізнесі. Умовно, нараховується майже 70 тисяч закарпатців, які живуть на контрабанді, тобто перевозять нелегально цигарки, горілку, паливо тощо".

    300-350 ТИСЯЧ ЗАКАРПАТЦІВ ПРАЦЮЮТЬ ЗА КОРДОНОМ

    Постає питання, чим займаються ті 300-350 тисяч закарпатців, котрі офіційно не зайняті? Соціологи стверджують, переважна частина виїжджає на заробітки в Росію. Причому на лісорозробки в Комі, Сибір, Карелію їдуть ті закарпатці, які живуть в гірських районах і звикли до важкої роботи.

    До країн Європи на так звані "чорні роботи" подаються жителі прикордонних районів. Але, як кажуть закарпатські соціологи, при цьому всьому, як би це моторошно не звучало, Україна на сьогодні виграє від того, що багато її жителів виїжджає на заробітки.

    Федір Шандор: "Ці заробітчани – позитив для України величезний! Уявіть собі, яку користь має держава, коли за наявності прописки, наприклад, 48 мільйонів, 10 мільйонів відсутні. Це менше ліжкомісць у лікарнях, менше соціальних виплат, менше споживання електроенергії, газу, це менше кримінальних справ, трагедій, бо просто цих людей немає! Державні органи мають гігантський "зазор" і цим вони, певна річ, маніпулюють!".

    І, звичайно, ще один плюс Україні від заробітчанства – завезені в державу зароблені гроші. За приблизними підрахунками, щороку через системи перерахування грошей до держави надходить 21-22 мільярди доларів. До Закарпаття з цієї суми потрапляє приблизно 500-600 мільйонів.

    ЗАРОБІТЧАНИ НА ЧУЖИНІ ЗДЕБІЛЬШОГО БЕЗЗАХИСНІ

    Нині, як кажуть соціологи, ці гроші вже не є способом виживання, вони заробляються для поліпшення статків, для будівництва, придбання майна. І найбільший негатив у тім, що права українців на чужині абсолютно не дотримуються.

    Колишній заробітчанин Владислав з цього привожу зауважив: "Єдиний мінус, якщо дивитися через призму конституції, це те, що заробітчани працюють по 12 годин на день, але за це їм платять хороші гроші. Хотілося б, щоб держава якось дбала про своїх заробітчан, щоб люди почували себе безпечно".

    РОБОТА ВДОМА Є, АЛЕ ПЛАТЯТЬ МАЛО

    Водночас працівник соціальної сфери Ужгорода Олександр Ткаченко каже, що робота в Закарпатті є, але часто її умови та оплата не задовольняють людей.

    Олександр Ткаченко: "Постає питання: кваліфікований робітник отримує мало... Будівельник в Закарпатті, який працює на будівництві готельного чи торговельно-офісного центру, отримує до тисячі доларів, викладач університету – до тисячі гривень, що становить всього 200 доларів. Тут і постає питання: що робити?".

    Соціологи, історики, дослідники Закарпаття кажуть, якщо й надалі існуватимуть такі диспропорції в зарплаті між кваліфікованими і некваліфікованими фахівцями, то кількість заробітчан лише зростатиме.

    RadioSvoboda.Ua
    Чехія обіцяє сприяння легальним мігрантам з України
    Венеціанські заробітки для закарпатських остарбайтерів
    "Мандрівка" Євросоюзом закінчилась для трьох закарпатців арештом та італійською в’язницею
    Закарпатці продовжують виїжджати на заробітки за межі гірського краю

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору

    Комментарии

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Чим русинська мафія ліпша за українську? :-)

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Мафія у цілому світі однакова, не ліпша і не гірша. І мафіозі, і злочинці, і мерзотники усіх країн схожі один на одного, як дві каплі води.
    Важливо, щоби у країні було реальне верховенство закону, бо поки нема належного контролю держави за сплатою податків, поки дільці "тіньової економіки" у переважній своїй більшості можуть відкупитися, поки для чиновника, хабарника і хама на усіх рівнях існує безнаказаність і смішні штрафи, поки не створено таких умов для життя, щоби у країні був заможним саме середній клас, поки на рівні держави не створено РЕАЛЬНИХ умов для того, щоби більшість населення була зацікавлена жити і працювати на підкарпатській землі, - "віз буде стояти на місці". Що реально робиться для населення, аби воно не шукало роботи за кордоном і мало достойний для людини хоча б середній рівень достатку? Робиться дуже мало!

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Населення кожної країни достойне своїх правителів і того рівня життя, яке ці державні власті запезпечують своєму народові. Якщо населення України терпить такий рівень життя і таку корумпованість, таке беззаконня, значить, це - його власний вибір. Спробуйте встановити такі умови життя, наприклад, у Норвегії, у Швеції - там населення це би не дозволило провернути, бо контроль за владою з боку суспільства більший і більш жорсткий.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Мене записали в русини... Ледь зміг набрати цей текст. Руки не слухаються від реготу... "відносно вимови" пиши ще!!! Або здай точку... Трава у тя класна!

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Сыдор щи й як знаэ на кнопки тискати.Быв эден трафунок, коли м ся убидыла, што вун знаэ чи нити. Захожу раз у пудвал його собора (втоды щи собор не функцыйоновав цилый. лем капличка), здрим, штось батюшка тискать У руках.се была клавиатура.Я глип у нього з-за спины в компутер - а вун парнуху здриє. а правов руков штось си миж ногами шупать.коли ня вздрів, зачав ня просити бы м му помогла сесе діло кінчити.Людоньки добрі, такі м утікала, же мі п'яты блискали.....

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Любка - руки прочь від Батьківщини, ти сосунок ще не доріс, щоби керувати!ти собою керувати не можеш, постійно валяєшся п'янь да рвань на прохідній гуртожитку і драпяєш свою паршиву порнуху. видаючи це гімно за білі вірші... Це просто неподобство, куди Каменяш з Сербайлою дивляться: недоросток Любка. вступив у партію в березні 2007. а в травні його вже кооптували до бюро Ужгородської організації Батьківщини.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Коли культура мови і етика у коментаріях Аноніма на такому рівні, то це - достойний рівня України рівень, багато говорить про державу, про деяких громадян, які її населяють, про українські засоби масової інформації!:) З такими Любками і його "перлинами" Україна назавжди відстала від цивілізованого світу, і не дивно, що така держава приречена на неспроможність створити для своїх громадан умови, коли їхати на заробітки за кордон було би непотрібно, така держава приречена на те, щоби у ній привільно жилося хамам, які мало чим відрізняються від тварин: і інстинкти у них тваринні, і розумовий розвиток - на рівні Шарикова.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Посилаєш сам себе:)) і свою державу:)), ти - достойне дзеркало "кращих" громадян своєї нації, свого народу і своєї держави!:)

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Любку у Батьківщину привів Шекета.Вони разом бухають і на бл*дки ходять.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Юй, то Сидор справжній половий гігант, виходить.Так шо ж він у батюшках досі тусується, хай опановує ближчу для нього професію - професійного звабника парафіянок

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    интересно. что изменилось в лучшую сторону для простых ужгородцев после введения в эксплуатацию Водозабора??? Где вода РАТА?

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Хтось тут сказав, що народ достоїн своїх правителів. Цей посил правдивий для демократичних країн, таких, наприклад, як Швеція. Ми ще не скоро будемо впливати на формування органів влади, хоть нам і дають можливість голосувати. Але в одні двері дають право, ав других воротах купляють наше право для свого вуйка, або ого кобла.
    І по суті пітання, змінити становище з робочими місцями в Закарпатті дуже важко, але можливо тільки якщо місцева влада буде соціально направленна на зміну життя народу, а не тільки своеї родини, це перше. І друге, до першого, місцева влада повинна доказати центральній владі необхідність срціальної полйтики для закарпатського регіону в першу чергу. Бо гірський край має свю специфіку. Даже сьогодні є приняті закони, постанови про забезпечення гірських районів.
    І накіекць треба признати, що наші люде не "предприимчивіе", тобто вони якось стісняються торгувати даже тим, що самі віростили, не говоря уже по принципу купи-продай. Це мені відомо по тим часам коли я там жив. Можливо молоде покоління розкріпостилося, не знаю бо давно не був в рідних краях. Останній раз в 1989 році, до революції тобто.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    "На обліку в Закарпатському обласному центрі зайнятості перебуває 7 тисяч осіб"?????????????

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Поки "Балоган-Банда" буде правити Закарпаттям з Київа чекати доброго не доводиться.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    "За кордоном нині працюють 300-350 тисяч закарпатців, які не можуть знайти роботу в рідній державі" - туй вам і "незалежність",туй вам і "самостійність".Красний результат до 16 річчя "неньки".За вто нам "москалі" не командуют - маєме своїх злодію,з Кийова!

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Пора прекращать этот "украинский" эксперимент над Закарпатьем

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Пора припиняти Ратовський експеримент над Ужгородом. Оце справді велика біда.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    а при чому ужгород і рата з заробітчанами!
    В ужгород наїхало 40 тисяч галичан Оце справді велика біда.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Ти хворий? В Ужгороді всього по-максимуму 117 тисяч населення. Якби тут було 40 тисяч галичан, Ужгород би говорив з галицьким акцентом, а не по-мацкальськи, як є зараз. Зрештою, ніяких опитувань за етнічним принципом в нас ніколи не проводилося. І галичан тут аж ніяк не більше, ніж закарпатців у тому ж Львові. А тому ти просто дрібний провокатор. А щодо Рати, то потрібно знати, що при влаштованому ним дерибані ужгородської землі, скоро весь ужгород стане донецьким, дніпропетровським і київським. Отоді ти, неваловше, ще заплачеш за галичанами.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    харашо сдесь, да, в закаркатье, толька лахов месных мнагавата будет

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    "Зрештою, ніяких опитувань за етнічним принципом в нас ніколи не проводилося". Проводилося! Називається перепис населення. І це не опитування певної виборки з подальшою екстраполяцією результату, а повне дослідження.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Сорри, ты идиот! Рата в разграбленном до него городе таки нашёл несколько миллионов и поставил автоматику на минайский водозабор, аналогам нет в Украине. У нас будет лучшее и самое эфективное водоснабжение. Водоканалу уже почти 100% оплаты идёт от населения и организаций. Одно это уже больше, чем всё то, над чем "страдал" 4 года его предшественник Погорелов.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Все ето создавалось при Погорелове,а рата пожинает плоды.Рата вообще не разбирается в городском хозяйстве при предыдущем мерстве Раты он и разграбил город,когда ты под стол пешком ходил.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Під час перепису опитування по галичанах-негаличанах не проводилося. Так що ти залишаєшся провокатором. Щодо закарпатців-незакарпатців, то і дерибанщик Рата - вінницький. Єдине, що його ріднить з Ужгородом - це розборки в ужгородських підворітнях, в яких він виростав з маленького бандита в нинішнього великого. Мюнхгаузену. Якби Рата плюс до своїх дерибанів ще й хоч показуху з прибиранням сміття і водоканалом не робив, то його рейтинг впав би значно більше, ніж впав тепер. А ніхто й не казав, що він ідіот. Просто бандит, якому Ужгород і ужгородці - до гузиці

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Дурак ти і не лічишся. Перепис проводився і, як прийнято в усьому світі, серед десятків питань було і національність та рідна мова. Кількість русинів та тих хто вказав русинську мову як рідну чітко і точно відома. Казки про фальсифікацію так і залишаються казками, оскільки русини з широкого жеба так і не витягли соцопитування, котрі б свідчили про протилежне. Байки про переписчиків які виявилися свідомими галичанами - ще один образчик політрусинської шизофренії. Важко уявляю собі переписувача, котрий записав би мене рускім чи вєнгром супереч моїй волі. Питання "несвідомості" русинів самі політрусини вирішують просто і сердито. Сидор в русинів записав всіх хто проживає на Закарпатті. Ни много не мало, як і положено попу, нікого не питаючи. Як ни як є серйозна криша...

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Геть русинську національність яку скасував вождь всіх друдящих батько Сталін в року 1945! Хай живе на Закарпатті українська національність батька Сталіна!!!
    С фашизмом Бандери и більшовицьким Сталінізмом вперед Україно!!!

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Ще один кретин... Напевно заробітчани поїхали на зароботки, а дятли полізли в internet...

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Анонім (13:13)(15:14), кращий лікарь на цілом світі!!! Ніхто не вміє так діагноз встановити як Анонім! Він думає за всіх!!! Всі українці, в том числі и Сталінські-українці на Закарпатті вічно дякуватиме Аноніму за лікуваня Підкарпатців від вірусу русинства. Батько Сталін зачав анти-русинство и Анонім скінчить, цю благодарну роботу на користь беликої України, яка поруч з Францією буде керувати Європою!!!

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    цікаво кажете просто про супер водопостачання а в Ужгороді його до тепер нема воду в десятій вечера вирубують а гарячу так взагалі в каструльці гріти треба було хай би наш золотенький мер попробував помитись в літрі води.......може б пику і достатньо було помити

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Ги. В дурку Internet провели! Вітаю. Надіюся же "широкий" канал проплатили, раз ти так активно гуно заливаєш... Бідолаха...

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Стержнем праці Аноніма є тільки необмежена ласка до Батьківщини! Всіх - які не думають як Анонім - "проплатили"!!!

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Падяк, ти кончений

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Така світла голова цей наш Анонім и так помилятись!!! Це ж сам отець Сидор. Теперь я вже невпевненний що майбутне неньки України в хороших руках! Геть с Падяками, Жупанми, Кривськими, Сючами! Любка визиває всіх патріотів краю, таких як Федака, Гаврош, до бою за велич и світле майбутне України. Комуністи були за світле майбутне, ми, українці-націоналісті, також за світле майбутне! Україно вперед!!! Слава Україні! Героям слава!!!

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Сидор не знає кнопки на компутерови тискати. То лем я такий умний

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Сомаре ти неошколований! Я вже тоти кнопки тискав, коли ти ще пішо пуд столом ходив і казав мацурови "Вуйку, посуньтеся!"

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Шо ви ся имили до тых галичан? Но у мене кум галичанин, уже го знау сто року. Цімбор - ліпшого не найти. Дуже добрый. Но жона у нього - наша. Пиздлива, я бым з неу неудержав ані динь. Нішто вам робити, сидите туй в інтернеті цілый - робочый - динь і лем пиздите. Ідіть ліпше на зароботкы.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    69,Ви крадете мій, Любкін і Анонімів словарь!!!
    "...і лем пиздите..."
    69, пмятайте! Такі слова употребляє в спілкуванні Любка і Анонім!!!

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Чим більше читаю коментарі на цьому сайті, тим більше переконуюся, що "Репортер" - збіговисько ідіотів та провокаторів. Якщо в російських "подонків" головне завдання крикнути: Пєрвийнах, то тут: Балога - бандит.
    Закарпатці ніколи не працювали вдома. Заробітчанство тут уже в крові. За мадярів їздили до Угорщини, мігрували до США, за Радянського Союзу - їздили "на Україну" на буряки, за Незалежності знову за кордон. Принаймні в Ужгороді вже чітко відчувається нестача робочих місць. Заводи довозять працівників на автобусах з Березнянського і Мукачівського районів.
    Наші люди просто настільки звикли працювати за кордоном, що просто напросто не уявляють собі роботи вдома. Ні, працюємо там, а тут відпочиваємо

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Се проти галичан звиздять украйиноненависники Сидор і Падяк. Най вшиткі знавуть їх имена, може кось по голові дасть. Заслужено

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Закарпатьске (русинське) та галичанське заробітчанство - це психологічний феномен. Ці люди просто не здатні наводити порядок вдома, натомість радо обслуговують чужих газд. Висновок - бо самі є генетичними холопами. У мене сусід ось вже років 8 працює в Чехії. Не заробив ані на хижу (так і живе на 5-му поверсі 5-поверхівки із жоною, донькою, її чоловіком і двома їхніми дітьми), ані на машину. Донька не вчилась, лиш у ПТУ. Що він там робить, хрєн його знає. Логічно - хіба що коханку там має, бо інакше чого задарь стільки сидіти?

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Пререкавшемуся со мной по поводу воды! Зарабатывай на воду, плати за неё и она будет. И горячая тоже. У меня, например, в аппартаментах вода есть всякая.
    Теперь посмотрим глобальнее. Рата, как инженер, сделал конкретную вещь, установив автоматику, которая будет давать 30 тысяч грн. экономии в месяц. На эти деньки можно планировать что-то делать дальше. Но я не спорю. Лучше всех разбирался в Водоканальных делах Бандура, которого привёз суда в 2000 году Погорелый. Бандура в И.Франковске забацал Водоканал супер. Но в Ужгороде Семберу Бандура оказался не нужен, Погорелый тоже киданул мужика, и тот еле ноги унёс с Ужгорода, так как прокуратура уже его хотела повязать за... то что он жил в отеле "Дружба" за казённые деньги. И действительно странно, что в комунальном "Ужгороде" инженеру номера не нашлось. Вот и вся правда. И после этой истории Рата первый, кто с умом что-то сделал для Водоканала, а не про@бывал деньги на водяных "теплосхемах" с Фогелом и Шуфрой, и не деребанил деньги 57млн. субвенцию, которую руками Лелекача одесские жыды слямзили

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Мюнхгаузен Рата! Не все могут зарабатывать капитал способами, которые используешь ты - обман, воровство, наглость, цинизм, отсутствие моральных устоев и т.д. Ты лучше расскажи, как твоя Марина пачками по доверенности оформляла у нотариуса земельные участки. Потому у тебя в аппартаментах вода есть, а кто-то зависит от Водоканала и Ужтепло. Потому, если считаешь себя сильным, будь снисходительнее и добрее к тем, кого считаешь слабым. Они, кстати, в большинстве своём платили и готовы платить за горячую воду даже по твоим завышенным тарифам. Но при тебе горячую воду отключили. Вот так.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Во вторник министр иностранных дел Украины Арсений Яценюк, находясь с визитом в Приштине, заявил, что Украина готова поддержать независимость Косова в случае принятия соответствующей резолюции Совета Безопасности ООН.Яценюк в конце марта заявлял о том, что «Украина поддерживает позиции Ахтисаари по праву каждого народа на самоопределение и самостоятельность Косова под надзором Европейского Союза». Тогда Яценюк встречался с Хавьером Соланой. Это свидетельствует о том, что ЕС существуют свои «ястребиные группы».

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Пан русин, то є над сонце ясніше, що ви мізантроп и терпите від ляхофобіі, русофобіі, русинофобіі, мадярофобіі, словакофобіі, румунофобіі и чехофобіі. С такими фобіями ваше місце на сході, далеко від цівілізованної Європи, и не на Закарпатті, яка межує с 4-ма державами ЄУ. Сфажизованні українські націоналісти вон з Закарпаття!!!

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Перебачте, же"м намолов више дурниць. Маву хору голову, и даколи на ня надходит

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Пан "*03.07.07 (18:45) и Оглядач преси 04.07.07 (03:09)" не пудписався бо дуже добре знає ош то, што написав є расизм. Най поукажу на його расизм: (1) "Закарпатці ніколи не працювали вдома. Заробітчанство тут уже в крові." (2)"Висновок - бо самі є генетичними холопами." Ви пан "*03.07.07 (18:45) и Оглядач преси 04.07.07 (03:09)" йсте арогантний продукт марксистсько-більшовицької культури! Ваше місто є Куба Фідела Кастра, Венезуела Чавеза або Сіверна Кореа.
    (1) Докідь за тоту саму роботу на Словакіі, Мадярштьині, Польші будуть в двічі тричі булше платити як на Пудкарпатті (Закарпаття), так є цілком нормально, што люди пудуть на зароботки.
    (2) За пана Мечіара на Словакіі заробітчанство меджі горожанами Словакіі боло розширене. По том як економіку дали до порядку за пана Дзурінду, платня на фабриках ся повишила в тричі (автомобільни заводи - Шкода-Фолксваген в Братиславі и Мартіні в середнйому місачна платня є 24 000 Ск) словаки не утікають до Чехіі, ани до Німеччині. Врачі на Словакіі мавуть низкі платні ай типирь, так утікавуть до других державм до Чехіі и там роблять.
    (3) В рокох 1870-1915 шведи емогровали за роботов до США. Економіку по року 1917 щведи вибудовали, особенно в рокох 1942-1952. Од років 1960тих до Швеціі емігрувуть з цілої Європи, Азіі, Африки и Южної Америки.
    (4) Ліпший примір є Ірландія. В рокох 1970-1980 ірландці емігровали за роботов до Західноі Європи (Німеччина, Голандія ітд), США и Канади. По рокох 1980-х вибудовали економіку так добре ош суть 2-гі в ГДП/капіта в Європі, перед Швейцарійов. Тма ходять заробітчани робити з цілого світа.
    (5) Заробітчанство з Пудкарпаття (Закарпаття) изчезне кідь Київ (перед тим Москва, Будапешт) буде додержовати закони цівілізованних держав и не колоніальні закони азіатських збоників. Як наприклад: (1) за транспорт нафти, газу адміністрація в Київі зграбне $160 000 000 каждий рік; Киїб має мати право лен на частіну сих грошей, подобно як в других цівілізованних державах; (2) землю на Підкарпатті (Закарпатті) жителі Пудкарпаття мавуть на першому місті хосновати;
    (3) Суцільні рубки лісів заказати и кругляк не продавати за теріторією Пудкарпаття. Пудкарпатці суть способні самі добрі меблі готовити і далші продукти з дерева и іх продавати; (4) контракти з інвесторами Закарпаття має робити и не сполітізованні централні уряди. Чого контракт с Японським заводом ЯДЗАКІ зробленний на 25 років уряди Київа скасували?
    (4) За транспорт грузу грузовиками и поіздами має ся платити в Ужгороді а не во Львові, чи Киіві. Подобно за употребленіє санаторій и курортів.
    Тото є лем пару прикладів, што робить Закарпаття и іх жителів бідними, и чого є там заробітчанство.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Я думав, що тільки у мене i Аноніма хвора голова. Я бачу, що ай свідомі хворіють. Боже, Боже, що буде з Україною, якщо ай свідомі голови хворіють?!

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Все Ви правильно написали, Янко. Але читачам добре помітно і те, що практично всі коментарі до цієї статті пише під різними ніками Андрій Любка. Цей трюк, а також написання коментарів від імені інших читачів, він робить уже не вперше, - так він робить і у випадку інших статтей, особливо, коли тема - скандально сенсаційна - для задоволення власного самолюбства, для самолюбування: лсь, мовляв, я який супермен, ніхто не помічає, що пишу коментарі від імені різних читачів. А коли розкривають ці дешеві і примітивні трюки, то Любка або починає істерично верещати, лаятися, або в цю гру вступає кгбешник, який припиняє суперечки, коли вони йдуть у іншу сторону, ніж потрібно. Ось вона, свобода засобів масової інформації, у реальності! У першу чергу саме адміністрації цього сайту вигідно творити це неподобство, саме тому вона не вимагає регістрації на цьому форумі, не видаляє провокаційні коментарі!

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Янку-янку. Краще вже нічого не пиши спершу читай. Багато та грунтовно. НЕ жовті бульварні листки, і Боже упаси тебе читати політрусинські газети!!! Такий тупий "логічний" висновок який ти зробив у першому абзаці міг прийти в голову тільки підлітку до 16 років, або людині, що багато читає однобоких статей назького пошибу. Співчуваю... "Економічні роздуми" в подальшому тексті - чистої води дурня. P.S. Як там історія СРСР? Дату запровадження генеральських звань вже запам*ятав? Свою недолугу схемку історії у зв*язку з цим фактом підправив? Буду мати час змушу тебе підправити і економічну... P.P.S Що скажеш про Кирицьки?

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Анонім
    05.07.07 (08:28)
    Кирицьки Не кирицьки, а Керецькі! Село супер, лем всі по гатарах роблять!

    Страницы