ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Закарпатскую Говерлу покорят 2 автомобиля "Нива-Шевроле"

    27 апреля 2024 суббота
    80 переглядів

    Вчера, 14 августа, из Киева стартовала уникальная - первая в Украине - экспедиция: автомобиль "Нива-Шевроле" покорит самую высокую гору Украины – Говерлу. В экспедиции примут участие две легковушки - "Нива-Шевроле", авто с оборудованием, и военный ЗИЛ 131, с которого будет осуществляться автоподдержка.

    Проект "ЗА РУЛЕМ на Говерлу" будет занесен в книгу рекордов Украины.

    Экспедицию инициировал журнал "Украина ЗА РУЛЕМ". Ранее в Украине никто не поднимался на самую высокую гору страны на автомобиле - высота Говерлы составляет 2, 061 тыс. м.

    "Нивой" будет управлять мастер спорта по автомототуризму, Роман Мартынюк. Ранее Роман поднимался на Говерлу на мотоцикле 5 раз- этот подъем также вошел в список украинских рекордов.

    Напомним, Говерла возвышается на 2,061 тыс. м, из которых 1,5 -1,9 км машина пройдет сама, а дальше экспедиция будет продвигаться всеми доступными способами.

    В состав экспедиции будут входить всего 22 человек, 16 человек будут на пит-стопе, также, естественно, будут и журналисты в количестве 6.

    По прогнозам организаторов, экспедиция займет около трех недель. "ЗА РУЛЕМ на Говерлу" стартует из Киева и проедет через все города Западной Украины до Карпат. Группа сойдет с асфальтной дороги в Закарпатье и начнет сложное восхождение на вершину, через крутые каменистые подъемы, болотистые местности и тропинку шириной 1 метр над пропастью. "Ниву", которая должна совершить подвиг, специально готовили к подъему - перечень изменений, доработок, и дополнительного оборудования, изложен в приложении.

    Представители Книги рекордов Украины зафиксируют факт подъема "Нивы" непосредственно на вершине. Группа "ЗА РУЛЕМ на Говерлу" вернется в Киев в первую неделю сентября.

    Роман Мартынюк, начальник экспедиции "За рулем на Говерлу", уверен в успехе: "Мы очень тщательно готовились к подъему, поэтому уверены, что привезем в Киев новый рекорд".

    Анатолий Бурбеза, генеральный директор журнала "Украина ЗА РУЛЕМ", считает: "У каждого в жизни есть своя Говерла, которую нужно преодолеть, и этот проект можно считать собственным преодолением для каждого его участника".

    Идее о покорении горы на машине уже более 2 лет, поскольку необходимо было продумать все детали: подниматься в гору на автомобиле – довольно непростая с технической стороны задача. Нужно было время на решение технических проблем и тщательное изучение местности. 50% всей подготовки – это, фактически, страховка экспедиции, поскольку маршрут довольно опасный. С экологической точки зрения "восхождение" абсолютно безопасно – основной маршрут будет пролегать не со стороны заповедника, а со стороны промышленной вырубки леса, по тракторной лесной дороге.

    Авто "Нива-Шевроле", совершившее "восхождение", будет позже представлена на "Столичном автошоу" в начале сентября.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору

    Комментарии

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Молодцi ! Говерлi якраз не хватало декiлька калюж ТАД-а, тормозухи, бензину i соляри. А вiдносно "совершившее восхождение" то "не кажи ГОП, доки не перескочиш ". Не здивуюсь, якщо в однiй з машин везуть для встановлення на покоренiй пiшки вершинi, оранжевий стяг комерцiйно-полiтичноi компанii " Кулак i копито".

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    В кузові повезуть 100 пляшок пива, 20 пляшок горілки, жрачку, гандони і ще усіляку херню, набухайться там, наригають-наїбуться і все там прямо й висиплять. А знайдуться такі горяни, які наче олухи, ще й їм допомагати будуть машину штовхати наверх за 3 гривні. Успіхів!

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Украинскую Говерлу уничтожат с помощью российских джипов

    http://h.ua/story/54150/

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Колись,я,підймався на Говерлу,не далеко від вершини стояло декілько місцевих "Нив",так що нічого в цьому яскравого нема.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Я одного не розумію - а хто дозволяє гонки на джипах в Карпатському біосферному заповіднику? І що скаже на це директор КБЗ Федір Гамор - він що, взагалі "мишей не ловить"?

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Яскараве над сонце є то, що Українська нація складаєся з варварів необятних степей України. Чернобіль, премікс, фосфор, масштабні вирубки лісів ітд. є культуров Української націі. В р.1989 Україна мала 52,5 міліонів мешканців; р.2007 48 міліонів. Самих себе убиваєте!!!

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Шизофренічним політрусинам. 2007-1989=18. 52-48=4 4/18=0,22. Тобто близько 220 тисяч на рік. Німечина за 30 років "втратила" 5,5 млн. 5,5/30=0,18 Тобто близько 180 тисяч на рік.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Німечина за 30 років "втратила" 5,5 млн. 5,5/30=0,18 Тобто бкіизько 180 тисяч на рік.
    Німечина 5 млн. за роки 1939 - 1945; Cкілbки Українa?
    Німечина рiк 1995 81 338 000 мешканців.
    Німечина рiк 2004 82 500 000 мешканців.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    В р.1989 Україна мала 52,5 міліонів мешканців; р.2007 48 міліонів.
    Xибa: Україна мaє 46 300 000 мешканців; за 16 років "втратила" 6.2 міліонів.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Тва ні. Значно інформованіші Deutsche Welle пишуть про останні 30 років та 5,5 млн. осіб. Так що розрахунок таки правильний. Порядок цифр той же.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Вибачай забув додати http://www.dw-world.de/dw/article/0,2144,2189715,00.html

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Аноніме плетете Україну с Німечиною! Як може бути -5.5 млн., коли в році 1995 Німечина мала 81 338 000 мешканців а в році 2004 мала 82 500 000 мешканців. Тубекулйоз и ВІЛ має Німечина під контролем. Україна стратить 1 млн. мешканців тільки на ТБЦ и ВІЛ за далших 15 років. Т. ч. Україна має 400 000 ВІЛ інфікованних, найвища в Європі.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Прочитай на http://www.dw-world.de/dw/article/0,2144,2189715,00.html і заспокойся. Твій стиль щось дуже на стиль Янка подібний. До демографічної ситуації приплітати Тубекулйоз и ВІЛ який зміст? Правда Янко б сталінізм припер, тому сумніваюся...

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    У вас хлопцi кисневий голод вiд високогiрья ? Яке вiдношення мае Говерла до Нiмеччини ?

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    А русинський Янко все любить змішати мух із котлетами

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Усi-пусi не переживай. Нiяке. Так, до слова прийшлося.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Вибачаюсь, забув дати джерелла:

    81,338,000 (July 1995 estimate) with growth rate of 0.26 percent (July 1995 estimate).
    http://lcweb2.loc.gov/cgi-bin/query/r?frd/cstdy:@field(DOCID+de0007)

    82,400,996 (July 2007 est.)
    https://www.cia.gov/library/publications/the-world-factbook/geos/gm.html

    Народжуваннiсть у нiмцiв знизилась, а не смертнiсть. Мужчини-нiмцi в Нiмеччини довгожили - бiльше як о 10 рокiв довше жиють як на Украiнi и нiмцi не емiгрують з держави. Окрем того, о 25% менше абортiв в Нiмеччинi т.ч., як було в 1970-х роках. Iмiграцiя иде до Нiмеччини, и не з Нiмеччини, тому ай бiльше мешканцiв майе Нiмеччина як мала в роцi 1995.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Тахто це заперечуе! Питання в титульнiй нацii. Те, що в нас та Нiмеччинi зменшуеться катастрофiчно саме титульна нацiя це факт. Тiльки мiграцiя в Нiмеччинi не дае зменшення населення. Цiкаво, як скоро турки вимагатимуть "другу державну"? Одна надiя, що турки по ментальностi не росiяни, i можуть вивчити нiмецьку...

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Не так катастрофічна сітуація в Німеччині як ви говорите. Німеччина має 75,212,900 німців; и іностранців (не німців) 7,288,000; з того 1,764,300 турків; 548,200 італіанців; 507,328 сербів; 370,000 греків;327,239 поляків; итд. http://en.wikipedia.org/wiki/Demography_of_Germany
    5,5 млн. то суть німці які ненародилися. То є велика різниця в порівняні з Украіною, где не тільки мало дітей родиться ай багато людей помирає, починаючи від новонародженних. Вбиває людей совковський менталітет який є складовою частиною як украінців так ай росіян, тобто неповага до людей, неповага до природи. Гура на Говерлу!!! Ви подивіться на себе:"До демографічної ситуації приплітати Тубекулйоз и ВІЛ який зміст?" Тільки совковський ідіот може таке говорити, коли кажда образована людина знає, що Тубекулйоз и ВІЛ епідемія так як ай інші епідеміі кардинально впливали и впливають на демографію. Окрем того, чого росіяни мають употребляти побутово в регіонах українську мову, коли там українcькою мовою ніколи не спілкувалися люди в Криму, чи в Одесі?

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    У Р А - П О Б Е Д А ! ! !
    27 сентября участники экспедиции достигли своей цели!!!
    "Нива-Шевроле" сейчас на самом верху Гаверлы!!!
    http://automoto.net.ua/