ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Івано-Франківськ: На презентації "Восьми місяців шизофренії" поцікавилися, чи не є закарпатець Любка позашлюбним сином Андруховича

    03 мая 2024 пятница
    41 переглядів

    20 вересня арт-кафе «Химера», як і щотижня, стало місцем літературної презентації від видавництва «Лілея-НВ». Цього дня присутні в першому залі мали змогу познайомитись з ужгородським письменником Андрієм Любка, якого для знайомства з івано-франківською публікою запросив Юрій Андрухович.

    Андрій ЛЮБКА.
    Андрій ЛЮБКА.

    Якщо точніше, то Андрій Любка – поет, і йому лише 20 років, але поетом він став ще раніше, бо в свої 20 він вже має власну добірку віршів у друкованому вигляді і ця книга, видана в ужгородському видавництві «Ліра», має назву «Вісім місяців шизофренії». Саме з цієї добірки поет зачитувався для присутніх віршами, інтонацією читання і жестикуляцією сильно нагадуючи ведучого цього вечора, ким був не хто інший як Юрій Андрухович. Така схожість привела до того, що з залу пролунало запитання: «А чи не є Андрій Любка позашлюбним сином Юрія Андруховича?» . Відповідь була такою «Що, а Бог його знає???» Читання віршів автора зрідка чергувалося з декламацією пана Андруховича поезій зі збірки Андрія. Окрім того Любка розказував силу-силенну історій, яких на його 20 років випало чимало, наприклад про своє півмісячне перебування у в’язниці за політичним мотивом.

    На завершення презентації Юрій Андрухович зізнався: «Якби зараз ще існувала премія Бу-Ба-Бу за найкращий вірш року (Премія пана Базя), яку спільним рішенням нагороджували я, Віктор Неборак і Сашко Ірванець до 2000року, то Андрій Любка міг би претендувати на нагороду», інформує ifPortal.
    Ужгородець Андрій Любка їде на "літературний четвер", що його організовує Юрій Андрухович в Івано-Франківську

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору

    Комментарии

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Точно ШИЗО !

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Ne pisal stihov - i ne pishi! Luchshe poguljaj i podyshi...

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    молодець

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Спраіжній молодець! Так тримати! Молодь, беріть за приклад!