ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Закарпаття: З десяток хлопчиків і дівчаток народилися за останні роки в таборі для нелегалів у Мукачеві

    15 мая 2024 среда
    67 переглядів

    Цього тижня в мукачівському таборі для нелегалів сталося поповнення. 19-річна в’єтнамка народила дівчинку. Днями у пологовий будинок повезуть народжувати і представницю африканської держави Сомалі.

    Українське громадянство їм світить тільки за умови, що батьки отримають статус біженця. Зараз у таборі 19 жінок, і з дітьми тільки п’ятеро із них. Решта дітей теж мають, але нычого не знають про їхню долю: вони або залишилися на батьківщині, або...загубилися важкою дорогою із Азії до Європи.

    Лін, або Оленці, як її називають прикордонники, сьогодні виповнюється місяць. Вона під вартою, як і її матуся, бо обидві - нелегальні мігрантки. Про те що вагітна, 19-річна утікачка з В’єтнаму, дізналася уже в дорозі. Крадькома перебиралися до Європи разом із чоловіком, та потім їхні шляхи розійшлися. Він у Німеччині, але про своє батьківство навіть не здогадується.

    Коли у Лін почнуться перейми, прикордонники не чекали. Її доправили у лікарню заздалегідь. З мініатюрної породіллі акушери не могли надивуватися.

    Утім, 8 тисяч гривень, на народжену в Україні доньку, в’єтнамська матуся не отримає.

    Хоч як парадоксально таке звучить, ці немовлята – маленькі нелегальні мігранти. У пологовому будинку їм видають довідки про народження, відтак, реєструють у загсі і майже одразу готують документи на депортацію.

    Стати громадянами України малюки можуть лишень після того, як батьки-іноземці офіційно попросять притулку й самі отримають статус біженця. Таку заяву Лін Нгуєн уже написала. Ймовірно, завтра її звільнять з-під варти. Подруга щиро заздрить і не приховує сліз: де зараз її діти, вона не знає. Розгубились дорогою. У скількох мігранток на шляху до кращого життя сталися викидні і скількох нелегальних немовлят довелося ховати на чужині, не рахує ніхто.

    За різними даними, з середини дев’яностих тільки в Мукачівському пологовому будинку народилося десятеро маленьких нелегалів. Іракці і в’єтнамці, нігерійці і китайці. Цей інтернаціональний список незабаром поповниться ще й сомалійським немовлям. 37-річну Фатуму при спробі перетнути кордон затримали учора. Вона на сьомому місяці вагітності, та стрес і втома далися взнаки. У жінки ось-ось почнуться перейми.

    Наталя ЗОТОВА, Дмитро ХОЛОДКОВ, ТСН, "1+1"
    Закарпаття: У закинутому будинку на Великоберезнянщині затримали 18 нелегалів
    Як зупинити нелегальну міграцію? Польський досвід для України
    Закарпаття: Наряд прикордонної застави "Ужгород" застосував зброю для затримання 4-х нелегалів із Молдови, які проривалися на територію Словаччини
    Безпекарі прикрили черговий канал нелегальної переправки мігрантів через територію Закарпаття

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору

    Комментарии

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Ось яким шляхом можна покращити демографiчну ситуацiю в Украiнi.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    в’єтнамці, між іншим, не такі вже й погані люди. Роботящі, завжди ввічливі й усміхнені. У Чехії вже на ринках майже не продають підробки, а зайнялись продажем овочів у вечірніх малих крамницях, створюють конкуренцію супермаркетам, які вічно переповнені і де все все аж до болю штучне.