ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Голова Держмитслужби презентував президентам України і Словаччини новозбудований вантажний термінал "Ужгород"

    20 мая 2024 понедельник
    51 переглядів

    Вчора, 14 січня, у рамках робочого візиту до Закарпаття, на території новозбудованого вантажного терміналу “Ужгород” Президент України Віктор Ющенко зустрівся зі своїм колегою Іваном Гашпаровичем. Серед поважних високопосадовців у зустрічі також прийняв участь Голова Державної служби України Валерій Хорошковський.

    В.Хорошковський доповів обом Президентам про завершення будівництва найпотужнішого на українсько-словацькому кордоні терміналу.

    Про розбудову та перспективи цього вкрай важливого об’єкту розповів начальник Ужгородської митниці Михайло Порада. Термінал знаходиться в транспортному коридорі №5, що об’єднує країни-члени Європейського співтовариства, а тому приваблює значну кількість вантажних перевезень з Австрії, Угорщини, Польщі, Чехії, Словаччини та ін. країн. Розвиток та облаштування п/п “Ужгород” було включено до інвестиційного проекту реконструкції Програми прикордонного співробітництва ТАСІS, оскільки ефективне функціонування транзитної системи залежить від розвинутої транспортної інфраструктури міжнародного значення, облаштування за європейськими стандартами державного кордону.

    Реконструкцію м/п “Ужгород” розпочато у вересні 2006 року за програмою Тасіs. Відтак поважні гості оглянули двохповерховий корпус, в якому розміщено всі контролюючі суміжні служби, комплекс по митному оформленню вантажного транспорту, який передбачає пропускну спроможність понад 500 вантажівок на добу. Наразі пропускна спроможність складає лише 180 вантажівок. На розбудову терміналу Єврокомісія виділила 3 млн.євро. Однак через незавершення будівництва під’їзної дороги до вантажного терміналу, відкриття даного об’єкту переноситься на травень 2008 року.

    На часі – друга черга, яка передбачає реконструкцію існуючих об’єктів митної інфраструктури м/п “Ужгород” по пропуску пасажирського автотранспорту. Наразі пропускна спроможність легкових автомобілів складає 2,5 тис., після реконструкції – вдвічі більше. Загальна вартість будівельних робіт складає близько 12 млн.євро.

    Крім цього, Михайло Порада доповів Президенту України та Голові Держмитслужби, що основною метою реконструкції п/п “Ужгород” є чітке розмежування вантажних та пасажирських потоків, створення належних умов для боротьби з контрабандною та збільшення вантажо- і пасажиропотоків.

    Відомо, що сьогодні Україна надає важливого значення розвитку двостороннього транскордонного співробітництва, тому у 2008 році планується ввести в дію Угоду про місцевий прикордонний рух. Проект цієї Угоди парафовано ще 20 грудня 2007 року. Наразі українська та словацька сторони здійснюють його внутрішньодержавне погодження. Тому насамкінець керівник митниці поінформував присутніх про перспективи відкриття нових пунктів пропуску на українсько-словацькому кордоні – “Соломоново-Чієрна” та “Забрідь-Улич”.
    Новий сорт напівсолодкого вина винороби Закарпаття назвали на честь доньки Віктора Ющенка — "Софійка"
    Президенти України і Словаччини Віктор Ющенко та Іван Гашпарович зустрілися в Ужгороді
    За два дні Старого Нового року на Закарпатті побувають три Президенти (ФОТОРЕПОРТАЖ)
    Закарпаття: Україна й Угорщина обміняються пам’ятниками на честь один одного

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору