ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

ЗАТ "Єврокар" недостатньо підтримує безпеку умов роботи на виробництві — Вердикт комісії Теруправління Держгірпромнагляду по Закарпатській області

    15 мая 2024 среда
    84 переглядів

    Територіальне управління Держгірпромнагляду в Закарпатській області завершило планову комплексну перевірку ЗАТ “Єврокар” на предмет дотримання вимог законів та інших нормативно-правових актів з охорони праці. Основним видом діяльності підприємства, на якому наразі працює 739 працівників, є виробництво автомобілів.

    - Здавалося б, підприємство сучасне, все в ньому – від найпотужніших складальних конвеєрів до унаочнень з безпеки виробництва та охорони праці – повинно бути організовано за останнім словом науки і техніки, та недоліків, на жаль, і тут вистачає, - підсумував результати перевірки заступник начальника Територіального управління по Закарпатській області Василь Лазорик. - Тому й вердикт комісії, що перевірила безпеку умов роботи на підприємстві в найрізноманітніших напрямках, суворий: вважати її недостатньою.

    Найсерйозніші претензії у працеохоронців до електрогосподарства та об’єктів котлонагляду підприємства. Електроустановки не укомплектовані захисними засобами, не обслуговуються належним чином трансформаторні підстанції, в котельнях без реєстрації, експертного обстеження, дозволів та паспортів експлуатуються посудини, що працюють під тиском. Є недопрацювання й стосовно персоналу: не складено перелік небезпечних та шкідливих факторів, не роз’яснено їх можливі впливи на здоров’я працівників та права на пільги і компенсації за роботу в шкідливих умовах; не затверджено перелік посад і професій, що вимагають стажування, та не обумовлено його порядок; не відпрацьовано порядок проведення медичних оглядів. Такий стан справ негативно позначається на показниках виробничого травматизму, а, отже, не може задовольняти виробника світового класу. Під час перевірки 68 об’єктів та устаткування підвищеної небезпеки видано 10 обов’язкових для виконання приписів, заборонено, зупинено, припинено та обмежено експлуатацію 8 об’єктів, притягнуто до адміністративної відповідальності п’ятьох винних у порушеннях законодавства про охорону праці посадових осіб.

    ДОВІДКА

    Комісія Теруправління Держгірпромнагляду по Закарпатській області розслідує нещасний випадок, що стався у січні на ЗАТ “Єврокар” з 36-річним старшим комірником складу комплектуючих Мирославом В. Залізши у вагон за документами для комплектуючих, що знаходились на протилежній стороні від вивантажувального майданчика, Мирослав В. послизнувся на металевій ділянці підлоги. Втративши рівновагу, впав з висоти 1,2 м лівим стегном на ленівку. Отримав травму – перелом стегнової кістки зі зміщенням.

    У минулому році на підприємствах машинобудівної галузі регіону зареєстровано 8 випадків загального травматизму, пов’язаних із виробництвом. Три з них сталися на “Єврокарі”.
    Випадок травмування комірника на закарпатському автозаводі "Єврокар" розслідує Держгірпромнагляд України
    Закарпаття на межі техногенної катастрофи?
    Чотирьох пальців позбулася помічниця верстатника у закарпатській Сваляві. Через власну самодіяльність...
    Закарпаття: На Свалявщині Держгірпромнагляд заборонив, призупинив та обмежив експлуатацію 169 об’єктів

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору

    Комментарии

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    +5

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Міріку гикнулося в лікарні