ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Закарпатський ВАТівець не сплатив більше півтора мільйонів гривень податку на додану вартість

    26 квітня 2024 п'ятниця
    42 переглядів

    10 липня 2008 р. слідчим відділом податкової міліції ДПА у Закарпатській області за матеріалами працівників податкової міліції порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ст.212 ч.3 КК України щодо керівника одного з виноградівських ВАТ.

    Так, у січні 2008р. керівник ВАТ уклав договір купівлі-продажу майнового комплексу та обладнання з ТОВ "С" (м.Свалява) на суму 9,1млн.грн. (у т.ч. ПДВ – 1,5млн.грн.). Згідно з договором ВАТ "Н" – продавець, ТОВ "С" – покупець. У лютому 2008р. керівником ВАТ подано до ДПІ у Виноградівському районі податкову декларацію з ПДВ за січень 2008р. Податкове зобов’язання товариства на суму 1,5млн. грн. від здійснених операцій з продажу майнового комплексу та обладнання в декларації не відображено.

    Постановою Господарського суду Київської області у березні 2008р. ВАТ визнано банкрутом. Ліквідатором призначено дніпропетровське ЗАТ – ініціюючий кредитор. Незважаючи на це, у квітні 2008р. керівник ВАТ подав до ДПІ у Виноградівському районі уточнюючий розрахунок податкових зобов’язань з ПДВ у зв’язку з виправленням самостійно виявлених помилок, в якому відобразив податкові зобов’язання за січень 2008 р. в сумі 1,5млн.грн.

    ДПІ у Виноградівському районі поданий уточнюючий розрахунок з ПДВ не визнано як податкову звітність у зв’язку з тим, що її підписано не відповідними посадовими особами, ліквідатору ВАТ запропоновано подати нову податкову звітність з виправленими показниками. Проте на момент порушення кримінальної справи нова податкова звітність подана не була.

    Таким чином, протягом І півріччя 2008 р. керівник ВАТ, будучи службовою особою, умисно ухилився від сплати ПДВ в особливо великих розмірах на суму 1,5млн. грн., повідомили UA-reporter.com в управлінні податквої міліції ДПА України в Закарпатській області.
    На Закарпатті посадовці комунального підприємства завдали шкоди державі на 155,2 тис. грн.
    Івано-Франківське ТзОВ не сплатило більше 1 мільйона гривень ПДВ
    Службовці закарпатського ВАТ розтратили майже 3,5 млн.грн. державних коштів

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору