ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Москаль считает Балогу главным русинским сепаратистом

    28 апреля 2024 воскресенье
    27 переглядів

    Депутат Верховной Рады Геннадий Москаль (фракция блока "Наша Украина - Народная Самооборона") считает главу Секретариата Президента Виктора Балогу инициатором провозглашения конгрессом подкарпатских русинов республики Подкарпатская Русь.

    Об этом говорится в сообщении пресс-службы общественного движения "Народная Самооборона".

    Moskal.jpgbaloga"То, что русинское движение в Закарпатье контролирует лично глава президентского секретариата В. Балога, нет никаких сомнений... И тот факт, что нынешнее провозглашение "русинской государственности" в Мукачево совпало со слухами об отставке В. Балоги - совсем не случайное стечение обстоятельств", - сказал Москаль.

    По мнению депутата, в случае отставки, Балога намерен занять должность председателя Закарпатской областной государственной администрации и активно использовать вопрос русинского государства для получения разного рода преференций.

    Кроме того, Москаль считает, что Балога намерен угрожать тем, кто будет инициировать его отставку созданием Подкарпатской Руси.

    "Своими игрищами в сепаратизм В. Балога преследует чисто личные цели", - подчеркнул депутат.

    Москаль выражает опасения в связи с возможными последствиями такой политики.

    Напомним, 25 октября участники Европейского конгресса подписали акт провозглашения воссоздания русинской государственности и провозгласили создание республики в статусе от 22 ноября 1938 года, а также избрали государственное исполнительное правительство.

    Партия "Народный Союз Наша Украина" просит Генеральную прокуратуру, Службу безопасности Украины и Министерство внутренних дел возбудить уголовное дело против организаторов конгресса подкарпатских русинов, провозгласивших республику Подкарпатская Русь.

    Закарпатские русины решили создать автономию (фоторепортаж)

    Тягнибок жаждет "крови" закарпатских русинов

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору

    Комментарии

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Балога и о. Пидор должны до конца дней находиться в изоляции от мира, рабоать в тюрьме по мере сил, только Балога - в прачечной (привычка отмывать бабло у него в семье ж врожденная), а о. Пидор - в писхиатрической лечебнице - ему уже ничем не поможешь. Не согласны? - тогда ВРАЧА и ПАЛАЧА! вначале отрубить голову, потом лечить

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    да, а то что-то давненько Подкарпатье не было в рабстве венгерском. Русизм и зародился как реакция на абсолютно рабское положение в составе Венгрии и надежды на доброго далекого царя в С-Петербурге...

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    АГОВ РУСИНЕ!!! ВЧІТЬ МОВУ-- БО ГОВОРИТЕ НА СУРЖИКУ ЯКОМУСЬ А ПИШИТЕ ВЗАГАЛІ...

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Да от этого Баалоги штыняет гноем за километр!!! Вонючка политическая еще и русинов этих так называемых откопал из позавчерашнего дня,блин за державу обидно--ведь все это только на РАДОСТЬ МОСКАЛЯМ!!!!!бедная Украина:-(

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Та цей Балога -взагалі педрота рідкісна і скотина ще та!!Ющенко сто раз дурак що йому вірить!
    Морда СДПУо-шна--у Ющенка секретарем, а стиль -- Медведчука і Нестора Шуфрича!
    Бидло колгоспне-їх гнати це ще їм за щастя!!Таких в Союзі під "вишку" підводили!І правильно робили.. Є селяни а є--СЕЛЮКИ СМЕРДЮЧІ ось до таких наш герой небритий і належить!

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    та, дійсно є в цьому всьому сказаному своє раціональне зерно,і працює воно тільки на Балогу-як завжди у нашій державі! а все решта-повна ірраціональна дурня маріонеток якихось

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Річ у тім, що із сепаратизмом на Закарпатті, умисно не хочуть боротись.Чому? Пояснюю. БАЛОГА і Ко розуміє, що найближчим часом ситуація в Україні може кардинально змінитись. Наприклад, Тимошенко стане Президентом і звичайно вона поцікавиться походженням його майна, коштів, землі і т.д іт.п…, тим більше, що останнім часом вона це наглядно продемонструвала.. І саме тому, Балога притримує за пазухою парочку - другу аргументів в особі о.Сидора та їм подібних паперових лідерів, для того, щоб мати хоть який - небудь козирь для "торгівлі" з центральною владою в обмін на обмеження відносно нього можливих "репресій". Як тільки центральна влада не захоче бути «чемною» по відношенню до Балоги, зразу на поверхню буде підніматись русинське питання. Що ми зараз і маємо "на лицо0"!!! А В. Ющенко бАлогу гріє і гріє коло себе, дурник-бо важко інакше сказати..

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Ну а Балога-це взагалі ЗРАДНИК ДЕРЖІНТЕРЕСІВ України!!!Його брат- один з закулісних русинських "кардиналів" на Закарпатті і один зі спонсорів їх. Дійсно, грають у гру "продаем родину по частям!"-путіни ззовні грають,а такі як балоги-зсередини! У державах де народ себе поважає,знає свою історію,має спільну самоідентифікацію і шанує все те що є у нього спільного,а значить і любить-такі події просто неможливі..Ну але ж ми народ усіма гноблених, морених голодом та війнами,запроданців та марсіан-русинів,кучмів,балог ,януковичів і ющенків... Без гідності(яка була -але давно колись!)та без бажання жити разом у рідній багатій і сильній державі !Бо може десь там буде легше і краще..
    Буде але лише лідерам "русинського" руху,це вже повірте мені,панове!!

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Українська держава складається з різних націй!Але треба хоч трохи мати патріотизм і повагу до неї,а не ,,танцювати,, під чужі сценарії та за чужі гроші ворохобити спокій у і так неспокійній та обдертій країні!!!Бо дуже дивно виглядає:президент однієї північної держави щось там набовкав зопалу в квітні в Румунії,а за півроку це вже і починає зматеріалізовуватись!!Добре мати президента-провидця...Але краще би він щось добре людям пророчив,а не маячню імперську ніс! А "пси" вітер підхопили-тай виють. А навіть без діалектизмів говорити ще так і не навчилися на рідній мові!Говорять на законсервованій з одного боку Карпатами,а з другого-зовсім чужими мадярями говірці "одного реґіону", яка чудова як приклад багатства української мови але на "державну мову" не витягує(навіть у незалежній Закарпатській респубдіці чи що там..).Треба відчувати спільне коріння,а не проголошувати себе"марсіанами" на Юпітері;-)Так що панове не піддавайтеся на провокації-Вами хочуть МАНІПУЛЮВАТИ купка "лідерів",які як і в Абхазії чи Осетії (читайте в інтернеті наприклад www.inosmi.ru стануть чи вже стали МІЛІОНЕРАМИ на всій цій політичній афері!!(із вдячності чи домовленості їм "великий брат" допоможе) А життя людей від цього на Закрпатті точно різко не6 зміниться-буде таке ж як в у Львові,Дніпропетровську чи Луганську..Панове,будьте пильні і бажаю МУДРОСТІ!!

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    DAVNO PORA VIYTI IZ UKRAINSKOGO RABSTVA!!!