ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

На найбільшому супутнику Сатурна виявлений підземний океан

    14 мая 2024 вторник
    27 переглядів

    Група вчених з лабораторії прикладної фізики Університету Джона Хопкінса, використовуючи дані апарату Cassіnі, дійшла висновку, що найбільший супутник Сатурна - Титан — містить підземний океан.

    Фахівці виявили, що період обертання Титана навколо власної осі, який повинен був би бути постійним, змінюється упродовж року. Пояснити подібне явище можна, припустивши, що крижана кора супутника повністю відділена від важкого ядра рідкою водою.

    Наявність води дає вченим надію на те, що вони, можливо, виявлять на Титані сліди примітивного життя, хоча багато дослідників сумніваються, що життя могло зародитися в насиченому аміаком підземному (товщина кори становить не менш 70 кілометрів) океані.

    Дотепер вважалося, що водяними океанами володіють тільки чотири тіла Сонячної системи: Земля і три супутники Юпітера: Європа, Каллісто, Ганімед. На трьох останніх океани підземні, повністю сховані під корою.

    За матеріалами РИА "Новости"
    Американські астронавти з шаттлу "Endeavour" вчетверте вийшли у відкритий космос
    Европа будет строить туристические космопланы
    ШЛЯХ У ВІЧНІСТЬ: До 80-річчя з дня народження фундатора лабораторії космічних досліджень Ужгородського Національного Університету професора Мотрі Братійчук

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору