ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

На Закарпатті оголошено лавинонебезпечний стан

    02 мая 2024 четверг
    60 переглядів

    З огляду на лавинонебезпеку управління МНС України в Закарпатській області звертається до керівників гірськолижних баз, туристів та відпочиваючих не здійснювати сходження в гори до встановлення більш сприятливих погодних умов.

    Сьогодні на Закарпатті хмарна з проясненням погода, без істотних опадів. На дорогах ожеледиця. Вітер змінних напрямків 3-8 м/с. Температура повітря 1-6 морозу, в горах місцями 6-11 морозу.

    Всі перевали придатні для автомобільного руху, на Яблунецькому - спостерігаються опади у вигляді слабкого снігу, покриття доріг на всіх перевалах – мокре, на Яблунецькому – місцями накат. Для забезпечення проїзду через перевали 26 одиниць техніки та 40 працівник автодорожніх служб.

    За останніми даними Закарпатського обласного центру з гідрометеорології, на річках спостерігаються незначні коливання рівнів води та снігові явища у вигляді заберегів і шуги. Найбільший підйом рівня води зафіксовано на річці Латориця в районі міста Чоп (+ 22 см), найбільший спад на річці Іршава в районі міста Іршава (- 9 см). У зв’язку з похолоданням майже на всіх річках, окрім річок Біла Тиса, Тиса, Ріка та Стара, спостерігаються льодові явища, тому Управління МНС України в Закарпатській області застерігає мешканців долин цих річок від спроб виходити на лід та звертається з проханням дотримуватися правил поведінки на льоду.

    На сьогодні суттєвих змін в гідрологічному режимі річок не очікується.

    З огляду на ожеледицю на дорогах, Управління МНС України в Закарпатській області звертається до водіїв автотранспортних засобів бути вкрай обережними на дорогах, дотримуватися правил дорожнього руху та не перевищувати дозволену швидкість.

    Центр громадських зв'язків управління МНС України в Закарпатській області

    В Карпатах сходят лавини
    На Закарпатті снігова лавина ледь не накрила 2 мікроавтобуси
    На Закарпатті новорічні свята пройшли без серйозних ексцесів
    Лижникам рекомендовано утриматися від катання в горах

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору