ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Пограбунок серед дороги

    02 мая 2024 четверг
    78 переглядів

    Кримінальна хроніка Закарпаття
    У Свалявський райвідділ УМВС звернувся 34-річний житель Херсонської області. Як повідомив чоловік, близько п’ятої години ранку на автотрасі неподалік с.Ганьковиця його автомобіль “Форд-Екскорт” примусив зупинитися невідомий. Ще не встиг водій розібратися, що і до чого, як скло правих передніх дверей його машини розлетілося вдрузки від сильного удару дерев’яною битою. Відтак, поки чоловік приходив до себе після раптового шоку, нападник схопив із сидіння “Форда” куртку, в якій були 2350 євро та документи, вскочив у “Жигули” восьмої моделі світлого кольору і помчав у напрямку Мукачева. Вживається комплекс заходів щодо встановлення та затримання особи, котра скоїла зухвалий злочин.

    “Збірна” нелегалів у Горянах

    У ході комплексного відпрацювання обласного центру працівники карного розшуку, УБОЗ УМВС спільно з прикордонниками затримали на вул.Краснодонців групу нелегальних мігрантів, серед яких одинадцять громадян Пакистану та п’ять вихідців з Бангладешу. Як з’ясувалося, до небажаної зустрічі з правоохоронцями мігрантів переховував у власному будинку на вул.Ротонда у мікрорайоні Горяни 26-річний ужгородець. Затриманих передано в Чопський прикордонний загін, утримувачем “даху” опікуються співробітники СБУ. Встановлюються канали переправлення нелегалів на територію України та нашої області.

    Кому і для чого знадобилося життя дитини?

    Лише дивом уникла насильницької смерті 12-річна жителька із с.Вонігово Тячівського району. Біда сталася після 19-ої години вечора, коли в будинок, у якому дівчинка була одна, зайшло двоє невідомих. Не виключено, що прибульці мали намір скоїти крадіжку і, вочевидь, прагнучи позбутися небажаного свідка, кинулися душити дитину. На щастя, саме в цю мить додому повернулася 30-річна мати дівчинки, прихід якої завадив негідникам довести свій чорний задум до кінця. На розшук зловмисників орієнтовані пости і наряди міліції.

    Аби люди відпочивали спокійно

    Останні кілька днів перед настанням Нового Року проходять для переважної більшості людей у приємних турботах, пов’язаних з підготовкою до свят. А от працівникам міліції області доводиться нині працювати у посиленому режимі. Згідно з розпорядженням начальника УМВС, на території нашого краю, розпочинаючи з 28 грудня, проводиться комплексне оперативно-профілактичне відпрацювання. Мета цієї акції - вичистити, образно висловлюючись, вулиці, громадські місця наших міст і сіл від різного роду криміналу, хуліганів, тобто створити сприятливі умови для зустрічі закарпатцями новорічних і різдвяних праздників. Є вже і конкретні результати. Лише за одну добу відпрацювання працівники різних служб міліції затримали на гарячому двох грабіжників, котрі “полювали” за мобільними телефонами, трьох наркоділків, розкрили дві крадіжки громадського майна та одну - особистого. В активі правоохоронців - і затримання в обласному центрі групи нелегалів. Широкомасштабна акція триває.

    “Гримучий” вміст сільського будинку

    Разючими виявилися наслідки санкціонованого обшуку, проведеного оперативниками та слідчими Свалявського райвідділу УМВС у помешканні 30-річного жителя с.Ганьковиця. Виявляється, у своєму будинку чоловік переховував подалі від сторонніх очей карабін іноземного виробництва калібру 7,62 мм з оптичним прицілом, кільканадцять набоїв до цієї зброї, гранату Ф-1 із запалом, 68 холостих патронів калібру 9 мм, мисливський тесак завдовжки 25 см, дерев’яну биту та ряд інших предметів небезпечного начиння. Звідки і для чого у селянина увесь цей підпільний арсенал, з’ясовуватиметься у ході порушеної за фактом вилучення кримінальної справи.

    Чуже горе - радість злодію

    Елементарна байдужість і легковажність 44-річної комерсантки з Ужгородщини стали, мовити б, своєрідними співавторами крадіжки, збитки від якої, без перебільшення, є рекордними у році, що минає. Гучний злочин стався на вулиці с.Баранинці, коли жінка на кілька хвилин залишила без нагляду свій “Мерседес”. Однак і цього часу вистачило невідомим, аби спритно витягнути із салону машини сумку, в якій знаходилося близько півмільйона угорських форинтів, 580 доларів США та 165 тисяч (!) гривень. Тепер уся надія убитої горем потерпілої - на професіоналізм сищиків районної міліції.

    Нападник підстеріг у під’їзді

    Щойно 25-річний чоловік зайшов у під’їзд своєї багатоповерхівки, що на вул.Легоцького в обласному центрі, як на нього накинувся невідомий. Завдавши жертві тілесні ушкодження, нападник відібрав у нього мобільний телефон “Нокіа” та золотий ланцюжок з хрестиком і кулоном. За скоєння пограбунку до криміналу притягається 17-річний місцевий парубок.

    Ціна необережності - два життя

    Страшна картина очікувала вечірньої пори 43-річного жителя с.В.Лучки Мукачівського району в будинку свого 64-річного тестя. Батько дружини та його 60-річна жінка були мертвими. За попередніми висновками, подружжя пенсіонерів загинуло внаслідок отруєння чадним газом через закритий шубер у грубці...

    “Червоний півень” у В.Лучках

    Близько п’ятої години ранку у надвірній споруді 47-річного голови сільради одного з населених пунктів Мукачівського району виникла пожежа. Вогонь пошкодив стіни і перекриття споруди та два кубометри складованих у ній дошок. На щастя, обійшлося без жертв і потерпілих. Як встановили фахівці, загорання виникло внаслідок підпалу тракторного колеса, що знаходилося всередині приміщення. Особи тих, хто підпустив “червоного півня” представнику органу місцевого самоврядування, встановлюють працівники міліції.

    Хуліган проти сільської влади

    Рядова, здавалося б, сварка, що виникла вечірньої пори біля входу в Будинок культури у с.Широкий Луг Тячівського району між 25-річним парубком і 66-річним головою сільської ради, переросла у кримінал. Це сталося після того, як молодший опонент завдав удару головою в обличчя своєму візаві. Потерпілого із струсом головного мозку та переломом кісток носа довелося госпіталізувати у райлікарню, а от його кривдник притягається до відповідальності за хуліганство.

    Опій від міського ділера та пігулки з кордону

    У ході оперативно-пошукових заходів працівники служби боротьби з незаконним обігом наркотиків Ужгородського міськвідділу УМВС вийшли, мовити б, на 26-річного жителя обласного центру. Виявляється, міський нероба “заробляв” собі на життя збутом екстракційного опію місцевим наркошам. Зловмисника заарештовано, масштаби його наркобізнесу розслідуються. Ще одного порушника українського законодавства затримали працівники митниці. Під час перевірки на посту “Ужгород” у валізі 45-річного громадянина Словаччини вони виявили кільканадцять пігулок психотропної дії...

    Пенсіонерка померла в реанімації

    Чергова дорожня драма сталася світлої пори доби на дорозі між селами Червеньово і Зняцево Мукачівського району. На шляху автомобіля “Шкода-Октавія”, за кермом якого був 34-річний житель обласного центру, опинилася 75-річна жителька с.Давидково. І хоча потерпілу внаслідок наїзду було терміново доставлено у медзаклад, лікарям реанімаційного відділення райлікарні врятувати життя пенсіонерці не вдалося...

    Безакцизний спирт “застряг” на перевалі

    Після десятої години ранку працівники ДАІ Рахівського райвідділу УМВС зупинили для перевірки автомобіль КамАЗ з причепом-цистерною. Виявляється, за допомогою вантажівки 46-річний водій з Івано-Франківщини перевозив із сусідньої області на одне з підприємств Мукачівщини понад 11 тонн спирту без відповідних документів. До з’ясування усіх обставин у справі транспортний засіб із високоградусною рідиною поставлено на штрафмайданчик районної міліції.

    Зустрілися на дорозі два святі отці

    Пообідньої пори на автотрасі неподалік с.Зняцево Мукачівського району 25-річний священослужитель із с.Ракошино, не впоравшись з керуванням автомобіля “Фольксваген”, зіткнувся з “Жигулями”, за кермом яких був 36-річний душпастир із міста над Латорицею. Внаслідок дорожньо-транспортної пригоди потерпів мукачівець, якого з тупою травмою живота та саднами на чолі доставлено у райлікарню.

    “Заговорила” у “зека” совість?

    В Ужгородський райвідділ УМВС надійшов лист від 18-річного жителя смт Середнє. У ньому молодик, який нині відбуває покарання в одній із виправно-трудових колоній Житомирської області, розкаюється у злочині, скоєному ним ще на початку березня ц.р. у рідному селищі. Засуджений, зокрема, повідомляє про те, що з подвір’я пенсіонерки він викрав велосипед, два алюмінєві бідони місткістю 40 літрів кожен та інші речі домашнього вжитку. Так це чи ні, перевіряють оперативники районної міліції.

    Вкрали, покатались і розбили

    Прикрий трафунок стався із 43-річним жителем смт Солотвино Тячівського району. Поки чоловік уночі спокійно відпочивав, невідомі викрали з подвір’я його будинку автомобіль ВАЗ-2103. Завдяки вжитим заходам крадена машина невдовзі була знайдена на одній з вулиць селища солекопів у пошкодженому стані. Особи тих, хто зазіхнув на чужі “колеса” і завдав господарю чималих матеріальних збитків, з’ясовують оперативники райвідділу УМВС.

    ЦГЗ УМВС України

    в Закарпатській області

    Ратушняк готується до силового захоплення адміністративної будівлі ВАТ „Ужгородське АТП 12107”
    З часу замаху на життя С.М.Слободянюка минуло півтора року. Ветерани війни в Афганістані в черговий раз звернулися до прокуратури
    Посадовці закарпатського Мукачева "гріли" руки на знедолених
    Закарпаття: рівень загальної злочинності знижується

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору