ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Сміття на Закарпатті віддадуть на відкуп "селекціонерам"

    29 апреля 2024 понедельник
    64 переглядів

    Державне управління охорони навколишнього природного середовища в Закарпатській області розробило План організаційно-правових заходів з питань благоустрою населених пунктів та поводження з відходами у басейні річок Тиса, Уж, Латориця (далі – План). Це сприятиме уникненню забруднень побутовими відходами територій басейну цих річок та всіх їх притоків.

    План передбачає організацію централізованого збору сміття, запровадження системи селективного збору побутових відходів, створення мережі спеціалізованих підприємств, які б займалися збором та відправкою на утилізацію відходів (в першу чергу – пластмаси, скла, відпрацьованих акумуляторів). Природоохоронці переконані, що необхідно також поступово зменшити кількість сміттєзвалищ у сільській місцевості та модернізувати їх. Серед заходів названо і очищення автодоріг та прилеглих до них територій, смітників, а також русел водних об’єктів в місцях мостових переходів від деревних решток. А у місцях придорожніх стоянок і відпочинку та на автобусних зупинках заплановано встановити контейнери для сміття.

    План затверджений облдержадміністрацією і направлений для безумовного виконання райдержадміністраціям, органам місцевого самоврядування, а також відповідальним обласним управлінням та організаціям. Визначено відповідальних виконавців за проведенням конкретних заходів, а також державні контролюючі служби (Держекоінспекція в Закарпатській області та облсанепідемстанція). Передбачено, що органи державного контролю щоквартально будуть інформувати облдержадміністрацію та Держуправління охорони навколишнього природного середовища в Закарпатській області про хід виконання заходів, повідомили в прес-службі Держуправління охорони навколишнього природного середовища в Закарпатській області.
    Байдужість місцевої влади та елементарна невихованість більшості городян перетворили Ужгород у сміттєвий центр Європи...
    До 16 тонн різного сміття щодня "виловлюють" у закарпатській річці Латориця
    Найкращий парк Ужгорода міська влада перетворила на сміттєзвалище, нашкодивши довкіллю на 12 мільйонів гривень

    Добра половина Ужгорода п'є воду, "настояну" на фекаліях, дохлих курах та бруді з машин

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору