ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

З п’яти пунктів пропуску Виноградівської митниці на Закарпатті реально функціонує лише один...

    05 мая 2024 воскресенье
    64 переглядів

    На Виноградівській митниці відбулась прес-конференція на тему „Підсумки діяльності Виноградівської митниці за 2007 рік. Нове життя вантажної митної декларації.” У прес-конференції, яку проводив начальник митниці Іван Палешник, взяли участь представники обласних та районних ЗМІ.

    Підводячи підсумки роботи митниці за рік, Іван Іванович розпочав зі стану справляння податків та зборів, результативності наповнення Державного бюджету:

    На 2007 рік Виноградівською митницею виконано на 104,3% (сумарно перераховано 127 478,6 тис. грн.), у тому числі:

    - торговим обігом план виконано на 102,3%,

    - неторговим – на 108,6%.

    Відомо, що зона діяльності Виноградівської митниці охоплює сім адміністративних районів Закарпатської області, з яких п‘ять прикордонних.

    Палешник Іван Іванович, розповів, що на україно-румунському державному кордоні склалась ситуація, що з пяти пунктів пропуску реально функціонує лише один – п/п „Дяково - Халмеу”. Інші незадіяні через ряд причин, а саме: по причині аварійного стану мосту („Солотвино-Сігету Мармацієї”), згідно інформації румунської сторони, через відсутність на румунській стороні відповідної інфраструктури ( „Хижа- Тарна Маре”), через технічні причини, повязані з функціонуванням залізничного транспорту („Тересва – Кімпулунг ла Тиса”), через відсутність регулярного руху поїздів („Ділове – Валя Вишеулуй”).

    Існують також проблемні питання на кордоні з Угорщтною – потреба у зміні статусу п/п „Лужанка - Берегшурань” щодо запровадження в ньому регулярного руху вантажного автотранспорту, потребує вирішення питання зміни статусу п/п „Косино – Барабаш” та п/п „Дзвінкове – Лоня” щодо цілодобового їх функціонування.

    Журналістам було доведено до відома зміни в законодавстві щодо декларування товарів і транспортних засобів, які вступають в дію з 01.01.08.

    Іван Іванович зазначив, що вказані зміни відбулися у звязку з необхідністю адаптації законодавства України до європейських норм та стандартів, а також в рамках реалізації Кіотської Конвенції про спрощення і гармонізацію митних процедур, до якої Україна приєдналась 05.10.2006 року.

    Порушено 10 кримінальних справ протягом 2007 року – така цифра була доведена до представників ЗМІ. Предметами контрабанди по зазначеним кримінальним справам виступали:

    - в 6 випадках - пиломатеріали вартістю 2 416 723 грн.;

    - в 1 випадку - транспортні засоби вартістю 296 481 грн.;

    - в 3 випадках - тютюнові вироби вартістю 1 243 795 грн.

    Їх загальна вартість становить 3 956 999 грн.А підрозділами митниці запроваджено 1 468 справ про ПМП, загальна вартість предметів складає 13 415 375 грн.

    Під час доповіді було перераховано основні предмети правопорушень:

    - промислові товари в 311 випадках на суму 7 108 842 грн. (в 274 випадках предмети правопорушень - пиломатеріали загальною вартістю 6 466 296 грн.);

    - транспортні засоби - в 90 випадках на суму 3 275 011 грн.;

    - валюта - в 404 випадках на суму 977 283 грн.;

    - тютюнові вироби - в 274 випадках на суму 1 679 025 грн.;

    - холодна зброя і боєприпаси - в 33 випадках;

    - медпрепарати психотропної дії, наркотичні засоби та прекурсори - в 68 випадках.

    Після підведення підсумків, Іван Іванович вказав перспективні напрямки діяльності підрозділів Виноградівської митниці на 2008 рік в напрямку протидії контрабанді та ПМП:

    1.Залізничний напрямок. Тут можливості приховування предметів серед вантажів, що переміщуються в залізничному рухомому складі, значно вищі, ніж по іншим напрямкам.

    2.В 2008 році прогнозується збереження тенденції до активізації переміщення предметів через “зелений” кордон, що потребує підвищення рівня взаємодії з підрозділами Мукачівського прикордонного загону та іншими правоохоронними органами.

    3.Потребує також активізація роботи по протидії протиправному переміщенню на митну територію України транспортних засобів. В 2008 році ця робота будуватиметься, по напрямкам протидії:

    - по-перше - виявлення правопорушень безпосередньо при ввезенні на митну територію України, тобто в пунктах пропуску;

    - по-друге – виявлення можливих порушень (підробка документів, перебивка номерних позначень вузлів та агрегатів тощо) при представлення особами документів для митного оформлення;

    - по-третє - виявлення фактів протиправного розпорядження або користування транспортними засобами вже на митній території України.

    Останнє питання може бути вирішено ефективно за умови налагодження більш високого рівня взаємодії з підрозділами правоохоронних органів, зокрема МРЄВ ДАІ.

    4.Безумовно, продовжуватимуться виконуватися заходи по контролю за дотриманням законності в сфері ЗЕД. Тут одним з пріоритетних напрямків протидії може стати напрямок контролю за використанням давальницької сировини, виявлення “подвійних” контрактів або таких, що укладені з неіснуючими фірмами. Також повинна приділятися належна увага питанням виявлення фактів ухилення від сплати в повному обсязі сум оподаткування шляхом заниження митної вартості імпортованих товарів тощо, повідомила головний інспектор зв’язків з громадськістю Любов Кузик, інформує ЗІА "Простір".
    Закарпаття: З Італії українець віз додому "чужі" мисливські набої
    Шість гідроізольованих ящиків з контрабандними українськими сигаретами виловили у водах прикордонної Тиси
    Закарпаття: На українсько-угорському кордоні зупинили "палений" "DAIMMLER CHRYSLER" вартістю 211 тисяч гривень
    Минулоріч на Ужгородській митниці вилучено валюти на суму 1 млн. грн.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору