ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Закарпатські волонтери збиратимуть гроші для дітей із вадами зору

    26 апреля 2024 пятница
    72 переглядів

    Під час засідання Ужгородського прес-клубу відбулася презентація проведення в області щорічної Всеукраїнської акції «Почуйте всі!» для допомоги дітям з вадами зору, у рамках якої на Закарпатті збиратимуть гроші для придбання медичного обладнання для дитячих лікарень.Оксана Пащак, голова Закарпатського штабу Всеукраїнського благодійного фонду «Серце до серця»розповіла, що в Україні акція проходить уже втретє. Її організовано з використанням досвіду Польщі, де така ж акція проводиться 15 років поспіль. Торік в Ужгороді було зібрано 4 732 гривні, в Мукачевому - 3 852 грн. Цього разу організатори акції на Закарпатті сподіваються збільшити результат у 5-10 разів. Планують залучити кількасот волонтерів. Загалом акція має на меті розвивати молодіжний волонтерський рух та сприяти діагностиці, лікуванню і реабілітації дітей з вадами зору. Долучитися до збору коштів може будь-хто охочий. У Києві одним з волонтерів буде навіть Павло Зібров. Фінал акції заплановано на 20 квітня. У цей день о 13.00 на Театральній площі в Ужгороді відбудеться концерт за участю дитячих колективів, а волонтери збиратимуть пожертви у спеціальні скриньки на вулицях міста. Кожен матиме відповідне посвідчення. А найкращий волонтер отримає можливість поїхати до Польщі та взяти участь у акції там.

    «До Ужгородської дитячої лікарні саме надійшло обладнання, закуплене на зібрані торік гроші», - розповіла керівник з медичних питань акції Наталія Ілиньо. Спеціальні прилади для офтальмологічного обстеження отримала також обласна дитяча лікарня, що в Мукачевому. Усього українці пожертвували 280 317 грн, при чому майже половину цих коштів зібрала Одеса. Придбане на пожертви обладнання буде використовуватися виключно безкоштовно.

    Торік у Мукачевому серед волонтерів були в основному студенти місцевих технікумів і вишів. Цього разу планують залучити більше школярів, яким мешканці, як правило, жертвують гроші більш охоче. «Це буде якраз тиждень до Великодня, Вербна Неділя, тому плануємо залучити прихожан місцевих церков», - розповіла голова Мукачівського осередку акції Олеся Мошкола. А волонтерки, які вже брали участь у зборі коштів засвідчили, що найчастіше гроші жертвували люди старшого віку.

    Оксана Передрій, головний лікар міської дитячої лікарні Ужгорода наголосила, що різноманітні благодійні акції допомагають отримати украй необхідну нову апаратуру для лікувальних закладів. Крім того, такі заходи розвивають навики благодійництва. «Діти-волонтери, які збирають кошти для своїх однолітків, вчаться співчувати, бути більш добрими, робити добро для оточуючих, - каже О. Передрій. - Не усе залежить від держави. Ми повинні вчитися допомагати собі самі, спільними зусиллями». Лікар подякувала батькам, які дозволили взяти участь своїм дітям у благодійній акції, повідомили в Ужгородського прес-клубі.
    В Ужгороді — фотовиставка "Корпус Миру США та особливі діти України"
    На Закарпатті працюють 8 волонтерів з американського "Корпусу Миру"
    В Ужгороді — "Волонтер року"
    Хто кращий волонтер Закарпатської області?

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору