ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Закарпатский областной совет может провозгласить независимость региона от Украины?

    06 мая 2024 понедельник
    114 переглядів

    Закарпатский областной совет может провозгласить независимость региона от Украины, если Киев и далее будет не признавать национальность "русин" и отказывать в создании русинской автономии.Об этом заявил лидер русинской организации «Сойм» священник Димитрий Сидор в интервью украинскому журналу «Фокус».

    «В соответствии с международными законами, если Украина не даст русинам реализоваться в рамках государства, то такой народ имеет право самореализовываться за пределами этого государства», – сказал он.

    «Если Киев по-хорошему не захочет общаться, облсовет имеет право провозгласить независимость», – добавил отец Димитрий.

    Он также опроверг обвинения в том, что русинское движение поддерживается властями России.

    «Это нас надо спрашивать, хотим ли мы в Москву. Так вот – мы туда не идем», – утверждает лидер «Сойма».

    Степан Хмара висловив стурбованість "русинською проблемою"
    Закарпатська облрада проігнорувала звернення львівських депутатів щодо Верецького перевалу
    Волинська облрада проти монумента великій Угорщині на Закарпатті(оновлено Відео)
    "Маразм крєпчал...", або Дещо про львівську політику

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору

    Комментарии

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Гапон ніяк не заспокоїться. І хто йому дав право "розписуватися" за обласну раду?

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Не только областной совет может провозгласить независимость Подкарпатской Руси. Пусть не обольщаются депутаты.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Погоджуюсь, що балогина Закарпатська обласна ріда таке може щробити. Але, через декілька днів після цього будемо готуватись до позачергових виборів до Закарпатської обласної ради і тоді будуть вибрані дійсні патріоти краю, які розставлять всі крапки над "і".

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Погоджуюсь, що балогина Закарпатська обласна ріда таке може зробити. Але,не велика біда, через декілька днів після цього проголошення , будемо готуватись до позачергових виборів до Закарпатської обласної ради і тоді будуть вибрані дійсні патріоти краю, які розставлять всі крапки над "і".

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    ФОТОРЕПОРТАЖ
    15 марта в Мукачево (Подгорянах) прошел митинг посвященный 160 летию Венгерской революции. Именно после той революции Венгрия получила самоуправление. В митинге приняли участие русинские и мадярские национально-культурные общества. От Мукачевского горсовета в митинге принял участие и.о.городского головы Золтан Лендел. От русинских организаций в митинге принял участие областное общество Подкарпатских Русинов. На митинге выступил Ладислав Лецович председатель областного общества Подкарпатских Русинов. В своем выступлении он осудил антирусинский и антимадярский митинг укроваров 12 марта в Ужгороде, отметив, что русины с мадярами живут уже тысячу лет вместе без особых трений.
    http://avtohtonkarpat.narod.ru/

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Шановні патріоти, заспокойтеся. На референдумі 1991 року закарпатці проголосували за самоврядну територію (автономію) в складі України.Це рішення треба реалізувати. Інший варіант може бути проголошений тільки по результатах нового референдуму. Якщо народ (єдине джерело влади) проголосує, то обласна рада, незалежно від персонального складу, має виконати, тобто проголосити. Поки що треба виконувати те, за що люди проголосували.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Клянусь, що ці ідіоти, котрі тут пописують - дибіли, хворі люди. Ну скільки моджна писати. Пишете, пишете і пишите. НЕ думайте, що кількість ваших писульок, може вплинути на політичну ситуацію в Закарпатті. Заявляю вам, що сьогодні, реальної загрози Закарпаттю від сепаратизму не існує. Тимчасова активність в інтернет-ресурсах нашого краю, що мала місце останнім часом, переслідувала зовсім інші цілі і була штучно зпровокована .... Жодна політична сила в серйоз не сприймає реальну загрозу зі сторони так званих русинів, оскільки всім відомо, що це кучка старих параноїків, які фізично і інтелектуально не здатні наваіть організувати крадіжку з сільського магазину. Запамятайте раз і на завжди : ніколи Закарпаття не буде автономним утворенням ! Знаєте чому, тому, що цього не допустить ГАЛИЧИНА ! Саме так, її ВЕЛИЧНІФСТЬ ГАЛИЧИНА. Галичина не раз і не два демонструвала, що вона може домогтись свого. Пригадайте, як 12.03.2008 в Ужгород приїхало 15 чоловік, а скільки було воні? Але ж може приїхати 150 - 200 тисяч. І Ладислави Лецовичі і їм подібне гівно, будуть шукати шпаринку, щоб ......, одним словом скористатись памперсами.Ви звичайно можете возмущатись, обзивати їх бандерівцями, тощо , робіть скільки завгодно. Але запамятайте одне: Закарпаття завжди буде в складі України. Крапка!

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    ЗАКАРПАТЕЦЬ
    21.03.08 (17:13)ты ищи поспывай туй. Гагарін літав и долітався..., а тебе до... чекат!

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    "....Сьогодні, жодна політична сила в серйоз не сприймає реальну загрозу зі сторони так званих русинів, оскільки всім відомо, що це кучка старих параноїків, які фізично і інтелектуально не здатні наваіть організувати крадіжку з сільського магазину..." Сказано прямо в десятку. !!!! Молодець !!!

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    RUSIN 2
    21.03.08 (20:28)Ипенці так.Вітау ВАС! УЖЕ СЯ НИЧ НИ ЗМІНИТ.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Писульки Анонiми а вы чого тiльки пишете та пишете. Русини нiколи не говорили о сепарацii. Вони суть проти Свiдомому Украйинському БОРДАКУ. Читай факта :Україна вимирає
    Самостійна держава Україна вбиває своїх жителюв-горожан. Од року 1990 Україна стратила 6 500 000 жителюв. В року 1990 Україна мала 52 800 000 жителюв; типирь, зачатком рока 2008, Україна має 46 300 000 жителюв. *****Послідні інформації:"Україна вимирає: Україна - перша у світі за темпами вимирання населення! За 14 років українців стало менше на 5 мільйонів. Це - дуже високий показник”, - сказав М.Поліщук. За його словами, тривогу викликає те, що спостерігається надсмертність не дітей чи старих, а саме людей працездатного віку."http://ictv.ua/ukr/news_society.php?news_id=109941;*****Голова МОЗ констатував: народ потихеньку вимирає попри всі гасла.На сьогодні ситуація критична. Без вживання радикальних заходів ситуація може скластися катастрофічна", - наголосив В.КНЯЗЕВИЧ. Источник: UNIAN http://www.likar.info/news/14971.html***** То є ай робота такых псіхологів Анонимiв, як йсте вы, тобто Галиччських НАЦІ-УКРОВ!!! Русини мавуть право жити!!!

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Чому Священний сінод дозволяє вести проповіді цьому попу,який продав душу бісу,заради влади та коштів.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    ковач
    21.03.08 (19:53)Ты ся займай свойим, тебе ся забыли зазвідати!

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    RUSINI UVIRENNO IDUT DOSVOEII METI STVORENNJ PODKARPATSKOI RUSI!!! JKTO BULO DO 1945 ROKU VSO STAE NA KRUGI SVOJ!!!!!!!!

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    NAMISTI NICOGO NESTOIT VSOSJ DVISHESJ V COMU SVITI!!!

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Вот бы Львовский облсовет провозгласил независимость! Украина такой бы праздник закатила. Не хрен было Сталину насильственно галичину присоединять к Украине.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Стуліть пельки! Ото розбазікались, недоучки! Ви спочатку подумайте, кому такі ви потрібні! Та нікому. Україна єдина! А Гапон разом з русино-мадярами хай собі там нявкає під ніс, бо справді мітинги проводять у всіляких підворотнях... Щоб не побачили!!!

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Das ist Sparta!!!!!

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Українець
    22.03.08 (01:28)Русины начинают блокироваться с другими коренными народами Подкарпатской Руси. И уже в ближайшее время выступят единым фронтом против бандеровских идиотов в нашем регионе!

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    З цього потрібно починати. Треба чітко вирізняти русинство і корінне населення Закарпаття, яке обєднує словаків, русинів, угорців, румин і т.д., всіх у кого на території краю проживали батьки й діди до 1945 року. Робити ставку тільки на русинство - не правильно й політично й тактично. Інша справа, що в каоліції корінного населення Закарпаття основну скрипку (організаційну) можуть зіграти русини.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Ясь
    22.03.08 (08:10)Русини не можуть нічого відіграти. У своєму пості ЗАКАРПАТЕЦЬ,правильно підмітив, що кучка старих параноїків, які фізично і інтелектуально не здатні наваіть організувати крадіжку з сільського магазину..." Мова йде саме про русинів. Дуже вірно і актуально !

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Ви забуваєте що чим далі тим більше молодих людей підтримує русинів.
    Що меле Сидор то параноя.
    .... Чим далі Українська влада відтягує рішення про визнання Русинів як народ тим більше людей будуть підтримувати цю ідею..

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Ну, ось, завдання виконано, можна і відпочити. Підводячи підсумки робочої неділі, можна констатувати слідуюче : на РЕПОРТЕРІ замочили русинів по повній програмі, на Закарпатті онлайн, спільними зусиллями та історичними аргументами, посадили на мягке місце сторонників будівництва монументу на Верецькому перевалі.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    совість
    22.03.08 (10:02)Погодьтесь, що надати русинам те, чого хоче купка цих не адекватних старичків -не можливо. А щодо того, що молодь ніби то підтримує цю ідею, так це твердження є спірним. Але якщо це і так, як ви стверджуєте, то подібні процеси відбуваються тому, що навчальні заклади мовчазно цьому потакають і не ведеться відповідної роботи на державному рівні і насамперед на рівні Закарпатської влади.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Хрусталик
    22.03.08 (12:18)Ну у тебя и разыгралась фантазия! Медкомиссию давно проходил?

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Хай говорить хто що хоче СЛАВЯНСЬКЕ населення Закарпаття Нащадки БІЛИХ ХОРВАТІВ!!!!!!!!!!!!
    І русини в тому числі!!А Назву русин (ПІДКАРПАТЦЯМ) дав пан Духнович який не був Підкарпатцем!!!взагалі його кроні з Черкащини!! А молоді треба знати історію свого краю !!!!
    І не треба ганьбитися СВОГО РОДУ!!!!!
    "ХТО НЕ ЗНАНЕ ІСТОРІЇ ТОЙ НЕМАЄ МАЙБУТНЬОГО"

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Миколо не фантазуй:"Родился Александр Васильевич Духнович 24 апреля 1803 года в селе Тополя, что на Пряшевщине в семье сельского униатского священника. "

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    українець - 2,Хрусталик:
    Не видавайте бажане за дійсне.Шавки виють,а рУсинський караван йде далі.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Я не фантазую село Тополя є і в Черкаській області. Я мав на увазі ,що ПРЕДКИ Духновича з ЧЕРКАСЬКОЇ!!!області.Можу дати ссилку щоб ознайомилися!!

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    A predke amerekanciv majuty takozs zvituvate vam zvidke vone? Ve szami vszi zvidke? Jak narodevszya na Bermudax,a batyke ketajci-xto vin???

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    НЕ розумію тих небораків, що туй сидять, щось, видумують , пишуть. Правильно і просто сказав один фатьов : "....Сьогодні, жодна політична сила в серйоз не сприймає реальну загрозу зі сторони так званих русинів, оскільки всім відомо, що це кучка старих параноїків, які фізично і інтелектуально не здатні наваіть організувати крадіжку з сільського магазину..." Сказано прямо в десятку. !!!! Молодець !!!" Ну, про що ми сперечаємось, про якихось русинів ? Вони імпотенти і ні на що не здатні ! Русини не можутиь своїми силами навіть прочистити колодязь біля мукачівського замку і найняли "!клятих" галичан. А проводити революцію на Закарпатті, русини також наймуть галичан ? Ха-ха-ха !

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    НЕ розумію тих небораків, що туй сидять, щось, видумують , пишуть. Правильно і просто сказав один фатьов : "....Сьогодні, жодна політична сила в серйоз не сприймає реальну загрозу зі сторони так званих русинів, оскільки всім відомо, що це кучка старих параноїків, які фізично і інтелектуально не здатні наваіть організувати крадіжку з сільського магазину..." Сказано прямо в десятку. !!!! Молодець !!!" Ну, про що ми сперечаємось, про якихось русинів ? Вони імпотенти і ні на що не здатні ! Русини не можутиь своїми силами навіть прочистити колодязь біля мукачівського замку і найняли "клятих" галичан. А проводити революцію на Закарпатті(яка може бути незалежність без революції), русини також наймуть галичан ? Ха-ха-ха !

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Halezsane lem na to i valovsni, plodete klopiv i rozumijutysza do szmittya.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Можливо і заяву Сидора слід було би визнати за повний абсурд, як би нову хвилю сепаратизму на Закарпатті не ототожнювали з секретарем Ющенка -Балогою. "Кажуть, що Балога на запитання,що ж він роздмухує і чи розуміє що робить, відповів одному порядному київському чоловікові, що він по суті є мадяром (?). Турок він, але тут я не про національність.
    І коли оті гаваші з балогами, крілями і петьовками починають плутати дружбу народів із невіглаством, то, повірте, стає страшно, і не тільки для себе. Бо чи знаєте ви, що в селі Верб’яж, що під Верецьким перевалом, на якому за вашим тупим рішенням мав би статися отой пам’ятник, кажуть, ще живі люди, які в обличчя пам’ятають тих, кого розстрілювали і тих, хто розстрілював. І це ви сієте зерна розбрату між сусідами і львів’янами, і всіма галичанами. А ми, воістину, жили в мирі і дружбі колись в одній державі, коли цісаря на Галичині поважали чи не більше, як в Австрії, і хочемо жити в любові далі в уже незалежній Україні.
    Та ви, гавашії та балоги, для розширення дружби збудуйте, наприклад, ще один міст через Тису, поставте гідний пам’ятник невинно убієнним угорцям в цій же Сваляві, посадіть ще один сад дружби, привівши в порядок той, що був колись. Створюючи штучні і небезпечні інтриги, ви під цей гам розкрадаєте все навкруги, відволікаючи увагу в ці непрості для України і Закарпаття часи.

    Ігор ГАВРИЛІВ

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    ужгородець
    22.03.08 (16:30)
    Майближчым часом мижи Подкарпатськов Русью и бандерстаном буде границя в виді Великої Карпатської Стіны. Про якых сусідув ты говориш? Богдай бы выздыхали, докде лабы, усі,што перелізли через перевал до нас.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    ужгородець брешеш як лем Українські більшовікі зналі брехаті. Лем в томто йсте українці як ся говорить "пар екселанс во світі!!!" Ціла Совєтська система бола на том основана. Зато з України вийшли Совєтські вожді як Каганович, Хрущов, Подгорний, Брежнев. Лемже брехати и брехати як за старих часів комунизму нейде! Світ ся змінив! Ай з вашим Українським Расизмом и Ксенофобійов пробуєте и провбуєте до цілого світа брехати. Рзультат: МВС України мусить голосити расистичну и/ай ксенофобну кріміналіту як расистичну и/ай ксенофобну!!! Читай, ужгородець,ти сшфашизований нетолерантний житель України:
    "Україна ЄС прагне подолати расизм і ксенофобію в Україні" http://ua.korrespondent.net/ukraine/410768

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Obozrevatyl'
    22.03.08 (16:54). Скажи добрейший : коли буде на Закарпатті революція, коли будете проголошувати незалежність ? Чи не тоді коли Балогу знімуть з секретаріату.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Анонім
    22.03.08 (17:38)
    На хрена ты ся нам такый усрав, мы якось без обяв тото діло зробиме.Но до тебе уночи зайдеме точно.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Так хотів вам запропонувати свої послуги. Народ говорить, що русини "....не здатні наваіть організувати крадіжку з сільського магазину..." А дальше більше. Виходить, що русини не можуть навіть почистити колодязь ! НЕчого небораки не вміють ті русини і для чистки колодязя біля мукачівського "Паланку " запросили спеціалістів з Галичини. Львівщина має спеціалістів різного профілю... Так я подумав, що може допомогти старичкам -пердунам із війська русинського організувати революцію "!Черленого вина". Там і проголосимо незалежність Закарпаття на пяну голову. Ха-ха- ха ! Придурки !

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    У відповідь на запитання, чи зможе Закарпаття прогодувати себе у разі гіпотетичного його від’єднання від України, русинські організації заявляють, що малоземельне і традиційно заробітчанське Закарпаття, лише на послугах може заробляти до 4 мільярдів євро на рік.
    http://www.bbc.co.uk/ukrainian/indepth/story/2008/03/080320_rusyns_transkarpatia_bt.shtml

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Україна, за даними Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ), серед трьох країн світу з найвищим рівнем захворювання на ускладнену форму туберкульозу і вже другий десяток років як тут офіційно проголошено епідемію.####
    Українські експерти застерігають про можливу пандемію.###

    За офіційною інформацією, 1,5% мешканців України хворіють на туберкульоз. Фахівці кажуть, що насправді їх принаймні вдвічі більше – а це 1,5 млн. людей і їх число щороку збільшується.**** Русини и корінні жителі Пудкарпатя мавуть право жити а не умирати на Туберкульоз спричиненний Украйинським Бордаком!!!****
    http://www.bbc.co.uk/ukrainian/entertainment/story/2008/03/080322_tb_ukraine-is.shtml

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    краще тут http://www.ua-reporter.com/m/2887/

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Все путьом,дорогі закарпатці!доки ви ся туй гризете,галичани,київляни і місцева сволота нас усіх буде "мати" в усі дірки,які захоче!
    Скоро лишимеся без лісу,бо лісопилки ніхто не видить,а до них велика вода не дуйде,без землі,бо люди продають отцьовську землю,аби мати гроші вивчити дітей тай з голоду не здохнути,а вам у пресі кожний раз підкидують якусь дурню,оби вас голова не дай бог не боліла тим,чим треба.Якби мене зазвідали,чи хочу я жити в складі Мадярської республіки,то відповідь би була Igen,бо там люди мають слово і їх за бидло не дерхать,як нас!

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Чув новиу. З Павшина, що біля Мукачева, в терміновому порядку вивозять всіх чорномазих мігрантів, котрих спіймали прикордонники.... В приміщеннях де вони жили, роблять санітарну побілку, марафетять територію.... Іде молва, що на базі цього табору, буде розташована Закарпатська Русинська Республіка "Шкіт", а Ладіслав Лацканич буде обраний Президентом. Подія приурочена одночасному відкритті монумента угорців на Верецькому перевалі. На урочистості запросять Балогу, президента Юща та інші офіційні особи місцевого політикуму..

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Давайте дурачьё русинское провоцируйте дальше. Сколько вас? Даже тысячи не наберётся. Ану бегом под наш как говорится мядярский сапог. Мы вас быстро уму научим. Быдло кацапское! Денёг вам с кремля дали на копейку, но вы холуи вечные воняете на рубль.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    А вообще-то чего я это. Нам выгоднен ваш этот бардак. Мы вас тёпленькими и возьмьом. И будете быдло вы нам сортиры убирать, а то при украине уже забыли. Сцуки от рук отбились.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Молодцi!!!! Вперед. Ми з Вами русини.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Иштван
    23.03.08 (09:57)Відкриття монумента на Верецькому перевалі все ж таки відбудеться, але може бути приурочено не переходу угорців через перевал, а навпаки, очищення Закарпаття від мадярів. Як не дивно, ми не боїмось мадярського чобота. А чого його боятись, скільки у вас тих чобіт на тощих мадярських ногах ? Сміхота та й годі, шапками закидаємо... Щодо визнання себе і своїх угорських соплемінників бидлом, я не заперечую, щоб вас так називали. Твоє бажання почистити українські сортири також підтримую, тим більше, що вам не привикати це робити, ви зараз тим тільки і займаєтесь. Отож, бажаю успіху на цій ниві.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Иштван
    23.03.08 (09:57) берегівчанин
    23.03.08 (10:59)Русины с мадярами тысячу лет жили вместе, уж как нибудь с сопливыми бандеровцами разберутся. У украины был только один надежный союзник в регионе - русины. Отвергнув русинов, украина окончательно и бесповоротно покидает Подкарпатскую Русь.

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    RUSINI IDUT DOSVOI METI!!!

    Страницы