ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

У 2008 році Ужгородська митниця поповнила бюджетну скарбницю на 409 мільйонів гривень

    29 апреля 2024 понедельник
    73 переглядів

    Відомо, що розбудова незалежної України неможлива без надійного захисту її економічної безпеки. Саме митники разом з іншими суміжними службами покликані надійно захищати ці інтереси держави. На сьогодні митниця чи не єдина державна структура, що здатна не прохати і брати кошти з бюджету, а навпаки – суттєво наповнювати його.

    Про ефективність діяльності митних органів свідчить той факт, що з усієї “бюджетної паляниці” понад 40% складають саме надходження від митниць.

    На порозі Нового року Ужгородська митниця традиційно підбила підсумки своєї роботи. Тож протягом 2007 року митним органом перераховано до бюджету податків і зборів на суму понад 409 млн.грн. (при плановому показнику 394 млн.грн.). У порівнянні з минулорічними показниками надходження зросли майже на 65 млн.грн.

    Як зазначає керівник митниці Михайло Порада, понад 100 відсоткового виконання фінансових завдань забезпечено завдяки активній зовнішньоекономічній діяльності окремих підприємств з імпорту. Зокрема, це імпортери транспортних засобів: ТОВ “Глобал-автоцентр”, ТОВ “Автостар”, Тов “Джейбіл”, ТОВ “Фішер”, ТОВ “Ядзакі-Україна” та інші.

    Серед осіб, що перетинають митний кордон, на жаль, є чимало таких, що свідомо порушують митне законодавство. Ужгородські митники виявляють таких порушників, затримують і вилучають приховані від митного контролю валюту, цінності та інше. Так, протягом року оперативними підрозділами митниці запроваджено 774 справи про порушення митних правил на загальну суму 33,1 млн.грн. Крім цього, вилучено понад 300 автомобілів на суму понад 20 млн.грн., які використовувалися правопорушниками, як засоби переміщення або приховування різних предметів. На підставі протоколів про ПМП ужгородськими інспекторами вилучено валюти на суму 1 млн.грн, у 41 випадку – зброю, у 50 випадках – наркотичні і психотропні речовини, тютюнові вироби – на 148 тис.грн.. Порушено 8 кримінальних справ на загальну суму 9,5 млн.грн. Торік – 5 кримінальних справ на 2,4 млн.грн..

    Загалом, підводячи зроблене, Михайло Юрійович зазначив, що сьогодні ужгородськими митниками зроблено серйозні практичні кроки, аби увесь процес митного оформлення і митного контролю для підприємств, організацій та громадян став більш прискореним, а митні процедури – наближеними до стандартів європейського співтовариства. Звичайно, зробити потрібно ще багато, і митниця не збавлятиме набраних темпів. Адже митна система України працює і вдосконалюється на користь держави й усіх громадян.

    Вікторія СЕНГЕТОВСЬКА, прес-секретар Ужгородської митниці

    Закарпаття: На КПП "Ужгород" завершили будівництво нового терміналу
    Закарпатские таможни похожи на настоящие свалки машин
    Ужгородська митниця звинуватила ICTV у непрофесійності та необ’єктивності
    Ужгородська митниця: Аби уникнути відповідальності, порушник знищив документи в ...унітазі!

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору

    Комментарии

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Да Павлюк Артур Михайлович страшный человек. Купил Рату, суды, политиков, мусоров, а главное кто он? Мокрушник... страшный человек. в 30 лет капитал - 360 000 000 $. Прям Ужгородский Корейко.... тока завалил десяток..

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    А кто такой А.Павлюк, говорят скрытый олигарх, багатейший человек Ужгорода в 30 лет?

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Да не может быть! Закарпатье ж дотационный регион!?

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    В газете "Подкарпатский русин" №5/1 декабрь 2007 есть материал "Мытницi Закарпаття офiцiально дають сотнi мiлiйонiв долларiв дохода, а нас дурять украйинськым мiфом:про "дотацiйне Закарпаття!" и продолжают "Лем эдно забыли вповiсти в Киэвi, куда ся дiвать тот вшитко?"

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    а я дедушку не бил, а я дедушку любил