ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Сергій Ратушняк: Я врятовую Україну!

    19 марта 2024 вторник
    Аватар пользователя Admin 1

    1896.jpgІнцидент з агітатором "Фронту змін" в Ужгороді став черговим лакмусовим папірцем політичного життя України. Він міг би вичерпатись конфліктом між представниками діючої влади та опозиційного кандидата - з наближенням виборів такі зіткнення стануть буденними.

    Однак в даному випадку конфлікт явно вийшов за рамки протистояння одних політиків з іншими. Заяви Сергія Ратушняка стали в один ряд з гаслами Олега Тягнибока на Говерлі в 2004 році: напередодні виборів нового президента в Україні знову намагаються розіграти "єврейську карту".

    Іронія в тому, що в політичній площині ця тема може використовуватись не тільки проти Арсенія Яценюка - в ЗМІ вже неодноразово з'являлися матеріали про єврейські корені Юлії Тимошенко. З іншого боку, "єврейська карта" нічим не відрізняється від кліше "донецькі бандити".

    Тим не менш, минуло вже п'ять днів як пролунали перші заяви Сергія Ратушняка, і до сих пір чіткої позиції щодо його висловлювань не висловили ані прем'єр-міністр Юлія Тимошенко, ані лідер опозиції Віктор Янукович, ані спікер парламенту Володимир Литвин, який несе особисту відповідальність за дії свого однопартійця.

    Але оманливо думати, що ця мовчазна змова – лише наслідок гостроти політичної боротьби між кандидатами в президенти. В першу чергу - це свідоцтво політичного варварства, неосвіченості і недалекоглядності всіх перших осіб країни.

    Інцидент в Ужгороді, як і недавні події під час виборів в облраду Тернопільської області, можуть мати більш далекосяжні наслідки. Це не обмежиться стрибком або падінням чийогось рейтингу. На тлі економічної кризи подібні випадки можуть стати частиною об'єднання в країні реакційних радикальних сил.

    Ми розмовляли з Сергієм Ратушняком по телефону в понеділок пізно ввечері з Києва. Вочевидь, мер ще не знав, що прокуратура Закарпатської області порушила щодо нього кримінальну справу. Час від часу в розмову втручався веселий дитячий сміх – мабуть, міський голова закінчував свій робочий день у родинному колі.

    І всі його заяви гордо звучали теж в сімейному колі - в одній з комірок українського суспільства.

    - Пане Сергію, наразі з приводу інциденту з агітатором "Фронту змін" вже порушено кримінальну справу. Ви усвідомлюєте, що вас може очікувати п’ятирічне ув’язнення?

    - Яке ув’язнення, про що ви говорите?..

    - Згідно з кримінальним кодексом, в разі доведення факту побиття, вас можуть позбавити волі...

    - Не може бути це доведено! Так, гроші Яценюка, Пінчука, Фірташа в суді… але це треба довести.

    - Добре, розкажіть свою версію подій того дня.

    - Я вам скажу - нічого не трапилося! Я зупинився, підійшов до знайомих та директора комунального підприємства, з яким оглядали нові лавочки та фонарі: я там зробив такий скверик європейського типу, і ми підбирали все для нового парку.

    І потім я кажу: зачекайте, я подивлюся, що там за намет. Підхожу до дівчини, кажу "Добрий день!". І вона мені – "Добрий день!", привіталась. Я кажу - дайте мені дозвіл ваш, ви забруднюєте скверик, який я з останніх сил завершив з бюджетних коштів. Ми його зробили, щоб прикрасити місто і дати можливість відпочивати людям.

    Вона каже: є, є дозвіл, і забігає в намет... ну такий наметик типовий, метр на метр. Я кажу: чого ви тікаєте, покажіть мені, дівчинко, дозвіл! А вона: немає і не буде, йдіть звідси і не приставайте до мене. Кажу: дівчинко, я – голова міста і відповідаю за правопорядок, покажіть дозвіл! Немає і не буде, каже, йдіть звідси, щоб я вас не бачила!

    Ну, я кажу, ні – то ні. Беру, штовхаю намет - намет падає. Вона кидається на мене, в правій руці – телефон. Б’є мене ним по голові – ну це механічно вийшло, бо в неї просто в руках був цей телефон. А другою рукою одразу нігтями в горло чіпляється. І так п’ять-шість разів: я її відштовхую, а вона кидається. Я вже навіть йду, а вона все одно на мене кидається! Я її і штовхнув. Ну от і усе...

    - А як же потім в неї знайшли струс мозку?

    - Це фальсифікація кримінальних справ, це вони вміють.

    Но они прокололись - она в этот день позировала и это есть у нас на видео, все зафиксировано. (Ратушняк раптом перейшов на російську – М.Н.) На протяжении суток она была в прекрасном самочувствии и расположении. А после этого вечером позировала в ресторане, как обычно, полуголая на стуле - есть фотографии. Чего она сейчас умирает, чего у нее руки-ноги ломаются, и череп раскалывается на четыре части, и где они ее расчленят, и где ее искать – это меня не интересует! Она целый день автографы раздавала, интервью, стала кинозвездой, а потім на третій чи на четвертий день дуже знепритомніла!

    Я не знаю, что после этого с ней сделал Яценюк. Я вообще думаю, что он ее может убить! Я думаю, что СБУ надо ее охранять, чтобы ее не убили и не списали на меня. Ведь Яценюк сейчас уже может делать все, что хочет.

    - Існують свідчення про те, що ваша охорона намагалася викупити або відібрати відео побиття цієї дівчини...

    - Ну, якщо це в вас були такі факти, чи можливо ви самі хотіли викупити – це інше! Я такого не робив. Я чув, що моя охорона побила батька цієї стриптизерки, вириваючи якісь відеоматеріали.

    Так от, по-перше, в мене ніколи не було охорони, і немає. Я ні з ким не говорив в цей день - перевірте всі мої трафіки! Он Київстар той лазаренківський, який привласнили собі Пінчук з Кучмою – візьміть там роздруківки моїх переговорів. Я ж півтори доби ні з ким не говорив, я на своїй дачі відпочивав, ловив рибу.

    А я вже і наїжджав, чинив тиск!.. Це ж покидьки кримінальні, брехуни! Істерія! Всі канали Фірташа з Пінчуком безапеляційно, без суда і слідства, в однобічному порядку, без доказів кажуть – бив, жорстоко, покалічив, зґвалтував… Да я пальцем нікого звісно не чіпав! Пальцем!

    Я тридцять сиріт кормлю з своїх бізнесових прибутків! Чи я буду ходити приставати до якоїсь дівчини, бити її?

    До речі, до всіх подано до суду. І яким чином я, називаючи жида жидом підбурив населення до ксенофобії? Чого вони істерію підняли? Чисто єврейські хохмочки!

    - На кого ви подали в суд?

    - На всіх журналістів, на всі телеканали і на всі заяви, що звучали. Включаючи Яценюка і на цього контрабандиста автомобілів, меблів та наркотрафіку Роберта Бровді, який тут очолює "Фронт змін".

    - За інформацією деяких видань, ви і самі є кримінальним авторитетом на прізвисько "Рата". Наскільки це відповідає дійсності?

    - Ну так і що? Кримінальний авторитет Балога керував цією державою три роки, його клікуха – "Барига". А "Рата" - це скорочене від прізвища. А що вас ніяк в школі не називали? Якщо в вас прізвище Квітка-Основ’яненко, як вас будуть діти називати в школі? Квітка! Це що прізвисько? Це скорочена частина прізвища!

    - Батько постраждалої дівчини, в минулому міліціонер, стверджує, що в вас багато зв’язків в судах та прокуратурі Ужгороду та області, і саме через це ви уникаєте правосуддя…

    - Я перший раз про це чую! Давайте так – є в вас питання по моїм родичам в прокуратурі? Немає? Тоді не треба говорити! Назвіть хоч одне прізвище! Жодної людини немає!

    А що, цей батько став політиком? Він відробляє гроші контрабандиста Бровді. Хай гавкає! Я, вибачте за слово, не собака, що з ним через забор перегавкуватись. Якщо він буде казати, що я – африканський слон, я не буду давати ніяких коментарів.

    - Також зараз почала спливати інформація, що раніше на вас вже подавали в правоохоронні органи за побиття людей, зокрема, депутата Ужгородської міськради. Чи мали місце ці факти?

    - Не знаю. Не пам’ятаю. Спитайте в депутата. Я в житті дрався і не раз – це я знаю, а хто подавав, я не знаю. Кажуть, Яценюк вже подав, що я його зґвалтував, так? Але ви знаєте, він не в моєму вкусі, придурок! Зараз він подав, так що це правда?

    Я знаю, що тиждень тому Балога набив морду голові апеляційного суду Закарпаття, який в нього на зарплаті. Оце я знаю – це було. Він якесь рішення не виніс на його користь, і Балога його побив в ресторані Петьовки. Бив ногами як свиню бездомну…. В нього ж ці суди всі приватні.
    Ратушняк - голова обласної організації Народної Партії України, яку очолює Володимир Литвин. Фото з офіціфного сайту партії.

    - А з чим пов’язані ваші подальші заяви проти Яценюка ксенофобського характеру вже після інциденту?

    - Тому що почалась істерія, що я нападаю на цього покидька Яценюка. Ну, типова жидівська істерія почалася, розумієте? В них же як: дайте чергові мільярди, бо це холокост, і все інше... Виявилось, що коли єврея називають жидом – це образливо. Насправді, всім цим Рабіновичам та Червоненкам треба - по-перше, Червоненку перестати ховатися за українським прізвищем, - і вони повинні подати в суд на Яценюка, бо він вважає, що називати єврея жидом – це образа.

    Я вважаю, що це не образа: на всіх мовах світу вони називаються жидами. На мовах нашого Закарпаття – це угорська, румунська, циганська, русинська, німецька, словацька – вони жиди. І вони все життя будуть жиди.

    - Але так склалося, що в українській мові це слово має різко негативний відтінок і дійсно може бути образливим.

    - Та це ви самі собі придумали, розумієте? Творець нашої нації Тарас Григорович Шевченко не згадує їх як євреїв, лише як жидів. Так що і він антисеміт і сволоч?

    Я що, закликав їх знищувати, чи так далі? Чи заперечую талановитість цього народу? Але я не маю мовчати на сволочізм їх представників, розумієте? Які ведуть до погрому та кровопролиття в цій державі. Я до цього не байдужий. Я з громадянською позиції це кажу. Якщо вони зазвичай комусь топнули, і у всіх пробачте від страху потекло ногами, то бачите, Ратушняк – не такий.

    Що вони десять тисяч років були жидами, а потім після жидівського заколоту у 1917 році, який назвали Великая отечественная социалистическая революція стали євреями? Все ж известно! Они придумали себе это, чтобы возглавить и семитизм и антисемитизм. И теперь имитируют борьбу между собой, чтобы вышибать миллиарды у международных фондов на свое собственное спасение. И им это успешно удается.

    А сейчас здесь смотрите, что у нас: у нас голодные украинцы! В Закарпатье банда Балоги правит криминальными, административными, прокурорскими, судебными инстанциями, и никакого крика нет! 270 киевских детей травят в санатории, который Балога криминальным путем на себя переписал – тоже молчок. Потому что там нет еврейских детей!

    - Чому ви взагалі вирішили, що Яценюк має якесь відношення до єврейської нації?

    - Господи ти мій! Ну так это все равно, что смотреть на Майкла Джордана или Майкла Тайсона и спорить, что они не негры! Ну вот Майкл Джексон стал белым, так что, он перестал от этого быть негром?

    Да вы посмотрите на Яценюка!… Во-первых, у него жена из ортодоксальных хасидов. Да с него можно иконы писать иудейские!

    Господи вы мой! Еще немцы, когда устраивали вот эти еврейские погромы, к сожалению, - так они что, по паспортам проверяли или ДНК выясняли? Нет, они останавливали и говорили ты – жид, иди сюда. И чего он вообще тогда переживает и оправдывается, если он еврей, а не жид? Ось ви скажіть, ви афганець?

    - Так.

    - Коли я кажу, що ви афганець, я вас ображаю?

    - Ні. Але мене ображає, що ви взагалі ставитесь до людей, виходячи не з людських якостей, а з їхньої національності.

    - Почекайте, я називаю покидька Яценюка! А поскільки він має національність жида, то я кажу, що цей жидок – це кримінальний елемент, це безпардонна людина і покидьок рветься за кримінальні гроші до влади за підтримкою жидомасонів.

    - Пане Сергію, ви щойно казали, що зробили в місті парк європейського зразку. Але Європа, до якої ви хочете рухатись, не визнає подібних проявів, коли про людину судять не з її якостей, а з національної приналежності.

    - Секунду! Я взагалі не суджу! Я кажу, що жид, безсовісний жид, який обікрав всю державу, нічого корисного для неї не зробив, преться в президенти за кримінальні кошти. В кримінальний спосіб видає мільйонні тиражі, без дозволу ставить намети, підробляє мій підпис під дозволом.

    Що це все?! Це кримінальні технології! Тобто кримінальні технології стали йому на озброєння в поході на президентство. Я проти цього!

    Яценюк - це людина, яка безапеляційно називала парламент свинарником. Тобто він вважає наш електорат послідом? Він безапеляційно обливав брудом в якійсь жидовській істериці порядного міліціонера, якій махнув йому рукою – проїжджай. Ви що забули цю істерику протягом місяця? Поламав людині кар’єру, долю, облив брудом. Хто йому це дозволив?

    Він вже сьогодні видає вказівки Генеральному прокурору і міністру внутрішніх справ, що зі мною робити. Сховали цю дівчинку стриптизерку, повезли у Львів... Зараз повезли вже в Київ. Надали їй якусь охорону, і я думаю по ходу її вб’ють і скажуть, що це від того, що вона зі мною контактувала. А вона цілий день роздавала інтерв’ю і позувала перед журналістами. Тут його покидьки кримінальні, контрабандисти, наркобарони і переправщики нелегалів дають хабарі, щоб їм намалювали необхідну експертизу! Всі кримінальні способи задіюють...

    - На якій підставі ви висловлюєте ці обвинувачення?

    - … та його цей Іванчук, чи як його, голова виконкому "Фронту змін" – це педофіл! І торгівець, до речі органами безпритульних дітей і бомжів Києва. І це також знає Яценюк, і він ці гроші також використовує в поході за владу!

    - Чи є в вас конкретні підстави висловлювати такі речі?

    - Бо він педофіл! Він пе-до-філ! І має причетність до торгівлі органами безпритульних дітей. Це нелюдь! Це фашист, розумієте? Це права рука нашого покидька Яценюка - кримінальний урод.

    Це отака публіка рветься до влади. Це так Кучмі, Пінчуку, Фірташу, Ющенку треба свого внука призначити. Батько є десять років, який роздерибанив країну на користь 15-20 сімей. При Ющенку вони примножили капітал, а за цей час вони знищили моїх семеро мільйонів громадян. І зараз їм потрібно внука, щоб це царювання зробити вічним, а нас тримати рабами і кріпаками.

    - Чи розумієте ви, що ви як представник влади своїми висловлюваннями не лише відстоюєте свої погляди, а й надаєте обличчя всій українській державі?

    - А це обличчя – три дня мене поливати брудом, оббріхувати, а? Інша людина б інфаркт схватила. Але ви не на того напоролися!

    А чи не лице нашої держави - тримати під керівництвом Балоги всі адміністрації, митниці, податкові та суди? Тримати весь край в терорі протягом чотирьох років? Це не обличчя нашої держави?

    А коли президент веде Фірташа до Кремля і з 50 доларів робить 95 доларів за кубометр газу, і за це його брат отримує на рахунок одразу мільярд доларів – це не наше обличчя? Коли ми могли б до 2010 року платити по 50, а ми платимо 300!

    А надрукувати 15 мільярдів доларів, щоб дати на рефінансування і видати на депозити своїм людям, обікрасти мільйони людей і вигнати їх закордон на заробітки - це обличчя якої держави?

    А що ж ви мовчите?! Якої, я питаюсь, держави?! Хто власники цих банків? Коли Ющенко каже вам журналістам - закрий морду, коли він принизив всю молдавську націю – чого ви мовчали?

    І те, що в нас сім мільйонів роз’їхалось по світу і за сто доларів миють унітази! Це - обличчя якої держави? Це не просто гастарбайтери! Це - сім мільйонів послів моєї держави, яких Кучма і Ющенко вигнали з країни. При живих батьках три чи чотири мільйона сиріт росте!

    А це не обличчя нашої країни, що об нас ноги витирають? Що педофіли всього світу задовольняються у нас в Україні, Чехія вимагає вже довідки і про СПІД, сифіліс, туберкульоз і ще щось там, всі відбитки пальців на ногах і руках, а ми і безкоштовно і без візи все сміття в світі до себе пускаємо? А це ж і є обличчя держави! Йдіть на кордони і подивіться, як до нас ставляться! Як знущаються з наших людей, як з останнього скотом. А дзеркальне відображення має бути?! Де Ющенко?!

    - Але наразі ви приєднуєтесь до цих людей і особисто не додаєте ніякого позитиву іміджу країни…

    - Я роблю позитивний імідж. Я кримінального авторитета і покидька не пускаю до президента країни. Щоб знову якийсь дядько з Вашингтону не привіз гроші і знов не зробили помаранчевий Майдан, який при Ющенкові зробили. От я і роблю позитивний імідж. Я врятовую країну.

    - Пане Сергію, складається враження, що з цього інциденту ви робите підготовчий піар-майданчик для участі у наступних виборах мера Ужгорода...

    - А мені не треба готуватись. Я чотири рази ставав мером міста, стану ним і в п’ятий і в шостий раз, не переживайте за мене. І хай Яценюк, якщо він хоче перевірити свій рейтинг, стане моїм конкурентом – він побачить де його місце. Моє завдання - врятувати країну від цього яценізму, від цієї отрути Арсенія. Я врятовую Україну.

    - А кого ви підтримуєте на президентських виборах?

    - Ще нікого. Поки що український народ. Але я розумію, що ситуація склалась так, що переможе або Тимошенко або Янукович. Так сталося. І вони мають домовитися і співпрацювати. Один – на президента, інший – на прем’єра. Спільна коаліція, потрібні закони і динамічно йти вперед. Отака ситуація. А подобається це мені, чи ні – це інше питання.

    - Після інформаційного вибуху, який стався навколо інциденту з агітатором Яценюка, багато людей вважають, що ваші випади на адресу екс-спікера продиктовані вашою симпатією та підтримкою Юлії Тимошенко.

    - Що вона мені симпатична? Да, це правда, вона мені симпатична. Але я ніколи не підпишусь під чужим текстом, під чужими рекомендаціями, не зігнуся і ніколи не принижуся...

    - Але ж і Тимошенко теж має відношення до всіх тих людей у владі, яких ви щойно критикували.

    - Але ж треба починати з того, що вона позитивно показала себе як державний муж!

    Мустафа Найєм, "Українська правда"