ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Чисельність вовків в області треба скоротити?

    04 мая 2024 суббота
    42 переглядів

    Сьогодні у лісах Закарпаття чисельність вовків доходить до 200 особин.

    Натомість у 2000 році їх було 135-170, а у 90-х - 40-45 (!). Лісівники області не заперечують, що це проблема, однак закликають не створювати істерії. "Проблема полягає в тому, що вовки останнім часом не бояться наближатися до людей. Не виключено, що це пов'язано з можливістю схрещення останнім часом вовків з собаками. Адже ми поки що не маємо чітких проб на генетичному рівні цих особин", - прокоментував ситуацію заступник начальника обласного управління лісового та мисливського господарства Володимир Машура. Однак лісівники краю запевнили, що наразі працюють над тим, аби відрегулювати чисельність вовків на Закарпатті. За словами заступника головного лісівника області, оптимальна чисельність вовків не повинна перевищувати 50-70 особин. Парадокс полягає в тому, що у разі занесення вовків до Червоної книги боротися з їхнім розмноженням буде майже неможливо. "Закарпаття і без того за кількістю хижаків на його території посідає перше місце в Україні. До прикладу, у Словаччині їх удесятеро менше", - зазначив Машура.

    Що стосується прокладення лісових доріг в області, то, за словами лісівників краю, торік вдалося прокласти 50 км на загальну суму 16,4 млн. грн. "Ми є однією з областей, яка повністю виконала роботи з будівництва цих доріг і яка має всі державні акти", - зауважив начальник обласного управління лісового та мисливського господарства Валерій Мурга. Цьогоріч планується прокласти ще 60 км лісової дороги, однак коштів у бюджеті передбачено лише 8 млн. грн.

    "Деяку частину доведеться будувати за кошти управління", - пояснив головний лісівник. До слова, в Україні на тисячу гектарів лісу припадає 4 км лісових доріг, у Європі - в 10-15 разів більше, і будуються вони повністю за кошти держави, перебуваючи на її утриманні.
    Хто привільно відчуває себе у лісах Закарпаття? Вовки!
    Чотириногі розбійники розмножуються на Закарпатті
    П’яти регіонам Закарпаття загрожує сказ! Через нашестя вовчого "народу"
    Вовча пара, яка тероризували селян одного із районів Закарпаття, нарвалася на мисливську засідку

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору