ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Соціалісти Мукачева: Молодим усюди в нас дорога...

    02 мая 2024 четверг
    34 переглядів

    Нещодавно проводився Всеукраїнський студентський форум „Розвиток студентського самоврядування — важливий чинник забезпечення якості вищої освіти", в якому взяли участь понад 500 учасників з усіх регіонів України, а також студенти з Іспанії, Великобританії, США, Канади, Швейцарії та інших країн.

    На форумі обговорювались питання законодавчого забезпечення реформи вищої освіти, участь студентів в ліцензуванні та акредитації — як формі громадського контролю, погляд студента на положення Болонського процесу тощо.

    Радує, що на цей форум запросили і активістів Мукачівської міської організації „Спілка молодих соціалістів", які займаються проблемами студентства в м.Мукачево — Валентина Люльченка та Катерину Чепак, які й розповіли нам про цей форум. Молоді мукачівці брали участь у роботі секції „Законодавче забезпечення реформи вищої освіти", де, за словами Катерини, було доопрацьовано проект типового положення про студентське самоврядування, вивчались питання відрядження студентів та нормативні врегулювання можливості відрядження студентів й інші.

    Валентин Люльченко розповів нам, що на секції були визначені квоти членства студентів в органах управління вищим навчальним закладом у всіх радах та їх структурних підрозділах, а також відкоректовані та прийняті за проект повноваження органів студентського самоврядування і їх обов'язки.

    Дорадно, що всі ці питання були підняті на зустрічі з Міністром освіти і науки України Станіславом Ніколаєнком в режимі „питання — відповідь".

    Наші активісти побували на виставці „Освіта та кар'єра-2007", де ознайомились з університетами, бізнес-школа-ми, міжнародними коледжами, школами-пансіонатами, інститутами готельного менеджменту та туризму, школами моди і дизайну, отримали відповіді провідних навчальних закладів з 15 країн світу, які представили більше 200 програм за різноманітними сучасними спеціальностями, а також мали унікальну можливість пройти тестування та співбесіду з представниками всесвітньовідомих шкіл, коледжів і університетів.

    В розмові з першим секретарем Мукачівського комітету Соціалістичної партії України молоді соціалісти висловили надію, що такі виставки будуть проводитись частіше, і не тільки в нашій столиці. В свою чергу, Степан Чепак подякував Валентину Люльченку та Катерині Чепак за плідну працю на Всеукраїнському студентському форумі і побажав їм використовувати свої знання для розвитку студентського самоврядування, адже студенти і молодь зокрема — рушійна сила всіх процесів та розвитку в Україні, повідомляє газета "Панорама".
    Ужгородські соціалісти привітали ветеранів Великої Вітчизняної війни з Днем Перемоги над фашизмом
    Ужгород: Хай живе 1 травня — Міжнародний день солідарності трудящих всіх країн!
    Соціалісти Ужгорода підтримали позицію керівництва СПУ, Коаліцію національної єдності та уряд і засудили безвідповідальну опозицію
    Ужгородські соціалісти вимагають перегляду цін на житлово-комунальні послуги і тарифи на тепло- і водопостачання

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору