ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Спеціальний трафарет для сліпих виборців

    10 мая 2024 пятница
    67 переглядів

    Виборці з вадами зору зможуть взяти участь у голосуванні 26 грудня за допомогою спеціального трафарету, повідомив на прес-конференції в середу голова наглядової ради Фонду регіональних ініціатив Сергій Рудик.

    Фондом, а також Українського товариства сліпих та за фінансової підтримки ОБСЄ і Канадського агентства з міжнародного розвитку вже виготовлено достатню кількість таких трафаретів.

    Як сказав С.Рудик, трафарети уже доправлені до територіальних виборчих комісій. Він висловив сподівання, що ТВК розішлють трафарети до дільничних виборчих комісій разом з виборчими бюлетенями.

    Рудик презентував зразок трафарету, виконаний рельєфно-крапковим способом за методом Брайля, і сказав, що “всупереч несприятливому законодавству для забезпечення виборчих прав інвалідів” 26 грудня понад 60 тис. громадян з вадами зору зможуть проголосувати на виборах. Водночас він наголосив, що забезпечення виборчих прав громадян є обов’язком держави, а не міжнародних і громадських організацій, і запропонував внести відповідні корективи у виборче законодавство України одразу після завершення цього виборчого процесу.

    В цілому ж представники Фонду регіональних ініціатив висловили переконання, що 26 грудня виборче право громадян з вадами зору буде забезпечено на всій території України.

    У випадках порушення цього права особам з вадами зору Рудик порадив звертатися до Українського центру сліпих або телефонувати до Фонду регіональних ініціатив за номером (044) 201-63-33.

    proUA.com
    Виборцям, які через фізичні вади не можуть самостійно прийти на дільниці, потрібно допомогти це зробити
    Карпачева защищает избирательные права пенсионеров и больных

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору