ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Закарпаття: Якість прикордонних вод перебуває під пильним контролем України та Словаччини

    23 мая 2024 четверг
    52 переглядів

    18-19 жовтня 2007 року в м. Ужгород відбулася зустріч експертів робочої групи з охорони якості прикордонних водотоків українсько-словацької комісї з питань прикордонних вод в рамках Угоди між Урядами України та Словацької Республіки про водне господарство на прикордонних водах від 14.06.94 р. та на виконання протоколу Х засідання Словацько-української комісї з питань прикордонних вод (27-30.11.06 р., м. Татранска Штаба, Словацька Республіка).

    Закарпатська Тиса.
    Закарпатська Тиса.

    Переговори пройшли під головуванням керівника українсько частини робочої групи по охороні якості вод Українсько-словацької комісї з питань прикордонних вод, начальника державної екологічної інспекції в Закарпатській області Михайла Садохи.

    В ході зустрічі сторони обмінялись результатами досліджень проб води, відібраних протягом поточного року в прикордонних створах річок Уж, Тиса, Латориця, Ублянка, Улічка та констатували, що за період - квартал в 2007 року аварійних забруднень прикордонних вод на кордоні України та Словацької Республіки не було. Оцінка якості води транскордонних водотоків за 2007 рік буде проведена на першому засіданні робочої групи в 2008 році.

    Експерти обох сторін узгодили терміни відборів проб води на прикордонних водотоках, а також погодили перелік показників та періодичність проведення відборів проб у контрольних створах.

    В рамках переговорів сторонами було наголошено на необхідності розроблення спільного плану дій в разі виникнення аварійних забруднень прикордонних вод та обговорено питання щодо актуалізації інструкції визначення якості вод українсько-словацьких прикордонних водотоків. За взаємною згодою сторін розгляд цих питань внесено до порядку денного зустрічі експертів робочої групи з охорони якості транскордонних водотоків українсько-словацької комісї з питань прикордонних вод, що відбудеться навесні 2008 року.

    З метою поступового узгодження контролю якості вод у відповідності до вимог Водної Рамкової Директиви Словацькою стороною запропоновано провести спільну зустріч ві дповідних робочих груп комісій з прикордонних вод України, Угорської Республіки та Словацької Республіки.

    Прес-служба Державної екологічної інспекції в Закарпатській області
    Закарпатська Тиса вимагає грошей. Причому немало — 2,5 мільярди гривень
    Закарпаття від водної стихії врятують польдери
    Україна, Румунія, Словаччина, Угорщина і Сербія мають намір спільно підтримувати дії з охорони басейну ріки Тиси від забруднення, повеней і посухи
    Якість води на Закарпатті — під постійним контролем українських та міжнародних природоохоронних служб

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору