ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

На Закарпатті розпочався збір підписів за визнання вояків ОУН-УПА воюючою стороною

    26 апреля 2024 пятница
    23 переглядів

    Закарпатська крайова організація Народного руху України розпочала збір підписів щодо визнання вояків ОУН-УПА, Карпатської Січі та інших ветеранів національно-визвольної боротьби українського народу. Рішення про це днями ухвалив провід Закарпатського НРУ.Збір підписів проводиться за ініціативи Закарпатської крайової організації Народного руху України: усі бажаючі підписуються під зверненням до Президента України Віктора Ющенка, повідомляє "ЗІК".

    Текст звернення подаємо повнотекстово:



    «Шановний Вікторе Андрійовичу, ми, мешканці Закарпатської області, яка має водночас і славну, і сумну історію національно-визвольної боротьби за рідний край та неньку-Україну, не можемо стояти осторонь того, що як і в попередні роки незалежності, так і цього року вояки ОУН-УПА, Карпатської Січі та інші учасники національно-визвольної боротьби українського народу досі не визнані як учасники Другої світової війни, котра, на наш погляд, для українців розпочалася 14 березня 1939 р. і тривала аж до другої половини 50-их років.



    Шановний Вікторе Андрійовичу! Звертаємося до Вас не тільки як до Президента України, а й як до всесвітньо відомого і визнаного борця за демократичну і вільну Україну з проханням відновлення справедливості: визнати вояків ОУН-УПА, Карпатської Січі та інших ветеранів національно-визвольної боротьби українського народу – учасниками Другої світової війни.»



    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору

    Комментарии

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    ....idiots