ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Порятунок церков Закарпаття — справа тільки ентузіастів?

    18 мая 2024 суббота
    45 переглядів

    Один із найстаріших храмів на Міжгірщині -Ввєденська церква у Розтоці, що збудована ще у 1759 році. Довголіття не могло не позначитися на стані святої споруди. Один із тих, хто першим забив на сполох, відомий закарпатський дослідник дерев'яних церков краю Михайло Сирохман. Відгукнувся коштами керівник місцевої туристичної фірми „Магура" Олександр Федоренко, жителька Пустомитівського району (Львівщина) Олександра Гутник та ін.

    Бригада Івана Руснака із Синевирської Поляни одразу взялася за роботу: дранкою перекрила дах церкви, в якій, до речі, планується відкрити музей. Можливо, як каже сільський голова Пи-липця Федір Кривка, тут розмістять І макети старовинних храмів, які творить місцевий народний умілець Андрій Воробець. Друге дихання отримає І дзвіниця (розташована поряд), збудована трохи пізніше.

    Василь Пилипчинець, Міжгір'я.
    На Закарпатті є унікальний підземний храм
    У реформатському храмі закарпатського Виноградова знову зазвучав орган
    Закарпаття: Малоберезнянський монастир зустрічав міжнародну прощу

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору

    Комментарии

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    Докотилися! Державі слабо свою історію в належному порядку утримувати! І добре ще, що в нашій державі ще є такі люди як ті ж О.Федоренко та О.Гутник. Доки такі люди в Україні будуть — не помремо!