ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

На Закарпатті знайшли ще одного мертвого туриста, якого накрила снігова лавина

    29 апреля 2024 понедельник
    41 переглядів

    На Закарпатті тривають пошуки туристів, яких засипало сніговою лавиною. Як повідомили в Центрі пропаганди Головного управління МНС України в Закарпатській області, тільки що рятувальники знайшли під снігом ще одного молодого чоловіка, якого вчора ввечері засипало сніговою лавиною поблизу гірської долини Урда на Рахівщині. Загалом від снігової лавини в Закарпатті вже загинуло двоє туристів із Чернівців — Олега Костіва та Юрія Каменюка, пошуки ще трьох — О.Кінащука, В.Пукая та М.Кузика — продовжуються.

    Нагадаємо, що вчора під вечір до оперативного чергового Закарпатського воєнізованого гірничорятувального (аварійно-рятувального) загону МНС надійшло повідомлення про те, що 9 туристів із пансіонату “Шовкова косиця” заблукали на полонині Урда в Рахівському районі. Пошук людей негайно розпочали альпіністи МНС

    Уже о 22:15 гірськими рятувальниками МНС один турист був знайдений у задовільному стані та доставлений до турбази. О 08:30 14-го березня співробітниками Рахівського аварійно-рятувального пункту МНС на річці Косівська, у 2,5 км від села Косівська Поляна був знайдений іще один турист А. Балан, 1976 року народження, мешканець села Кам’янка Глибовицького району Чернівецької області.

    Він повідомив, що ця група самостійних туристів 13-го березня спочатку каталася на підйомнику приватного підприємця, потім близько 13:00 вирушила в напрямку полонини Урда і заблукала внаслідок сильного туману, видимість була до двох метрів. Вирішили піднятися на гору, коли ж здолали вершину – зійшла снігова лавина і накрила всіх.

    Троє туристів змогли вибратися самотужки та почали розкопувати інших. Вони спромоглися відкопати Олега Костіва в непритомному стані, який незабаром помер.

    Нині на місці трагедії працюють рятувальники Ясинянського, Рахівського, Говерлянського і Мукачевського аварійно-рятувального пунктів, Ужгородського зведеного загону постійної готовності і Рахівського райвідділу обласного управління МНС України.

    Як уже повідомляв "UA-Reporter.com", вчора в Карпатах зникли 8 туристів із Чернівців.
    На Закарпатті знову шукають чернівецьких туристів! (Оновлено)
    На Закарпатті знову шукають чернівецьких туристів!

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору

    Комментарии

    Аватар пользователя Гость

    Комментарий: 

    У даному матеріалі є помилка! Не полонина "Урда" а "Вурда"!