ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Україна веде перемовини про повернення в Угорщину хімічних відходів "Премікс", складованих на Закарпатті

    03 мая 2024 пятница
    47 переглядів

    Заступник Міністра охорони навколишнього природного середовища України повідомив, що небезпечна речовина «Премікс» не буде транспортуватись із Закарпатської області і тимчасовий її склад організовано за місцем знаходження.

    Івано-Франківські зелені отримали відповідь від Міністерства охорони навколишнього середовища на своє звернення щодо надання інформації про вивезення суміші речовин «Премікс», які зараз зберігаються на території Закарпатської області. Нагадаємо, що в грудні минулого року в ЗМІ з’явилось повідомлення Міністра екології про те, що небезпечні відходи «Премікс», які зараз зберігаються на території Берегівського району Закарпаття, будуть вивезені в бочках у Карпати.

    Тепер міністерство повідомляє, що рішенням комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Закарпатської ОДА погоджено пропозиції Берегівських РДА та міськвиконкому щодо тимчасового складування суміші речовин «Премікс» за місцем її знаходження. З метою безпечного зберігання цієї речовини та недопущення її негативного впливу на здоров’я людей і довкілля проведено контейнеризацію «Преміксу».

    Питання повернення до Угорщини небезпечних хімічних відходів «Премікс», як повідомив заступник міністра екології Степан Лизун, вирішується в рамках виконання плану заходів з реалізації домовленостей, досягнутих у ході офіційного візиту в Україну Міністра закордонних справ Угорської республіки Кінга Гьонц, повідомляє "Закарпаття online" з посиланням на прес-службу Івано-Франківської обласної організації Партії Зелених України.

    ДОВІДКА: Хімічна речовина «Премікс», як теплостійкий наповнювач, що використовується у виробництві автомобільних шин і гальм, незаконно була завезена на територію України у 1998 році з Угорщини. Генеральною прокуратурою була порушена кримінальна справа за фактом забруднення земель і атмосферного повітря хімічними відходами 1 (вищого) класу небезпеки.
    Закарпаття: Три райони гірського краю повністю очищені від отрутохімікатів
    Закарпаття: Сумнозвісні угорські промислові відходи "Премікс" вивозять на утилізацію на Кіровоградщину
    Закарпаття: Заборгованість за простій вагонів з «Преміксом» перед залізницею сягає 5,5 млн грн.
    Чи почув Генпрокурор України Президента України Віктора Ющенка у справі закарпатсько-угорського "Преміксу"?

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору