ЧитаютКомментируютВся лента
Это читают
Это комментируют

Новости и события в Закарпатье ! Ужгород окно в Европу !

Закарпатські мисливці за раритетами

    20 мая 2024 понедельник
    44 переглядів

    Протягом неповних двох років у Закарпатській області викрадено 16 цінних картин відомих художників. Звісно, і ціна цих творів чималенька. У зв'язку з резонансністю злочинів, пов'язаних з крадіжками творів мистецтва, які мають культурно-історичну та релігійну цінність, зокрема картин Шолтеса, Кашшая, Бокшая, Ерделі, Герца, Мартона, Манайла та інших, органи внутрішніх справ краю наполегливо розшукують викрадене.На чорному ринку на такі шедеври чималий попит, отож зловмисники розраховують на доб-рий заробіток. Тим паче, що у більшості випадків приміщення, де знаходилися раритети, були без будь-яких засобів охорони. Власники або користувачі творів мистецтва цим значно полегшили злодіям крадіжки цінностей.

    Тож керівництво Закарпатського УМВС звертається до всіх громадян, у яких є твори мистецтва, що представляють культурну та релігійну цінність, більш відповідально ставитися до збереження свого майна, тобто обладнати свої оселі засобами охоронної сигналізації. Крім того, фахівці радять обмежити коло осіб (особливо малознайомих чи незнайомих), які навідуються до вас. Звертати увагу на тих, хто цікавиться збутом та купівлею картин, пропонує свої послуги на чорному ринку.

    Нерідко злодії, щоб проникнути у ваше приміщення, можуть представлятися працівниками соціальних служб, комунальних господарств, організаторами аукціонів, медиками і т.д.

    У підозрілих випадках закарпатців просять звертатися у найближчий міськ- чи райвідділи або в УМВС, дзвонити на "телефон довіри"в Ужгороді 3-21-44.

    Нас уже 25000 в Facebook! Присоединяйтесь!
    Интернет-издание
    UA-Reporter.com
    Письмо редактору